Theme day - May 4 - DILF - eProcurement (Indkøb med \'e\')

766 views

Published on

I will guest speak.

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
766
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
24
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Theme day - May 4 - DILF - eProcurement (Indkøb med \'e\')

  1. 1. TEMADAG Den 4. maj 2010 Hotel Scandic Copenhagen Indkøb med ‘e’ Mød: Sponsorer: Chr. Hansen A/S TDC A/S ISS Facility Services AS (N)
  2. 2. temadag Indkøb med ‘e’ Den 4. maj 2010 på Hotel Scandic Copenhagen I det seneste årti har der været talt meget om elektronisk indkøb – både eProcure- ment og eSourcing, og der er da også mange virksomheder, der allerede er startet med at sætte strøm til sine indkøbsprocesser og dagligt anvender et eProcurement- system. Færre er gået i kast med eSourcing. På temadagen vil virksomheder give erfaringer videre fra brugen af forskellige former for elektroniske indkøbssystemer. Alle er enige om, at der er rigtigt meget at spare ved at gå over til indkøb med ‘e’ foran. Det er vigtigt at få lavet nogle gode systemer, som er nemme at bruge og ikke mindst sikre compliance hos brugerne. Det er selvfølgelig nødvendigt at have teknologien bag systemet i orden, men det handler også i høj grad om at få ana- lyseret og optimeret virksomhedens indkøbsprocesser. For at opnå vedvarende forbedringer og dermed besparelser, er det nødvendigt at sikre at det elektroniske indkøbssystem passer ind i virksomhedens samlede forretningsprocesser samt at integrere systemet med virksomhedens øvrige systemer. På temadagen vil du få målrettet inspiration fra virksomheder, som allerede anven- der ‘e’ til optimering af sine indkøbsrelaterede processer. Som altid lægges der på temadagen stor vægt på de erfaringer og udfordringer, som virksomhederne har haft, og temadagen lægger op til en god dialog mellem indlægsholdere og øvrige deltagere. Har du spørgsmål til programmet eller temadagen som helhed, er du velkommen til at kontakte Kirsten Hector på tlf. 3326 9781 eller på mail kh@dilf.dk. På gensyn den 4. maj!
  3. 3. program Den 4. maj 2010 på Hotel Scandic Copenhagen 08.30 - 09.00 Registrering og morgenkaffe 09.00 - 09.10 Velkomst ved dagens dirigent v/ Jesper Schade, Vice president, Efficio Consulting 09.10 - 09.40 Indkøb med ‘e’ - raketten der venter på take off…eller hvad? Indkøb med ‘e’ er de seneste år blevet spået en stor fremtid, men det virker som om at der for tiden ikke er lige så meget damp på kedlen, som for få år siden. Hvad er årsagen til dette? Og hvorfor har de opstillede forventninger ikke materialiseret sig? Dette er nogle af de spørgsmål, der vil blive berørt i dette indlæg. Derudover præsenteres, med afsæt i indlægsholders egne erfaringer fra implementerings- projekter af e-procurement i store danske virksomheder, en problematisering af de lovede og de faktiske gevinster af disse initiativer. Fordelene er ikke altid lige så ind- lysende og åbenbare som problemerne og udfordringerne ved implementering af indkøb med ‘e’. I indlægget vil følgende temaer endvidere blive berørt: S Business casen for indkøb med ‘e’ – hvordan ser den ud? Hvad indeholder den? S Status for indkøb med ‘e’ – hvor er vi i dag? Hvor er vi på vej hen? S Hvad er potentialerne i indkøb med ‘e’ og hvilken værdi skaber det og for hvem? S Hvad er fremtiden for indkøb med ‘e’? v/ Morten Munkgaard Møller, Director, Procurement Practice, DILF 09.40 - 10.40 eProcurement som et strategisk globalt sourcingværktøj Chr. Hansen, som udvikler og leverer naturlige ingredienser til fødevare- og kosttilskudsindustrien samt landbrugssektoren, besluttede sig i slutningen af 2008 for at investere i et eProcurement-system. Systemet skulle understøtte den over- ordnede sourcingstrategi på indkøb af varer og serviceydelser, der ikke relaterer sig til produktion (råvarer). Ud over et behov for at sikre, at de opnåede besparelser via eProcurement-systemet rammer bundlinjen, skulle løsningen kunne implementeres globalt samt effektivisere ‘source-to-pay’-processen. I indlægget vil Chr. Hansen bl.a. fortælle om: S Hvorfor er det vigtigt at have et eProcurement-system til at understøtte det stigende fokus på indirekte indkøb? S Hvad er forudsætninger for og udfordringerne med at implementere et eProcurement-system globalt? S Hvordan kan eProcurement-værktøjet integreres fuldt ud med virksomhedens øvrige systemer/procedurer, og hvorfor er det vigtigt? S Hvordan får man ’ikke-indkøbere’ til at købe de rigtige varer fra de rigtige leverandører? v/ Ken Vanhoegaerden, Director – Local Sourcing & Operations, Global Sourcing, Chr. Hansen A/S 10.40 - 11.10 Kaffepause, networking og mulighed for besøg på stande
  4. 4. program 11.10 - 12.10 eProcurement – fokus på ‘e’ giver forbedret compliance i indkøbsprocessen Compliance inden for indkøb har i de sidste par år været i fokus hos TDC. Virksomheden har i 2009 arbejdet målrettet med at udbrede anvendelsen af et nyt eProcurement-system. Dette har betydet, at der på kort tid er kommet mere end 200 af virksomhedens leverandører med på systemet, og antallet af indkøbsordre i TDC er mere end fordoblet. På grund af de gode erfaringer fra indførslen af eProcurement og for at effektivisere sourcing- og indkøbsprocessen yderligere, er TDC i 2010 desuden startet med at implementere eSourcing. Hør spændende erfaringer fra TDC om: S Hvordan skabes momentum for eProcurement i indkøbsprocessen og på tværs i TDC? S Hvilke KPI’er skal der styres efter, og hvordan får man involveret alle medarbejdere? S Resultater og det videre arbejde S Nye udfordringer med eSourcing v/ Daniel Baun Christensen, Sourcing development manager, og Bibi Andersson, strategisk indkøber, TDC A/S 12.10 - 13.10 ISS – from maverick buying to lean procurement ISS Facility Services AS, the leading facility service provider in Norway, is in the process of successfully implementing a lean procurement strategy with extensive use of ‘on-demand’ e-sourcing and eProcurement tools. Knut Bjørånesset, Head of procurement in ISS, Norway, will share with you their achievements and some of their challenges in moving from maverick buying to lean procurement. S ISS procurement scope S Spend analysis and category management S Challenges in a complex and decentralized organization S eProcurement strategy and achievements so far S eSourcing – how to make breakthrough savings in an ethical way S Procurement practices and contract management by Knut Bjørånesset, Head of procurement, ISS Facility Services AS, (N) (Indlægget holdes på engelsk) 13.10 Sandwiches, networking og mulighed for besøg på stande
  5. 5. praktiske oplysninger Tid og sted Tirsdag den 4. maj 2010 Registrering fra kl. 8.30 Sted Hotel Scandic Copenhagen Vester Søgade 6 1601 København Priser Kr. 1.500,- for medlemmer af DILF Kr. 2.500,- for ikke-medlemmer af DILF Priserne er ex. moms og dækker dokumentationsmateriale, kaffe og sandwiches. Tilmelding Via www.dilf.dk/tilmelding Faktura og bekræftelse fremsendes efter modtagelse af tilmelding. Afbestillingsbetingelser Ved afmelding senest 30 dage inden arrangementets afholdelse, kan deltager- afgiften tilbagebetales – fratrukket 10% i administrationsgebyr. Ved afmelding senest 14 dage inden arrangementets afholdelse skal 50% af deltagerafgiften betales. Ved afmelding senere end 14 dage inden arrangementets afholdes, betales hele deltagerafgiften. Såfremt du er forhindret i at deltage, er du naturligvis velkommen til at sende en kollega i stedet. DILF skal så vidt muligt underrettes herom. Fakturaen korrigeres i henhold til den nye deltagers medlemsstatus. DILF forbeholder sig ret til at afvise direkte konkurrenter til de talende virksomheder. DILF forbeholder sig ret til at foretage ændringer i programmet.

×