Unitat 16 terciarització

401
-1

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
401
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unitat 16 terciarització

  1. 1. El sector terciari. Terciarització de l’economia. Societat Postindustrial. Serveis. Distribució dels serveis segons la població.
  2. 2. Classificació sector terciari Segons el destinatari:  Serveis a les persones:  educació, sanitat, justícia.  Serveis a les empreses:  publicitat, finances, informàtica...  Serveis a la distribució:  comunicacions i transports. Sector quaternari. Importància creixent de la recerca, la informació i del coneixement. Emprar la ciència i la tècnica per tal de desenvolupar l’activitat econòmica. Societat de la informació.
  3. 3. Causes Progressiva industrialització.  Increment de la demanda de transport i activitats bancàries. Augment del turisme.  Arribada massiva de turistes provoca un creixement del sector. Increment del nivell de vida de la població.  Modificació de les pautes de consum i demanda de serveis relacionats amb l’oci, la cultura, benestar personal... Augment de la taxa d’activitat femenina.  Incorporació de la dona a l’activitat laboral provoca necessitat de serveis a les mares (escoles bressol, servei domèstic,...) Creixement del servei públic.  Les administracions públiques necessiten cobrir més necessitats dels ciutadans i creen serveis per tal de satisfer-los. Canvis en el mercat de treball.  Molts treballadors d’altres sectors es refugien en el sector terciari per mantenir-se en actiu (hostaleria, transports, comerç...) Serveis a les empreses.  Serveis interns o externs necessaris per a les empreses (gestoria, finances, màrqueting, ...)
  4. 4. El comerç. Comerç exterior. Balança comercial
  5. 5. Blocs comercials
  6. 6. El comerç. Comerç interior: botiga tradicional, mercats, fires locals… hipermercats, grans superfícies… fires internacionals
  7. 7. Consum i consumisme Societat de consum.  Cal incentivar el consum per atraure el poder adquisitiu  Augment de la importància de la publicitat.  Increment espectacular de l’oferta de béns i serveis.  Consum responsable.  Canvi d’hàbits de consum.  Consum excessiu i irreflexiu.  Comerç just.

×