Edicio de vídeo - Resum primera sessió

861 views

Published on

Resum de la primera sessió del curs edició de vídeo amb LliureX com a recurs docent.

Published in: Education
1 Comment
1 Like
Statistics
Notes
 • muy chula la presentación
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
No Downloads
Views
Total views
861
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
1
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Edicio de vídeo - Resum primera sessió

 1. 1. Edició de vídeo amb LliureX Resum primera sessió 19 d'abril de 2010 Daniel Turienzo Cefire d'Elx LliureX/Kdenlive
 2. 2. Objectius 1.- Proposar l'ús del vídeo per afavorir l'ensenyament aprenentatge i les competències curriculars. 2.- Conèixer les normes elementals que cal tenir en compte en el procés d'edició d'una producció audiovisual. 3.- Aprendre el funcionament del programa d'edició de vídeo no lineal Kdenlive en Lliurex. 4.- Realitzar produccions de vídeo amb finalitats didàctiques.
 3. 3. Continguts 1 .- Concepte i finalitat de l'edició de vídeo. 2.- El programa Kdenlive i el seu funcionament. 3.- Importació de les imatges i l'edició amb la línia de temps. 4.- Transicions gràfiques, àudio i exportació.
 4. 4. Presentació L’edició és el darrer procés de qualsevol producció audiovisual. Gràcies a l’evolució de la tecnologia digital, aquest procés cada cop és més fàcil d’utilitzar i més creatiu. El missatge que es crea prové de la relació d’un conjunt de recursos visuals i sonors que adequadament ordenats donaran sentit al nostre treball.
 5. 5. Entorn de treball Material necessari: - Una càmera digital de fotos que enregistre vídeo. - Un ordinador amb sistema operatiu Lliurex versió 9.09. - Un programa d'edició de vídeo no lineal (farem servir Kdenlive).
 6. 6. Programa d'edició Lliurex – Kino 1.3.0 Podem instal·lar Kdenlive 0.7.7 Autor de la versió original Jason Wood Desenvolupador principal Jean-Baptiste Mardelle
 7. 7. Equip informàtic - Ordinador actual amb sistema operatiu Lliurex 9,09. - Suficient memòria RAM, mínim 256 MB. Ideal 1 GB. Recomanable: disc dur extern per guardar tots els projectes de vídeo. Components addicionals: - Targeta de vídeo digital amb Connexió tipus digital (FireWare) - Targeta capturadora de vídeo.
 8. 8. Càmera Càmera digital de fotos Càmera digital de vídeo (segons el suport): - En cinta Mini DV - En disc dur (HD) - En disc DVD - En targeta de memòria Mòbil, Webcam
 9. 9. Instal·lació de Kdenlive
 10. 10. Concepte d'edició digital L’edició de vídeo és l’ordenació i organització de les diferents seqüències de vídeo, àudio i imatges fixes, seguint algunes normes pròpies del llenguatge audiovisual, amb la finalitat comunicativa i expressiva. Jornada Cultural 30 minuts 2-3 minuts no els mirarà ningú comuniquen l'activitat Edició
 11. 11. Metodologia de treball (I) 1. Visionat de la cinta de la càmera per assegurar-nos que tenim material suficient i de qualitat per editar. 2. Localització i anotació del temps de les escenes més interessants. Amb l’edició digital aquesta feina es realitza directament mentre s’edita. 3. Importació de les imatges (3). 4. Ordenació dels clips de vídeo en l'espai del projecte (4).
 12. 12. Metodologia de treball (II) 5. Disposició dels clips en la línia de temps de forma ordenada (4). 6. Aplicació de transicions i efectes (5 i 6). 7. Titulació i àudio (7 i 8). 8. Visionar tot el projecte per detectar les possibles errades. 9. Renderitzar i exportar tot el projecte (9).
 13. 13. Formats de vídeo
 14. 14. Còdecs de vídeo
 15. 15. Importació – càmera de fotos
 16. 16. Importació – càmera de vídeo
 17. 17. Crèdits Obra de Daniel Turienzo Nieto està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons Creat a partir d'una obra disponible a www.xtec.cat

×