Ξαναέρχεται η άνοιξη...

619 views
574 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
619
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
151
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ξαναέρχεται η άνοιξη...

 1. 1. «ΞΑΝΑΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ» Αυτοσχέδιο παραμύθι των παιδιών του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καλυβίων-Ν.Πέλλας Σχολ. Έτος 2007-08 Αριθμός νηπίων: 20 Νηπιαγωγοί: Αντωνιάδου Δέσποινα Πλουμούδη Αναστασία
 2. 2. Ονόματα συγγραφέων και εικονογράφων <ul><li>Δ . Δημήτρης </li></ul><ul><li>Κ . Μαρίζα </li></ul><ul><li>Μ . Ζαφειρώ </li></ul><ul><li>Μ . Μαρία </li></ul><ul><li>Μ . Ελευθερία </li></ul><ul><li>Π . Στέλιος </li></ul><ul><li>Π . Γεράσιμος </li></ul><ul><li>Τ . ΄Αρτεμις </li></ul><ul><li>Τ . Σοφία </li></ul><ul><li>Φ . Ευαγγελία </li></ul><ul><li>Γκ . Ευστάθιος </li></ul><ul><li>Γκ . Ηρακλής </li></ul><ul><li>Γκ . Δέσποινα </li></ul><ul><li>Δ . Ιωάννα </li></ul><ul><li>Κ . Βασίλης </li></ul><ul><li>Κ . Ιωάννης </li></ul><ul><li>Μ . Μαρία </li></ul><ul><li>Ο . Αθανασία </li></ul><ul><li>Τζ . Ευαγγελία </li></ul><ul><li>Τ . Αλεξάνδρα </li></ul>
 3. 3. Μια φορά κι έναν καιρό η ΄Ανοιξη μαζί με τη φίλη της την Περσεφόνη ετοιμαζόντουσαν ν’ ανεβούν στη γη.
 4. 4. ΄Εστειλαν λοιπόν πρώτα τους φρουρούς τους- τους αγγελιοφόρους τους- στη γη για να δουν αν είναι όλα έτοιμα για να τις υποδεχθούν. - Πηγαίνετε να δείτε τι γίνεται στη γη. Είναι όλα έτοιμα για να πάμε; είπε η ΄Ανοιξη.
 5. 5. Οι φρουροί αμέσως έφυγαν για τη γη. Εκεί όμως είδαν ότι οι άνθρωποι δεν πρόσεχαν τη γη. ΄Εβαζαν φωτιές, πετούσαν σκουπίδια, βρώμιζαν τα νερά και τον αέρα, σπαταλούσαν τη φύση, με λίγα λόγια δεν της φερόντουσαν με αγάπη.
 6. 6. Όταν επέστρεψαν στην ΄Ανοιξη της είπαν: - Δε θα αντέξετε πάνω στη γη για πολύ….λυπόμαστε αλλά οι άνθρωποι δεν την αγαπούν…της φέρονται θαρρείς και τη μισούν. Και συνέχισαν να λένε όλα όσα είδαν στη γη.
 7. 7. -Αυτή τη χρονιά δε θ’ ανεβώ στη γη. Θα τιμωρήσω τους ανθρώπους. Θα κρυφτώ καλά μέσα στη σπηλιά μου με τη φίλη μου και δε θα βγω. και συνέχισε…. -Φωνάξτε μου τον αδελφό μου το Καλοκαίρι. Θέλω κάτι να του πω.
 8. 8. ΄Οταν ήλθε το Καλοκαίρι κοντά της του είπε η ΄Ανοιξη: -Πήγαινε εσύ στη θέση μου στη γη. Εγώ έχω θυμώσει με τους ανθρώπους και δεν κατεβαίνω φέτος στη γη.
 9. 9. Και το Καλοκαίρι απάντησε: -Μα πώς; Δε μπορεί να γίνει αυτό!!!!! Αν δεν πας εσύ πρώτα πώς θ’ ανθίσουν τα λουλούδια για να γίνουν καρποί το Καλοκαίρι; Δεν θα έλθουν τα πουλιά. Αν δεν βρέξεις λιγάκι εσύ πώς θα ζήσουν όλα πάνω στη γη; Τα φυτά θα ξεραθούν, τα ζώα και οι άνθρωποι θα διψάσουν και θα πεινάσουν. -Α!!! Δε γίνεται αυτό!!!!!
 10. 10. <ul><li>Ήταν πολύ λυπημένο. _ Αφού τόσο καιρό δεν το σκέφτονται οι άνθρωποι ότι κάποτε μπορεί να θυμώσω και να μην πάω στη γη…πρέπει να τιμωρηθούν! απάντησε η ΄Ανοιξη. </li></ul>
 11. 11. Για πολύ καιρό η ΄Ανοιξη ήταν θυμωμένη. Δεν έλεγε ν’ ανεβεί στη γη. Είχε κλειστεί μέσα στη σπηλιά της και δε μιλούσε με κανέναν παρά μόνο με την Περσεφόνη.
 12. 12. Οι άνθρωποι στη γη άρχισαν να ανησυχούν. - Τι συμβαίνει; έλεγαν. Γιατί αργεί φέτος η ΄Ανοιξη; Και περνούσε ο καιρός. Οι άνθρωποι γινόντουσαν όλο και περισσότερο λυπημένοι. Αρρώστησαν. ΄Αρχισαν να φοβούνται για τη ζωή τους. ΄Εκλαιγαν… - ΄Ελα επιτέλους ΄Ανοιξη!!!!! Λυπήσου μας… Γιατί αργείς; Παρακαλούσαν, έκλαιγαν, φώναζαν όσο μπορούσαν
 13. 13. Η Περσεφόνη που άκουγε τις φωνές τους δεν άντεξε άλλο… Πήγε και βρήκε κρυφά τους ανθρώπους και τους είπε τα νέα. Εκείνοι κατάλαβαν το λάθος τους. Ντράπηκαν, λυπήθηκαν πολύ…Παρακάλεσαν. <ul><li>-Περσεφόνη πήγαινε σε παρακαλούμε στην ΄Ανοιξη και πες της ότι μετανιώσαμε και δεν θα την ξαναπληγώσουμε….. </li></ul>
 14. 14. Και συνέχισαν: - Να θα υπογράψουμε κι ένα ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ για να της το δώσεις!!!! είπαν οι άνθρωποι και κάθισαν έγραψαν το συμβόλαιο με την ΄Ανοιξη και το υπέγραψαν. Το πήρε η Περσεφόνη και το πήγε στην ΄Ανοιξη.
 15. 15. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ 1.Δε θα βρωμίζουμε τη γη. 2.Δε θ’ ανάβουμε φωτιές. 3.Δε θα μολύνουμε τα νερά. 4.Δε θα πετάμε σκουπίδια. 5.Δε θα ξοδεύουμε άσκοπα το νερό. 6.Δε θα έχουμε πολλούς καπνούς, να μη μολύνουμε τον αέρα. 7.Θα προσέχουμε τα φυτά και τα δέντρα. 8.Δε θα σκοτώνουμε τα ζώα.
 16. 16. ΄Ετσι πείσανε την ΄Ανοιξη και ήλθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στη γη….. Κι άρχισε τότε το τρελό πανηγύρι της ΑΝΟΙΞΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!
 17. 17. Τα λουλούδια ανθίσανε!
 18. 18. Κι ήλθε τα χαμόγελο στα χείλη των παιδιών!!!!

×