Ordinador - Hardware

326 views

Published on

Resolt la pregunta: Què és el hardware?

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
326
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ordinador - Hardware

 1. 1. ORDINADOR Hardware
 2. 2. Què és?El hardware és el conjunt decomponents físics quecomponen lordinador.Per tant, el hardware és lapart de lordinador que es pottocar.
 3. 3. ComponentsUn ordinador és un conjunt de components que funcionen coma un tot encara que tinguin funcions diferents. Aquestscomponents es poden organitzar en: ● Interns: Els components interns són aquells bàsics pel funcionament de lordinador. Sempre els trobarem dins duna carcasa, tipus torre, portàtil... que permet disposar-los de forma organitzada.
 4. 4. Components - Carcasses
 5. 5. Components● Perifèrics: Aquests components permeten a lusuari amb lordinador. Els trobem classificats en: ○ Entrada: Introdueixen informació a lordinador: Teclat, ratolí, scanner, micròfon, webcam... ○ Sortida: Reben informació de lordinador: Monitor, impresora, altaveus...
 6. 6. Components - Perifèrics entrada Mouse Teclat Micròfon Webcam
 7. 7. Components - Perifèrics sortida Impresora Monitor Altaveus
 8. 8. Components - InternsFont dalimentacióLa font dalimentació permetsubministrar corrent alordinador i activar la restade components interns, fins itot, dalguns perifèrics comels pendrives.Transforma el voltatge delendoll de 230v a voltatgescontinus de 3v a 12v.
 9. 9. Components - InternsPlaca baseLa placa base (o placa mare)és un circuit imprès que técom a funció principal poderconectar la resta decomponents, ja siguin internso perifèrics.Hi trobem conexions per lafont dalimentació,BIOS, RAM,Microprocessador, USB,Ports, expansions...
 10. 10. Components - Interns
 11. 11. Components - InternsBIOS Basic Input/OuputSystemÉs un programa emmagatzemata un xip de la placa base el qualla feina principal és establir unsmètodes dentrada-sortidaestàndards per als perifèrics.Daquesta manera lusuari potindicar al sistema operatiu que esmogui el cursor, escriure un text...
 12. 12. Components - InternsCMOSÉs una petita memòriaalimentada per una pila quepreserva certa informacióimportant, com la configuració delequip, la data i la hora,mentrestant lequip no estàalimentat per electricitat.
 13. 13. Components - InternsMicroprocessadorUn microprocessador és unprocessador miniaturitzat on laseva principal funció és executarmoltes instruccions el més ràpidpossible.Un processador a 1Ghz és méslent que un a 2,4Ghz.
 14. 14. Components - Micros Intel Core 2 Quad Core 2 Duo Pentium 4Celeron Major potència
 15. 15. Components - Micros AMD Athlon 64 FX Athlon 64 x2 Athlon 64Sempron Major potència
 16. 16. Components - InternsMemòria RAMDispositiu electrònic queemmagatzema temporalmentdades del microprocessador odels programes. La informacióemmagatzemada és volàtil, esperd quan sapaga lordinador.La velocitat es mesura en Hrz.
 17. 17. Components - Memòria DDR 3 DDR 2DDR Major potència
 18. 18. Components - Magatzem de dades Les memòries flash són de caràcter no volàtil, encara que semmagatzema mitjantçant tecnologia elèctrica. Els pendrives són memòries flash amb conector USB.

×