Xarxes

451 views

Published on

Presentació sobre les xarxes informàtiques.

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
451
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Xarxes

  1. 1. Xarxes locals
  2. 2. Que és una xarxa informática Una xarxa és un cojunt d'ordinadors interconnectats que els permet compartir recursos e informació. Sovint, quan una persona té diversos ordinadors necesita la informació d'un d'ells en algun dels altres. Cosa molt útil per exemple a empresses, que poden necessitar hardware molt car, o tenen ordinadors en diferents edificis. Només comprant un adaptador de xarxa y configurant-la podem compartir tots els recursos sense haver d' utilitzar medis físcs.
  3. 3. Tipus de xarxes informàtiques - PAN (Area personal): Abarca un domicili o un espai petit i es poden connectar dispositius per bluetooth. - LAN (Area local): Abarca un espai mitjá, com per exemple un edifici. Utilitzat per moltes empreses i oficines. -CAN (Area del campus): Abarca diversos edificis d' un campus. -MAN (Area metropolitana): Abarca diversos edificis d'un area metropolitana. -WAN (Area global): Abarca edificis de diverses localitats, regions o països .
  4. 4. Hardware de connexió en xarxa Per poder connectar-nos a la xarxa cal un adaptador coneut com adaptador de xarxa (NIC), que pot ser configurada per a qualsevol sistema operatiu. Una vegada configurada l'hem de connectar a la xarxa per connexions guiades (cables...) o sense fil . Hi han dispositius que permeten concentrar moltes connexions en un sol punt per permetre estructures d'estrella. Aquets dispositius poden ser el Switch (conmutador) i el Hub (concentrador).
  5. 5. Hardware de connexió a internet Si l' ordinador que volem connectar no pertany a cap xarxa ens cal un aparell per modular i demodular la senyal de la xarxa teléfonica per aconseguir una connexió a internet. Si pertanya a un xarxa necessitem connectar-lo al switch, hub o punt d'accés respectiu. I aquest última a l'enrutador.
  6. 6. Protocols de connexió Un protocol es una série de regles que coordinen la transmissió de dades entre els dispositius connectats. Poden estar o en el hardware o en el software segons la seva funció. Aixi que per connectar dos dispositius entre si cal que utilitzin el mateix protocol per poder „entendre's“ entre ells. Amb Windows xp venen alguns de série com el netBEUI per a xarxes sense connexió amb altres xarxes. IPS/SPXI dissenyat per la empresa Novell per a NetWare i implementat despés a windows. I el protocol TCP/IP que es el mes complex i mes utilitzat.
  7. 7. Xarxes sense fil Les xarxes wireless o sense fils transmeten la senyal per l'aire en forma d' ones de radio. Cal destacar: -Infrarrojos: permeten la connexio punt a punt, amb poca distancia i poca velocitat de transmissió. - Bluetooth: Evolució de la tecnologia d' infrarojos. Permet connectar diferents punts a la xarxa i utilitzar la seva memória com a recurs. Té una velocitat mitjana. -Wi-fi: Permet connectar hosts (dispositius) a la nostra xarxa amb una velocitat que pot ser bastant elevada. El seu estandard ve definit per l' IEEE 802.11 que es divideix en 802.11a, 802.11b, 802.11g i 802.11n.
  8. 8. Connexions sense fil Hi han diverses maneres de connectarse per una connexió wireless, les mes comuns son: -Ad-hoc: connexió punt a punt entre dos dispositius per mitjá del seu adaptador wireless sigui wi-fi, bluetooth o d' infrarroig. -Infraestructura: En aquest tipus hi ha un node intermig que comunica els dispositius connectats entre si. Per cambiar aquestes opció sovint el nostre adaptador wireless ens dona la opció de seleccionar el tipus de connexió desitjada.

×