Project management
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Like this? Share it with your network

Share

Project management

on

  • 2,026 views

this is examination of project management

this is examination of project management

Statistics

Views

Total Views
2,026
Views on SlideShare
2,026
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
74
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Project management Document Transcript

  • 1. UTS PROJECT MANAGEMENT. Name: Ahmed Mohamed Hussein Nim: 1110093000082Faculty of science and technologyDepartment of information systemsClass: SI 5AAssignment: uts mpsi• Producing a project plan may BEST be described as : • Creating a network logic diagram that identifies the critical path • Using a software tool to track schedule, cost, and resource
  • 2. • Creating a document that guides project plan execution • Creating a plan that contains the entire product scope Answer: C The project plan is a single, approved plan that drives execution, monitoring and control, and closure. The definition in answer C was not perfect, but it was the best choice. A is incorrect since it is only a part of planning. B is incorrect because that will not make up the entire project plan. D is incorrect since scope may or may not be a part of the project plan, but it does not make up all of it. • A Project is plagued by changes to the project charter. Who has the primary responsibility to decide if these changes are necessary? a. The Project Manager b. The Project Team c. The Sponsor d. The Stakeholder Answer: c Because the project manager is the leader of project and he has the last decision and responsibility of project • Which of the following statements is FALSE regarding a work breakdown structure? • Activities should be arranged in the sequence they will be performed • Every item should have a unique identifier • The work breakdown structure represents 100% of the work that will be done on the project • Each level of a work breakdown structure provides progressively smaller representations Answer: AI don’t tackle activity sequencing as part of the work breakdown structure. That part comes later. TheWBS has no particular sequence to it, not to mention that it is not decomposed to activity level. B isincorrect since every WBS element does have a unique identifier; C is incorrect since the WBS is thedefinitive source for all of the work to be done.
  • 3. If it isnt in the WBS, it isnt part of the project.D is incorrect because the WBS is arranged as a pyramid with the top being the most general, and thebottom being the most specific. The lowest level of the WBS would also be the smallest representation ofwork. • Which of the following is NOT part of the scope baseline? • The requirements documentation • The project scope statement • The work breakdown structure • The WBS dictionary Answer: A Because A is the only choice that is not part of the scope baseline. It is used to help create the baseline, but it is not a part of it. B, C, and D represent the three components of the scope baseline. • Creating the project scope statement is part of which process? • Project scope management • Collect requirements • Define Scope • Verify Scope Answer: C The project scope statement is created as part of the Define Scope process. I should have narrowed my guesses down to B and C quickly, since the project scope statement is a planning output, and B and C are the only two planning processes. A is incorrect because it is the name of a knowledge area and not a process, and D represents a monitoring and controlling process, which usually results in outputs such as change requests but never planning documents.• The output of the direct and manage project execution process is : • The work packages • The project management information system • The deliverables • The work breakdown structure
  • 4. Answer: C Because the deliverables are the key output of Direct and Manage Project Execution.• You are a project manager, and your team is executing the work package to produce a medical records archive and retrieval system. Two of the project’s customers have just asked for changes that each says should be the number one priority. What would be the BEST thing to do? • Have the project team meet with the customers to decide which would be easiest and prioritize that one first. • Assign someone from the team to prioritize the changes • Prioritize the changes without involving the team • Deny both changes since you are in project execution. Answer: C Prioritizing the changes is the job of the project manager. A is wrong because I do not want to distract the team at this point - they should be doing the work. B is wrong because it is the project managers responsibility to help prioritize competing demands. D is incorrect, because changes cannot automatically be denied simply because I am in execution.• The project charter is : • Developed before the project statement of work, and after the project management plan • Developed after the project statement of work, and before the project management plan • Developed before the contract, and after the project management plan • Developed before the contract, and before the project management plan Answer: B Questions like this will be on the exam, and in order to answer it, I have to understand the rough order in which the deliverables are produced and processes are conducted. In this case, the typical order among the items listed is project statement of work, contract, project charter, and project management plan.
  • 5. I analyzed the inputs and outputs used by the integration processes; I have gained a better understanding of this order.• The project management plan is made up of : • The other planning outputs • The other planning outputs, tools, and technique • The aggregate outputs of approved software tools • The business case, key value justifications, and GANTT chart Answer: A The project management plan consists of many things, but the only one from this list that matches is the outputs from the other planning processes, such as risk, cost, time, quality, etc. B is incorrect because the other tools and techniques do not form part of the project plan.• When changes are approved and made to the project, they should be : • Tracked against the project baseline • Incorporated into the project baseline • Included as an addendum to the project plan • Approved by someone other than the project manager Answer: B Approved changes that are made to the project get factored back into the baseline. But the purpose of the baseline is NOT to measure approved change, but to measure deviation.• Which of the following statements is NOT true regarding the project charter? • The project charter justifies why the project is being undertaken • The project charter assigns the project manager • The project charter specifies any high level schedule milestones • The project charter specifies what type of contract will be used. Answer: D The project charter does not specify anything about contracts. A contract with my customer would have been an input into the Develop Project Charter process, and any contracts you may use during procurement wont be identified until later in the project. A is incorrect because the project charter does specify why the project is being undertaken and
  • 6. often even induces a business case. B is incorrect because the project charter is the place where the project manager is named. C is incorrect because the project charter specifies any known schedule milestones and a summary level budget. • What is the function of the project sponsor? • To help manage senior management expectations • To be the primary interface with the customer • To fund the project and formally accept the project • To help exert control over the functional managers Answer: C It is the sponsors job to pay for the project and to accept the product. Choice A is really the projectmanagers job. B is the project managers job as well. It is not a clearly defined job for the sponsor. D isnot a function of the sponsor. If more control were needed over the functional managers, that would bethe role of senior management... • Which of the following activities is done FIRST in the project scope management? • Creation of the requirements documentation • Creation of the work breakdown structure • Creation of activity list • Creation of the scope baseline Answer: ABecause The requirements documentation is typically created quite early on the project. In this case, itwould be created well before the work breakdown structure and the scope baseline (which is made up ofthe scope statement, the WBS, the WBS dictionary). The activity list would be created last in this list, sothe order of creation of the documents listed would be A, B, D, and C • Mark has taken over a project that is beginning the construction phase of the product; however, he discovers that no work breakdown structure has been created. What choice represents the BEST course of action? • He should refuse to manage the project • He should stop construction until the work breakdown structure has been created
  • 7. • He should consult the WBS dictionary to determine whether sufficient detail exist to properly manage construction • He should document this to senior management and provide added oversight on the construction phase. Answer: B In this situation, I cannot simply skip the WBS, as I may be tempted to do. Mark should take time to create the WBS, which is usually not a lengthy process. A may sound good, but in reality a PMP needs to be ready to work to solve most problems. I might refuse to manage a project if there is an ethical dilemma or a conflict of interest, but not in other circumstances. C is incorrect since the WBS dictionary cannot be created properly unless the WBS was created first. If there is WBS dictionary and no WBS, that would be a big red flag. D is incorrect since merely documenting that there is a serious problem is not a solution. Additionally, providing more oversight would not solve the problem here. The real problem is that the WBS has not been created, and that will trickle down to more serious problems in the future of the project.• The organizational process assets would include all of the following except : • Templates • Financial control procedures • Standardization guidelines • The project management information system Answer: D This question was not easy. Organizational process assets induce things like templates, financial control procedures, and standardization guidelines; however, the PMIS (project management information system) is classified as an enterprise environmental factor since it is generally part of your environment.• The person or group responsible for evaluating change on a project is : • The change control board • The sponsor • The project team • The program manager Answer: A
  • 8. The change control board is responsible for evaluating changes to the project. Change control board can be referred to as a board or committee or group of stakeholder’s, that analyze and review the change requests that have been forwarded by the project management team and accordingly take decision whether the change request needs to be accepted or rejected. The main aim or goal of change control board is to review the change requests and either accept or reject.• You are meeting with a new project manager who has taken over a project that is in the middle executing. The previous project manager has left the company and the new project manager is upset that change requests are streaming in from numerous sources including his boss, the customer, and various stakeholders. The project manager is not even aware how to process all of these incoming change requests. Where would you refer him? • Project scope statement • Project management plan • The previous project manager • Project charter Answer: b The project management plan would contain the methods for processing changes to the project.• The project management information system would likely include all of the following EXCEPT : • A scheduling tool • An information distribution system • A system for collecting information from team members • A system for identifying stakeholder Answer: D The PMIS is an automated system to support the project manager by optimizing the schedule and helping collect and distribute information. D would not be a function of the PMIS. It is generally a manual process performed by the project manager and the team
  • 9. • Which of the following statements BEST describes how stakeholders are involved on a project? • They determine the project schedule, deliverables, and requirements • They help to determine the project constraints and product deliverables • They determine the resource needs and resource constraints on the project. • They help provide assumptions, the WBS, and the management plans. Answer: ABecause Stakeholders are anyone who has an interest in the project. Project stakeholders areindividuals and organizations that are actively involved in the project, or whose interests may beaffected as a result of project execution or project completion. They may also exert influenceover the project’s objectives and outcomes. The project management team must identify thestakeholders, determine their requirements and expectations, and, to the extent possible, managetheir influence in relation to the requirements to ensure a successful project.• Project manager is trying to complete a software development project, but cannot get enough attention for the project. Resources are focused on completing process-related-work, and the project manager has little authority to assign resources. What form of organization must the project manager be working? • Functional • Matrix • Expediter • Coordinator Answer: A The manager will work as functional because the project manager is responsible for skills improvement and developing the project