Branded non-branded met Snoobi Analytics

863 views

Published on

Snoobi TIP. Hoe kan ik eenvoudig een branded/non-branded rapport maken met Snoobi Analytics?

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
863
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
145
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • GTM:PartnersIntegrationsDirectTechnology partner- lead generation partner-- agencies- direct90% of revenue is partner-influenced (partner sourced or partner added value to sales process)Growth is in Social Tracking +++Lead generation, market doesn’t grow that much but we can.Standard Web analytics is not a growth areaNew Market opportunities in digital marketingValue through integrations and low-threshold co-branded, key differentiators over competitionWe need partners and customers to become ‘Sticky’See list of projectsLead Generation is an unique market opportunity only for the next 1-2 yearsKeys asksBetter partner enablement, certificationFlexibility in low-threshold cobrandedProduct quality and schedule reliability Influence to product roadmap, with the view on our key needsPricing solution to differentiate productService is not the way forward for BNL market, as it’s very much saturated and kills the current partner modelMarket overviewmigration to digital marketing , explosion of solutions and data- E-commerce market in Europe- GA is dominant- large number of agencies are playing in this field- conservative w/regards to new technologies, slow adaptation since agencies are bufferingSome numbers of Snoobi B.V. 2010-2011
 • Branded non-branded met Snoobi Analytics

  1. 1. Snoobi TIP Branded- en Non-Brandedzoektermen analyseren en als een Trendrapport weergeven
  2. 2. Bezoekers die op de website komen via een zoekmachine zoalsGoogle en het bedrijf al kennen, zoeken meestal op de bedrijfs-naam of een deel daarvan.Het kunnen onderscheiden van deze bezoekers is belangrijk vooriedere analyse.
  3. 3. Bezoekers die op de website komen via een zoekmachine zoalsGoogle en het bedrijf al kennen, zoeken meestal op de bedrijfs-naam of een deel daarvan.Het kunnen onderscheiden van deze bezoekers is belangrijk vooriedere analyse. Echter, het is vaak moeilijk snel een compleet overzicht te krijgen omdat op een deel van de naam wordt gezocht of spelfouten in de zoekopdracht worden gemaakt.Met behulp van de ‘Zoektermgroep’-functionaliteit in Snoobi is diteenvoudig mogelijk, zonder ingewikkelde handelingen.En achteraf wijzigen of een trendanalyse maken is altijd mogelijkvoor de hele historie.
  4. 4. Hier zijn de stappen om een Branded/Non-Brandedrapport in Snoobi te maken
  5. 5. Onderzoek eerst met welke zoektermen, die lijken op debedrijfs- of productnaam, u nu gevonden wordt.
  6. 6. Neem deze op in een Zoektermgroep.Deze instelling staat onder Instellingen | ZoektermgroepenEen patroon is niet afhankelijk van hoofdletters. Een ‘%’-teken geeft eenwillekeurig teken aan. Op die manier kunnen eenvoudig verkeerd gespeldenamen toch worden herkend.Voor dit bedrijf wordt het dus:%little%foot%print%light%ing% ,waarmee de meeste foutespellingen worden herkend.
  7. 7. Geef nu deze Zoektermgroep een goede naamGeef deze Zoektermgroep een naam. In dit geval is natuurlijk ‘Branded’ eengoede beschrijvende naam…Herhaal dit voor eventuele andere merk- of bedrijfsnamen die je als‘Branded’ in één geheel wilt analyseren. Geef dan altijd dezelfde naam voorde Zoektermgroep op.
  8. 8. Doe hetzelfde nogmaals, maar nu met een ‘-’ teken voorde tekst.Een ‘-’ teken betekent dat zoektermen die voldoen aan het patroon wordengenegeerd.Voor dit bedrijf wordt het dus:- %little%foot%print%light%ing%
  9. 9. Geef ook nu deze Zoektermgroep een goede naamGeef deze Zoektermgroep een naam. En in dit geval is natuurlijk ‘Non-Branded’ een goede beschrijvende naam…Herhaal dit weer voor eventuele andere merk- of bedrijfsnamen die je als‘Branded’ en ‘Non-Branded’ in één geheel wilt analyseren. Geef dan altijddezelfde naam voor de Zoektermgroep op.
  10. 10. De Zoektermgroepen zijn nu aangemaaktN.B.Zoektermgroepen werken altijd op de hele analyse-historie. Zo kunt u ookhet verleden analyseren en daar acties voor de toekomst uit destilleren.Ook als blijkt dat bezoekers andere spellingen hanteren, en uw bedrijfs- ofproductnaam wijzigt kunt u deze eenvoudig toevoegen of aanpassen.De Zoektermgroep-functie is natuurlijk goed bruikbaar voor anderedoeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van de lijst van alle SEO-woorden om die als één geheel te analyseren en de voortgang te volgen.
  11. 11. Nu is eenvoudig het Branded-Non Branded rapport te makenKies in het Algemene Rapport bij Zoektermen voor het tabblad‘Zoektermgroepen’.• Bezoeken is het aantal bezoeken dat het gevolg is van het zoeken op de zoektermen Non-Branded of Branded.• Resultaatpagina is de gemiddelde resultaatpagina in de zoekmachine (voor Nederland is dat meestal Google).• Verder is nog de gemiddelde Bounce rate (weigeringspercentage) en een aantal andere analyses te zien.
  12. 12. Met nog een paar klikken is op basis van deze informatie ook eenKPI-rapport en trend-analyse te maken.Wilt u daar meer over weten neem dan even contact met ons op,of schrijf u in voor een Snoobi-KISS training.
  13. 13. Meer informatie of een gratis proefversie? www.snoobi.nl Of bel 020-3456 820

  ×