Your SlideShare is downloading. ×
0
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Julekalender hos hurtigruta
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Julekalender hos hurtigruta

168

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
168
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. Julekalender hos Hurtigruta KAMPANJEPERIODE 1.DES-24.DES SKOLEPROSJEKT, HØST 2013.
 • 2. Bakgrunn for kampanjen  Hurtigruta vil øke interessen rundt sitt navn og renommé.  Selskapet vil også vise at de er med på «moten» og moderne ved å etablere seg ordentlig på sider slik som facebook, twitter og instagram.  Dette, samt å etablere seg hos nye kundegrupper, vil være hovedfokuset for kampanjen.
 • 3. Om kampanjen  Hurtigruta vil spre juleglede til sine følgere på facebook ved å starte en julekalender som kan gi rabatterte priser og andre goder. Kampanjen varer fra 1.des til 24. des.  Det vil opprettes egen facebook-page for julekalenderen, som vil bli spredt så godt som mulig via andre Hurtigrute-relaterte sider. Det vil også bli lagt opp en «offesiel» hashtag for eventet - #juleruta.  Julekalenderen vil inneholde 24 luker, som brukerner kan åpne – 1 for hver dag. Under disse vil det befinne seg diverse premier og/eller linker til Hurtigrutens hovedside.  Det vil være 10 hovedpremier, som vil være 10 gratis 2mannslugarer til fritt bruk – kan brukes når som helst og på hvilken som helst distanse. For eksempel om man vil bruke 1 lugar i 2014, så har man 9 til senere bruk.
 • 4. Suksesskriterier  Få spredt kampanjen og konkurransen til så mange som mulig. Altså, å få så mange som mulig å dele/linke til kampanjen på facebook og twitter.  Holde kampanjen interessant gjennom hele perioden – jevnlige oppdateringer og annonsere vinnere.  Koble siden opp mot ett måleverktøy for å se hvilke premier som tiltrekker folk. Alt fra antall klikk til hvor i landet de kommer fra kan være interessant.  Sette opp et brukbart budsjett. Kreves ikke mye, men noen midler vil gå med.
 • 5. Forarbeid  Opprette sider på de aktuelle sosiale medier.  Annonsere kampanjen via andre tjenere, for eksempel plakater og reklamer i aviser o.l.  Få folk entusiastiske og oppmerksomme på denne kampanjen.  Skape en godt bilde av Hurtigruta og sørge for å ha en strøkent omtale i det aktuelle tidsrommet.  Opprette en spørsmål/svar-tjeneste.
 • 6. Gjennomføring  Brukerne vil åpne èn luke hver dag. Under denne kan det befinne seg en premie av forskjellig kaliber. Da blir det viktig å informere brukerne om hvordan man omgjør gevinster til ordentlige ting – altså fra internett -> til Hurtigruta.  Under konkurransen blir det viktig å opprettholde spenningen, dette kan gjøres ved å gi ut smakebiter om hva som kan befinne seg under lukene.  Annonsere og/eller gi et lite intervju til de som har funnet hovedpremien.  Opplyse daglig om hvor lenge det er igjen og hvor mange luker som har blitt åpnet.  Gi en mulighet for ekstraluke ved å offentliggjøre bilder på instagram med #juleruta.
 • 7. Etterarbeid  Lese opp vinnere, deltagere og totalt antall åpne luker.  Sørge for at vinnerne få sine rettmessige premier og at de blir overlevert på en profesjonell måte.  Analysere tallene og eventuell vekst i omtale for Hurtigruta.  Gjøre en vurdering på hva som kunne vært gjort annerledes. Plusser og minuser.  Opprettholde bruken av facebook, instagram og twitter.
 • 8. Verktøy  Facebook  Twitter  Instagram  Hjemmesiden  Måleverktøy (Google analytics og/eller andre)  Eventuelle reklamekilder. Slik som plakater og aviser.
 • 9. Ansvarsforhold  De ansvarlige for denne kampanjen vil være direkte tilknyttet de aktuelle sosiale medier.  Vil anbefale og ha 1 hovedleder og deretter ha 1 person til hver internettside – 1 til facebook, 1 til instagram osv. Dette til gi en oversiktlig og gjennomført kampanje. Disse personene må også kunne håndtere spørsmål/svar-kanalen.  Hovedlederen vil ha oversikt på budsjettet og har i stor grad vært engasjert i forarbeidet i kampanjen.  De andre arbeiderne vil sammen ha utviklet selve programmet. Dermed vil de kunne gi grundige tilbakemeldinger ved spørsmål, og ved eventuelle feil.
 • 10. Etiske forhold  Sørge for at det som publiseres på de forskjellige kanalene er relevant og ikke på noen måte støtene.  All deltagelse vil være gratis.  Selv om ikke alle religioner feirer jul, vil det være åpen deltagelse. Alt som behøves er å «like» siden på Facebook.  Programmet er gjort i enkle fargekoder slik at svaksynte og/eller fargeblinde ikke har noe problem med å forstå.  Tausetsplikt er gjeldende. Tillatelse til å bruke navn m.m. vil bli tatt opp med aktuelle person før publisering av vinnere.

×