L'Origen de la Vida i els primers organismes.Ies Antoni Maura
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

L'Origen de la Vida i els primers organismes.Ies Antoni Maura

on

 • 607 views

Tema 2 ciències del món contemporani. Realitzat pels alumnes de 1r batxillerat A de L'Ies antoni maura. Palma de mallorca. Curs 2011-12

Tema 2 ciències del món contemporani. Realitzat pels alumnes de 1r batxillerat A de L'Ies antoni maura. Palma de mallorca. Curs 2011-12

Statistics

Views

Total Views
607
Views on SlideShare
607
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

L'Origen de la Vida i els primers organismes.Ies Antoni Maura L'Origen de la Vida i els primers organismes.Ies Antoni Maura Presentation Transcript

 • Alexandra Peset Alexandra RodasNoelia María Torres
 •  Els primers éssers vius aquàtics. (Diapositiva 3) El perill dels éssers vius fora l’aigua. (Diapositiva 4) Organismes unicel-lulars i pluricel-lulars. (Diapositiva 5) Els Fongs. (Diapositiva 6) Les Algues. (Diapositiva 7) El període cambrià. (Diapositives 8,9,10,11)
 •  Fa milions d’anys els primers éssers vius varen sorgir de l’aigua. Així que varen començar les primeres cèl.lules que van romandre i es varen diversificar en la mar. Més tard aquestes cèl.lules varen anar evolucionant fins a formar organs pluricel.lulars.
 •  Els fenòmens geològics varen fer que sassequés l’aigua d’algunes zones del planeta. Però viure fora de l’aigua suposaria una sèrie dobstacles com per exemple: laugment doxigen, la intensitat de llum i el poder-se desplaçar.
 •  Fa 800 milions d’anys enrere només hi havia organismes unicel·lulars , però gràcies a les zones intermareals varen sorgir el primer pluricel·lulars , que això va ser un pas molt gran en levolució de la vida. Imatge de un organisme unicel·lulars Imatge de un organisme pluricel·lulars
 •  Els fongs formats per cèl·lules eucariotes i son heteròtrofs, es a dir que no tenen clorofil·la ni fan la fotosíntesis . Com per exemple els tal·lòfits que son incapaços de fabricar teixits.
 •  Les algues que estan incloses en el regne dels protists juntament amb el protozous, en aquest regne està definit però exclusió i en canvi amb els fongs, les algues són autòtrofes definides també com a tal-lofiliques amb clorofil·la.
 •  En el període de cambrià varen aparèixer diverses formes de vida. Grups nous com per exemple: Artròpodes Cordats Simetria bilateral, cos segmentat, tres capesSón invertebrats amb: germinals, celoma ben desenvolupat.Un dermatosquelet (un esquelet en la partexterior del cos). Presenten un cordó nerviós en posició dorsal.Un cos dividit en parts diferents. A partir daquest cordó, en animals mésPotes i apèndixs amb conjuntures. complexos, es desenvolupa el cervell i lespinaSimetria bilateral (tots dos costats del cos són neural.iguals). Presenten una estructura de sustentació, enAbasten(Quilópodos, diplopodos, aràcnids, crustacis, posició dorsal, cridada notocorda. miriàpodes i insectes) Faringe tremada. (amb dues funcions: digestiva i respiratòria) Endoesquelet cartilaginós o ossi. Es reprodueixen sexualment, la majoria té sexes separats. Abasten (cefalocordados , urocordados i vertebrats (aquests últims més coneguts).Però la major part d’aquests grups es varen extingir.
 •  Fa 450 milions d’anys varen aparèixer espècies amb closques i parts dures i fòssils molts antics de plantes terrestres. Com exemple els: Trilobits que es varen extingir . Braquiòpodes que existeixen. També varen aparèixer plantes semblants a les molses actuals que necessitaven unes certes condicions per poder viure i reproduir-se.
 •  Fa 400 milions d’anys varen aparèixer els animals que varen tardar més a habitar la terra ferma i que son comparables amb petits artròpodes actuals.