• Like
Miriam Valero
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

Published

 

Published in Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
357
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Física aplicada ala dansa Miriam Valero Antón 2n BAT-A Tutora: Lidia Rosell IES Torreforta
 • 2. Objectius Demostrar la relació entre física i dansa. Aplicar els principis bàsics de la física a alguns moviments del ballet. Demostrar la millora dels moviments gràcies a la física.
 • 3. Metodologia Estudi de la història i la evolució de la dansa. Estudi dels principis de la física i aplicació d’aquests als moviments escollits.
 • 4. Què és la dansa? La dansa o el ball, és lexecució de moviments que es realitzen amb el cos, principalment amb els braços i les cames, que van concorde a la música que es desitja ballar. Forma dexpressar els nostres sentiments i emocions.
 • 5. Origen de la dansa El seu fondament és la recerca de la bellesa, així com també la necessitat d’expansió de la força física. De la època prehistòrica ens han arribat indicis de dansa. Quan les danses primitives van ser masses per poder ser recordades cada tribu escollia a un “ballarí líder”, el treball del qual consistia en preservar les danses i en ensenyar-les als més joves.
 • 6. Història de la dansa Edat antiga: danses dedicades a déus i danses cerimonials. Edat mitjana: danses religioses i danses socials. - Dansa de la mort (s. XI i XII): per a lluitar contra la pesta negra.
 • 7. El ballet clàssic Ballet, forma de dansa teatral que es va desenvolupar en la Itàlia del renaixement (1400-1600). La base de la tècnica del ballet és la rotació externa de cames i peus i l’accentuació de la verticalitat. El llenguatge del ballet és el francès
 • 8. Estudi del grand jeté OBJECTIU: Calcula l’impuls per a fer un salt que tingui un abast de 2m i una alçada de 1.20 m. En aquest moviment s’ha d’aplicat :- Moviment oblic.- Quantitat de moviment.- Impuls mecànic.- Teorema de l’impuls mecànic.
 • 9. Estudi d’un gir per parelles OBJECTIU:Volem aconseguir que girin a w= 1 rev/s= 2π rad/s. Quin angle necessitem? En aquest moviment s’ha d’aplicar:- Moviment circular uniforme.- Segona llei de Newton.
 • 10. Estudi de la grande pirouette OBJECTIU: Quin angle ha de formar la cama recolzada a terra respecte a l’eix per tal de mantindre un total equilibri? En aquest moviment s’ha d’aplicar:- Moment d’una força- Principi d’equilibri
 • 11. Estudi del gir en arabesque OBJECTIU: Calcular la relació que hi ha entre l’angle que s’aixeca la cama i la velocitat angular amb la que gira el ballarí o la ballarina. En aquest moviment s’ha d’aplicar:- Moment d’una força- Principi d’equilibri
 • 12. Conclusions Aplicant les equacions del moviment parabòlic i el teorema de l’impuls mecànic a l’estudi del grand jeté s’han millorat les condicions del salt. Amb l’aplicació de les equacions del moviment circular al gir per parelles s’ha controlat la velocitat d’aquest. Per tal de poder mantenir un complet equilibri a la realització de la grande pirouette s’ha calculat, gràcies al principi d’equilibri i als moments de les forces, l’angle que forma la cama recolzada a terra amb l’eix central. Per últim s’ha calculat la relació que hi ha entre l’angle que s’aixeca la cama i la velocitat angular amb la que gira el ballarí o la ballarina al gir en arabesque.