Joan Garrido Cortés

543 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
543
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Joan Garrido Cortés

 1. 1. Joan Garrido CortésFísicaInstitut Comte deRiusJosep. M Aliaga
 2. 2. 1. Introducció2. Objectius del treball de recerca i hipòtesi de partida.3. Part teòrica: Les forces3.1 Força Gravitatòria3.2 Força d’empenta3.3 Força d’arrossegament3.4 Força Magnus4. Injecció d’una pilota de bàsquet a cistella5. Part Pràctica: Interactive Physics5.1 Tir lliure5.2 Triple5.3 Efecte Magnus d’una pilota5.4 Bots d’una pilota5.5 Comparació de dades reals i simulades6. Conclusions
 3. 3. -Per què he escollit aquest treball? * És un esport que m’agrada molt i el practico diàriament . * Volia saber si els conceptes (forces, acceleració i lleisde Newton) estudiats a la matèria de Física es podrien aplicaral món del bàsquet.
 4. 4. -Conèixer les forces que actuen sobre el moviment d’una pilota debàsquet.- Saber utilitzar un simulador virtual de física per reproduir lesdiferents accions del joc del bàsquet.- Comparar les situacions reals amb les simulacions fetes, perextreure’n les característiques de cada acció del bàsquet analitzada. “La Física regeix totes les accions que passen durant l’esport del bàsquet”.
 5. 5. En el moviment de la pilota de bàsquet influeixen lessegüents forces: - Força d’atracció gravitatòria o Pes - Força d’empenta o Boia - Força d’arrossegament o Fricció - Força Magnus
 6. 6. -Que és el Camp Graviatori Terrestre?- Llei Gravitacional de Newton- Pes
 7. 7. - Que és?- Com es calcula?
 8. 8. - Que és?- Com es calcula?
 9. 9. - Que és?- Quan apareix?- Com es calcula?
 10. 10. És pot manifestar de duesformes: - “backspin” - “Topspin”
 11. 11. - En qualsevol llançament actuen les diferents forces explicades anteriorment.- Conceptes importants enun llançament: - Angle d’enfocament - Altura de la pilota
 12. 12. Resultat: - 2rpm - Com més gran sigui la distància a cistella, major velocitat de rotació hi haurà. (velocitat lineal)
 13. 13. - De que consta aquesta part del treball?- Com he pogut arribar-la a fer?- Que és l’Interactive Physics?
 14. 14. V= 7m/sAngle= 50ºT= 0,811s T.sim= 0,875s
 15. 15. V= 4,24m/s Angle =45ºT= 1,06s T.sim= 0,875s
 16. 16. Y.max.= 6mV= 7m/sT= 1,87sT.sim= 1,75s
 17. 17. Nº de bots= 8T= 6,73sT.sim= 6,75s
 18. 18. -La hipòtesi de partida es compleix al 100%. “La Física regeixtotes les accions que passen durant l’esport del bàsquet”.- Els tres objectius proposats també han sigut complerts : * Hem conegut totes les forces que actuen en un moviment d’una pilota de bàsquet. * He après a utilitzar un simulador virtual. * He aconseguit extreure’n les característiques físiques decada acció del bàsquet gràcies a les simulacions.- Que té una gran dificultat fer que concordin l’angle i les velocitatsd’un tir perquè acabi la pilota dins la cistella.- He après nous conceptes, a utilitzar un simulador físic que hempot servir en un futur, i també he après tant per la part física comper la part de l’esport del bàsquet.- El que més m’ha sorprès és l’Efecte Magnus.
 19. 19. -Estic orgullós dhaver escollit aquest treball i no un altre, ja quecom he dit abans el bàsquet és un esport que m’agrada i elpractico, ja fa uns 7 anys.- He après coses que per mi eren desconegudes, per exemple quees poden determinar les velocitats d’un tir real fent una simulació.- La meva opinió personal és que jo he arribat a practicar moltsesports diferents, però el que més m’agrada és el bàsquet. Ja quecrec que el bàsquet es un esport que t’ajuda tant en la part física,com en la part psicològica, aquí es on aprens a lluitar pels teuscompanys, a formar equip i a mantenir-se tots a una. La física estapresent en tot siguin esports o no, tot té una mena d’explicaciódintre del camp de la física.

×