Programari

104 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
104
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Programari

  1. 1. PROGRAMARI Què és un sistema operatiu? És un programa que efectua la gestió dels processos bàsics d'un sistema informàtic que permet l'execució de la resta d'operacions Quines funcions bàsiques o serveis pot oferir? Les seves funcions principals són gestionar les transferències d'informació internes, comunicació de l'ordinador amb els operadors, detectar els errors dels programes i carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics. Quins són els sistemes operatius més habituals? Programari Bàsic Internet/Navegadors Internet Explorer L'Internet Explorer 9 i 10 incorporen les característiques estàndards dels navegadors de darrera generació, amb millores en la facilitat d'ús, compatibilitat de webs, velocitat de càrrega, seguretat i privacitat. Firefox El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat d'instal·lació i d'utilització. És una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d'Internet. El Firefox incorpora un gran nombre de funcions Google Chrome El Google Chrome és el navegador de codi obert de Google, disponible en més de 40 idiomes, incloent-hi el català. Està concebut no únicament com un navegador, sinó també com a plataforma per a pàgines i aplicacions web, tenint en compte les característiques del web actual.
  2. 2. Eines d’internet AMSN L'aMSN és un programa de missatgeria instantània clon del MSN Messenger de Microsoft, de codi obert, multiplataforma (Windows, Linux, Mac i FreeBSD) i multilingüe. AMule L'aMule és un programa de compartició de fitxers d'igual a igual (P2P) basat en el popular eMule. Multiplataforma (Windows, Linux, Mac, BSD, Solaris), fa servir les xarxes eDonkey200, Kad i Kademlia, a més d'oferir més característiques que l'eMule. Barra d'eines de Google La barra d'eines de Google incrementa les possibilitats de trobar informació des d'arreu d'Internet i només triga uns segons a instal·lar-se. Blogger Des de l'aplicació Blogger podeu gestionar el vostre bloc (blogger o blogspot) KompoZer El KompoZer és un sistema complet per a editar pàgines web que combina la gestió de tots els fitxers del lloc web. Microsoft Outlook Hotmail Connector Amb el Microsoft Outlook Hotmail Connector de 32 bits, podeu utilitzar el Microsoft Office Outlook 2003, el Microsoft Office Outlook 2007 o el Microsoft Outlook 2010 per obtenir accés i administrar gratuïtament els vostres comptes del Microsoft Windows Live Hotmail o del Microsoft Office Live Mail, inclosos els missatges de correu electrònic, els contactes i els calendaris Skype L'Skype és un programa gratuït i senzill que permet fer trucades de veu i videoconferències gratuïtes a qualsevol usuari de Skype amb una qualitat excel·lent, i trucades de pagament a un preu competitiu a telèfons fixos i mòbils.
  3. 3. UTorrent El µTorrent, també anomenat uTorrent i muTorrent, és un client per a Windows, Mac i Linux (via Wine) de la xarxa P2P BitTorrent. És un dels clients més populars; destaca per la seva gran lleugeresa i pel fet d'estar disponible en més de 50 llengües. WhatsApp Messenger El WhatsApp Messenger és un programa de missatgeria mòbil que utilitza notificacions per rebre instantàniament missatges, fotos, notes d'àudio i vídeos a través de la connexió de dades (sense cap cost addicional).… Empresarial AdrimFac L'AdrimFac és un programa de facturació en català. Entre les seves funcionalitats més significatives destaquen: Gestió de compres (pendents d'arribar, arribades, compres intel·ligents...)Gestió de vendes (vendes, tiquets, comandes, albarans, pressupostos...)... L'AdrimFacTactil és un mòdul del programa adrimFac específic per utilitzar-lo com a tpv tàctil (terminal punt de venda). seves principals característiques són. Contausa El Contausa és un programa de comptabilitat molt complet. Facausa El Facausa és un complet programa de facturació per a PIMEs. Facturació El Facturació és un programa per a petites i mitjanes empreses. Entre les seves característiques, destaquen: Multimagatzem (màxim 20)MultitarifesMulti IVA (Estat espanyol) / TVA(Estat francès) i RE (màxim 4 tipus)Banca electrònicaIdiomes d'impressió de documents externs: català, francès, espanyol, italià i anglès Nomes un dels 3. KEME-Contabilidad El programa KEME-Contabilidad és una aplicació multiplataforma de codi obert per portar comptabilitats.
  4. 4. Ofimàtica Adobe Reader L'Adobe Reader (anteriorment conegut com Adobe Acrobat Reader) és una eina per a la visualització i impressió de documents en format PDF. GnuCash El GnuCash és un gestor de finances personal i per a la petita i mitjana empresa, lliure i disponible per a diverses plataformes. Gnumeric El Gnumeric és un gestor de fulls de càlcul semblant a l'Excel del Microsoft Office o al Calc de l'OpenOffice.org. OpenOffice.org L'OpenOffice.org és un paquet ofimàtic lliure amb el qual podem crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar agradables presentacions, produir dibuixos espectaculars i moltes altres coses. Aquest és paral·lel al Microsoft Office(de pagamanet no lliure) Utilitats 7-Zip(paral·lel a winzip) El 7-Zip és un compressor i descompressor gratuït de fitxers que es distribueix sota una llicència lliure (GNU LGPL). Permet descomprimir els formats més comuns (ZIP, RAR, ISO, CAB...). WinRAR El WinRAR és una completa utilitat d'arxivament de fitxers per a Windows XP o superior que pot gestionar els fitxers RAR, ZIP, ARJ, CAB, LZH, TAR, GZ, ACE, BZIP2, JAR i UUE nativament.
  5. 5. CCleaner El CCleaner és un programa gratuït que permet optimitzar, netejar i mantenir la privacitat del vostre sistema Windows. Suprimeix fitxers poc usats i neteja rastres d'activitat al sistema operatiu, navegadors web i aplicacions més freqüents Avast! antivirus Home Edition L'avast! antivirus Home Edition és un antivirus gratuït per a un ús no comercial. Disponible per a Windows i en diverses llengües, inclòs el català, és una solució molt completa que protegeix diversos protocols (web, correu electrònic, descàrrega de fitxers, P2P...). *També Correctors/traductors/sinònims/antònims.....(aplicacions) GIMP El GIMP és un programa lliure extremadament potent i versàtil, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatge PicPick El PicPick és un programa de captura de pantalla amb capacitats d'edició. NO Picasa El Picasa és un excel·lent organitzador de fotografies i vídeos desenvolupat per Google que us ajuda a trobar, editar i compartir; cada cop que l'obriu, localitza totes les fotos i vídeos que teniu a l'ordinador
  6. 6. Mecanog El Mecanog és un programa per a facilitar l'aprenentatge de mecanografia amb ordinador. Entre les seves característiques, destaquen: Totalment adaptat per a persones amb dificultat visual moderada (podent-se augmentar la mida de les lletres) o fonda o amb ceguesa (persones que precisen un lector de pantalla)NO Audacity L'Audacity és un editor i enregistrador d'àudio fàcil d'utilitzar, disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius. VLC media player El VLC media player és un reproductor multimèdia lliure (llicència GPL) i multiplataforma. L'avantatge que té respecte d'altres reproductors és que incorpora gran quantitat de còdecs d'àudio i vídeo sense necessitat que l'usuari els hagi d'instal·lar un per un. Programes que permeten fer videotutoriasl gratuïts: http://herramientasdeelearning.wordpress.com/2010/07/22/8-herramientas-gratis-para-crear-video- tutoriales/ Llibre d’estil: http://www.softcatala.org/wiki/Guia_d%27estil/Guia_2010 Lloc de descàrrega i font d’on he extret la informació: http://www.softcatala.org/wiki/Categoria:Rebost AIXO NO

×