LET Practice Test 2 in Physical Science

8,492 views
8,136 views

Published on

LET Practice test 2 in Physical Science

Published in: Education, Technology
2 Comments
15 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
8,492
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
2
Likes
15
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

LET Practice Test 2 in Physical Science

  1. 1. Practice Test #2 in LET Physical Science 1. The radius of the path of an object in uniform circular motion is doubled. The centripetal force needed if its speed remains the same is ________. A. Four times as before B. Half as great as before C. Twice as much D. Three times as much 2. Car A has a mass of 1000kg and a speed of 60km/hr. car B has amass of 2000kg and a speed of 30km/hr. compare the kinetic energy foe car A with that of car B. A. Half as much B. Four times as much C. Equal D. Twice as much 3. What would be the horizontal line in a position-time graph means? A. Changing position, constant velocity B. Constant position, constant velocity C. Changing position, increase velocity D. Constant position, zero velocity
  2. 2. 4. What is the car’s acceleration if ten seconds after the starting from rest; it is moving at 40m/s? A. 4.0m/s2 B. 10m/s2 C. 2.5m/s2 D. 0.25m/s2 5. A heavy object and a light object are released from the rest at the same height and time in a vacuum. As they fall, they have equal ________. A. Weights B. Moments C. Acceleration D. Energies 6. Airplanes are designed with pointed nose and thin tails in order to__________. A. Produce fluid friction B. Reduce drag C. Increase the lift of the wing D. Lessen the forward thrust 7. A stone was thrown upward from the roof, at the same time that an identical stone was dropped from there. The two stones will ________. A. Have the same velocity upon reaching the ground B. Take the same time to reach the ground C. Have they same acceleration when they reach the ground D. Reach the ground at the same time 8. In a pair of scissors, the fulcrum is located at the ________. A. Handle
  3. 3. B. Screw C. Tip of the blades D. Sharp edges 9. What kind of energy is possessed by water falling from a dam? A. Potential B. Kinetic C. Accelerating D. Interacting 10. If an object were equipped with a speedometer and allowed to fall freely on a planet where the acceleration due to gravity is 20m/s2, by, how much will the reading on the speedometer increase each second? A. 30m/s B. 20m/s C. 40m/s D. 10m/s 11. According to the kinetic molecular theory, liquids are similar in solids in that _______. A. Their molecules are arrange in a regular manner B. The motion of their particles changes with temperature C. The motion of their particles cannot be determined D. There is very little space in their molecules 12. When the solid block of materials is cut in half, its density is ________. A. Unchanged B. Halves C. Doubled D. Tripled 13. A ball is launched at an angle of 60 degrees from the horizontal. What do you call the horizontal distance traveled by the ball?
  4. 4. A. Trajectory B. Projectile C. Range D. Hyperbola 14. Which of the following is TRUE about an object thrown horizontally? A. The vertical distance traveled increases uniformly B. The horizontal motion is uniformly accelerated C. The horizontal component of velocity increases D. The velocity of the subject increases 15. In the absence of the air resistance, a projectile has a maximum range when thrown at an angle of __________. A. 90 degrees B. 60 degrees C. 30 degrees D. 45 degrees 16. A 400 N woman stands on top of a very tall ladder so she is one earth radius above the earth’s surface. How much does she weights? A. 100N B. Zero C. 200N D. 400N 17. What must be the minimum length of the plane mirror in order for you to see a full view of yourself? A. Your full height B. One-fourth C. One-half D. Three-fourths 18. A rifle recoils from firing a bullet. The speed of the recoil is slow because ___________.
  5. 5. A. The force against the rifle is less B. The rifle has more mass than the bullet C. The impulse on the rifle is less D. The momentum of the rifle is unchanged. 19. Which statements differentiate weight for mass? A. Weight is distance from a reference point B. Weight has volume, mass has none C. Weight is a full of gravity, mass is space occupied D. Weight is a force while mass is amount of matter 20. Who established the relationship between the volume of a gas and the pressure when the temperature is constant? A. Blaise Pascal B. Robert Boyle C. Lavoisier D. Archimedes ANSWER KEY 1. B 2. D 3. D 4. A 5. C 6. B 7. C 8. B 9. B 10. B 11. B 12. A 13. C 14. D 15. D 16. A 17. C 18. B
  6. 6. 19. D 20. B BACKGROUND OF MR. CRISENCIO M. PANER: Ph.D. in Biological Science (Candidate), UST M.S. in Microbiology, UST B.S. Biochemistry, UST Italian Government Scholar College Scholar Certificate in Education 10th Placer Licensure Exams for Teachers 20 years of experience as a teacher (College, High School, Elementary) Expert in Internet, Computer (Software, Hardware, and Repair) Researcher and Blogger Art Restorer/Conservator PLS. CHECKOUT ALSO THE FOLLOWING BLOGS OF MINE: http://allaboutweightmanagement.blogspot.com http://thepregnancyplanner.blogspot.com http://internet-moneymakingsecrets.blogspot.com http://cmpaner.blogspot.com http://letsecrets.blogspot.com (HOW TO PREPARE FOR LET) https://www.facebook.com/crisencio.paner

×