Het Graf Is Leeg

1,145 views
980 views

Published on

Waarom geloof ik eigenlijk dat Jezus uit de dood is opgestaan en dat de Bijbel daarin de waarheid zegt? Er is misschien meer bewijs dan je zou denken.

Published in: Spiritual
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,145
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
202
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

 • “Het is onmogelijk dat iemand die halfdood, zwak en ziek het graf uit kwam kruipen op zoek naar medische verpleging en kracht, de discipelen de indruk kon wekken dat hij de Overwinnaar van de dood en het graf was, de Prins van leven; een overtuiging die de grondslag was voor hun toekomstige bediening. Zo’n verschijning zou alleen de indruk van een opstanding verzwakken. Het zou een trieste verschijning zijn en kon onmogelijk hun teleurstelling in enthousiasme veranderen en hun vroomheid verheffen tot aanbidding.”
  Strauss, David Fredrick. The life of Jesus for the people, Vol. 1, 2nd ed., London: Williams and Norgate, 1879, blz. 412. • Het Graf Is Leeg

  1. 1. Het graf is leeg waarom geloof ik in de opstanding van Jezus
  2. 2. Historisch feit Jezus van Nazareth was een Joodse leraar die beweerde dat hij de Messias was waarover geschreven was in de schriften
  3. 3. Historisch feit Jezus was gearresteerd en veroordeeld als een politieke crimineel en werd gekruisigd
  4. 4. Historisch feit Op de derde dag na de dood van Jezus werd er een leeg graf gevonden
  5. 5. Historisch feit De leerlingen van Jezus beweerden dat Hij weer tot leven was gekomen en dat ze Hem hadden ontmoet
  6. 6. “Ik was er zelf bij” Veel van de schrijvers van de Bijbelboeken uit het Nieuwe Testament hebben zelf met Jezus geleefd.
  7. 7. “Ik was er zelf bij” De getuigen hielden hun overtuiging vast zelfs toen ze werden gemarteld
  8. 8. Archeologische bewijzen
  9. 9. Gevonden manuscripten Eind 19e eeuw zijn manuscripten gevonden. William Albright (1891 - 1971, een van de beste bijbelarcheologen) zei hiervan: “We kunnen benadrukken dat er geen enkele basis is om een van de boeken van het Nieuwe Testament later dan 80 jaar na Christus te dateren” Albright, William. Recent discoveries in biblical lands, New York: Funk and Wagnalls, 1995, blz. 136.
  10. 10. Kopieën Er zijn meer dan 24.000 kopieën van vroege manuscripten bekend. “De tijd tussen het originele schrijven en het oudste bewijs is zo klein geworden dat het bijna verwaarloosbaar is. De laatste twijfel dat de bijbel zo is geschreven zoals we die nu kennen is weggenomen. De authenticiteit en de integriteit van de boeken van het Nieuwe Testament zijn nu eindelijk vastgesteld.” Kenyon, Fredrick G. The bible and archaeology, New York: Harper & Row, 1940, blz. 288.
  11. 11. Archeologische bewijzen Goede vragen...
  12. 12. Als het lege graf geen belangrijk feit was geweest, zou de opstanding geen dag zijn geloofd, zelfs geen uur. Althus, Paul. Die Wahrheit des kirchlichen Osterglaubens, blz. 22,25ff.
  13. 13. Was Jezus echt dood?
  14. 14. “Het is onmogelijk dat iemand die halfdood, zwak en ziek het graf uit kwam kruipen op zoek naar medische verpleging en kracht, de discipelen de indruk kon wekken dat hij de Overwinnaar van de dood en het graf was, de Koning van leven... Het zou een trieste verschijning zijn en kon onmogelijk hun teleurstelling in enthousiasme veranderen en hun vroomheid verheffen tot aanbidding.” Strauss, David Fredrick. The life of Jesus for the people, Vol. 1, 2nd ed., London: Williams and Norgate, 1879, blz. 412.
  15. 15. Is het echt gebeurd?
  16. 16. Als al het bewijs zorgvuldig en eerlijk is onderzocht volgens de regels van archeologisch onderzoek, mag je het als een feit beschouwen dat het graf daadwerkelijk leeg was op de eerste Paasdag. Geen enkel bewijs, hoe klein ook, is nog ontdekt in literaire bronnen, inscripties of archeologische vondsten dat het tegendeel zou kunnen bewijzen. Independent, Press-Telegram, Long Beach, California, Zaterdag 21april 1973, blz. A-10.
  17. 17. Waarom zou anders de kerk zijn ontstaan?
  18. 18. Niemand zou zijn leven geven voor een leugen.
  19. 19. Andere Messiassen Geen van de andere bekende “messiassen” hebben volgelingen overgehouden na hun onttroning. Zoals Judas de Galileër (in het jaar 6 AD), Simon bar-Giona (rond 70 AD gedood door Titus) of bar-Kochbar (gedood in 135 AD)
  20. 20. Volgelingen van Jezus gingen niet op zoek naar een nieuwe Messias ondanks dat ze prima kandidaten hadden in bijvoorbeeld Jakobus, de broer van Jezus, of Petrus. De volgelingen van Jezus waren ervan overtuigd dat Jezus, de echte en door God gestuurde Messias was.
  21. 21. als Christus niet is opgewekt, is onze verkondiging zonder inhoud en uw geloof zinloos... Maar Christus is werkelijk uit de dood opgewekt, als de eerste van de gestorvenen... Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt. Paulus, 1 Korintiërs 15 vers 12 - 28

  ×