Your SlideShare is downloading. ×
0
Embracing the digital economy YVETTE ADAMS THE CREATIVE COLLECTIVE @creativecollect
 
So where are YOU at…??? <ul><li>Marketing? Like it? Hate it? </li></ul><ul><li>Website?  have one?  use it? </li></ul><ul>...
 
 
Accept change, embrace it &  progress, or be left behind…
<ul><li>Smart phones: anything BUT a phone! </li></ul>TREND #1: Smart phones
 
TREND #2: The rise of the tablet
TREND #3: Apps
TREND #4: More online retail
TREND #5: Social media
It’s not all ‘coming’, it has already happened!
Some more compelling stats… Comps of Andy Lark
The ‘Big 4’ social media
TREND #6: More online video
TREND #7: More sharing
TREND #8: More broadband access
Most common business issues… NO MONEY? NO HOLIDAYS? NO TIME
SOLUTION: Accept online payments and  automate follow ups! PROBLEM: Need to reduce time it takes people  to pay you?
PROBLEM: Need to manage my time  and others more effectively SOLUTION: Google Calendar (or other online calendar solutions)
PROBLEM: Need to find prospective customers from a specific area/industry SOLUTION: Linkedin.com – the social network  for...
Free add-on for Firefox, Safari, Mailplane and Chrome:  www.rapportive.com   PROBLEM: Need inside intelligence on potentia...
PROBLEM: Need administration support so  I have time to do what I really need to do! SOLUTION: Virtual assistants! Odesk.com
PROBLEM: Need better systems so I can have a holiday/sell the business for more, convert more prospects +++ SOLUTION: Onli...
PROBLEM: Need more effective methods for backup, file sharing and storage SOLUTION: Online file management solutions
PROBLEM: Need to collaborate on a document with someone and version control SOLUTION: Google Docs  (or other online docume...
PROBLEM: Need to check my financial situation anywhere, anytime to keep a close eye on things… SOLUTION: Online accounting...
PROBLEM: Need to be able to have a holiday and not continually train  new staff…? SOLUTION: Online wiki systems!
PROBLEM: Need to reduce emails and ‘seal the deal’ faster? SOLUTION: Livechat!
PROBLEM: Need to reduce the number of ‘no shows’ and non payments? SOLUTION: Online booking system!
PROBLEM: Need to reduce the number of emails you receive, and the phone bill, and the amount of business travel you/your s...
PROBLEM: Need marketing methods that take NO time and NO money once set up? Facebook – hey come over to my Twitter! Linked...
SOLUTION: Also autoresponders!
PROBLEM: Spending too much time on social networks? Need to monitor your online reputation on social media? SOLUTION: Hoot...
PROBLEM: Need people to know where you are and come visit your store? SOLUTION: Foursquare (or Facebook Places)
PROBLEM: Need more sales and  more customers? SOLUTION: Sell online (but ensure a seamless online experience…!!)
<ul><li>Live monthly webinars </li></ul><ul><li>Access past recordings </li></ul><ul><li>Get updates and ask questions in ...
PROBLEM: Need the kids to help out more around the house??? SOLUTION: Chore Wars!
Debt management Reduce emails Hootsuite Every journey begins with the first step… Don’t know where to start?
<ul><li>http://www.thecreativecollective.com.au/technology  </li></ul>Ready to get started???
www.facebook.com/thecreativecollective www.twitter.com/creativecollect www.linkedin.com/company/781000 www.youtube.com/dac...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Embracing the Digital Economy

597

Published on

This is a presentation developed and delivered by Yvette Adams of The Creative Collective at an event called a Tech Clinic held in Townsville, Queensland, Australia on 28 November 2011.

The event which was organised by DEEDI and Australian Institute of Commercialisation attracted a range of small business owners from a wide variety of industry sectors, all keen to better understand what the national broadband network is and how they can better capitalise on the digitial economy. During this presentation Yvette shared a range of online solutions to common business problems all of which are also showcased on her website at http://www.thecreativecollective.com.au/technology.

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
597
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
29
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
  • I remember the days before computers! Yahoo email address in 1996 Worked in London during 2000/01 on major website development for a leading magazine (then dotcom bubble burst) Made first ecommerce website in 2002 Wide and varied background in related areas – graphics, events, PR, journalism, marketing Started own business from home in 2007 when second child 7 weeks old I have Facebook, Linkedin, Youtube, Twitter, Digg, Vimeo, Blog, Google Profile, last.fm, flickr, +++++ I LOVE training and assisting others to achieve online success!!!
  • So you can choose to participate.... or bury your head in the sand and pretend it’s not happening. But we all know the consequences of ignorance.
  • Click through various dashboards. And say there are others. Personal preference on what you use. They look something like this (show tweet deck). And they make life so much easier. Working smarter…not harder. Hootsuite Postling Friendfeed ping
  • Transcript of "Embracing the Digital Economy"

    1. 1. Embracing the digital economy YVETTE ADAMS THE CREATIVE COLLECTIVE @creativecollect
    2. 3. So where are YOU at…??? <ul><li>Marketing? Like it? Hate it? </li></ul><ul><li>Website? have one? use it? </li></ul><ul><li>SEO? know it? use it? </li></ul><ul><li>Emarketing? know it? use it? </li></ul><ul><li>PPC? know it? use it? </li></ul><ul><li>Networking? know it? use it? </li></ul><ul><li>Facebook? know it? use it? </li></ul><ul><li>Twitter? Know it? use it? </li></ul><ul><li>Linkedin? know it? use it? </li></ul><ul><li>PR? know it? use it? </li></ul><ul><li>YouTube? know it? use it? </li></ul><ul><li>Blog? know it? use it? </li></ul><ul><li>Advertising? know it? use it? </li></ul>
    3. 6. Accept change, embrace it & progress, or be left behind…
    4. 7. <ul><li>Smart phones: anything BUT a phone! </li></ul>TREND #1: Smart phones
    5. 9. TREND #2: The rise of the tablet
    6. 10. TREND #3: Apps
    7. 11. TREND #4: More online retail
    8. 12. TREND #5: Social media
    9. 13. It’s not all ‘coming’, it has already happened!
    10. 14. Some more compelling stats… Comps of Andy Lark
    11. 15. The ‘Big 4’ social media
    12. 16. TREND #6: More online video
    13. 17. TREND #7: More sharing
    14. 18. TREND #8: More broadband access
    15. 19. Most common business issues… NO MONEY? NO HOLIDAYS? NO TIME
    16. 20. SOLUTION: Accept online payments and automate follow ups! PROBLEM: Need to reduce time it takes people to pay you?
    17. 21. PROBLEM: Need to manage my time and others more effectively SOLUTION: Google Calendar (or other online calendar solutions)
    18. 22. PROBLEM: Need to find prospective customers from a specific area/industry SOLUTION: Linkedin.com – the social network for professionals
    19. 23. Free add-on for Firefox, Safari, Mailplane and Chrome: www.rapportive.com PROBLEM: Need inside intelligence on potential or current customers, suppliers etc? SOLUTION: Install a plug-in Rapportive.com
    20. 24. PROBLEM: Need administration support so I have time to do what I really need to do! SOLUTION: Virtual assistants! Odesk.com
    21. 25. PROBLEM: Need better systems so I can have a holiday/sell the business for more, convert more prospects +++ SOLUTION: Online CRM (client relationship management) system
    22. 26. PROBLEM: Need more effective methods for backup, file sharing and storage SOLUTION: Online file management solutions
    23. 27. PROBLEM: Need to collaborate on a document with someone and version control SOLUTION: Google Docs (or other online document solutions)
    24. 28. PROBLEM: Need to check my financial situation anywhere, anytime to keep a close eye on things… SOLUTION: Online accounting solutions
    25. 29. PROBLEM: Need to be able to have a holiday and not continually train new staff…? SOLUTION: Online wiki systems!
    26. 30. PROBLEM: Need to reduce emails and ‘seal the deal’ faster? SOLUTION: Livechat!
    27. 31. PROBLEM: Need to reduce the number of ‘no shows’ and non payments? SOLUTION: Online booking system!
    28. 32. PROBLEM: Need to reduce the number of emails you receive, and the phone bill, and the amount of business travel you/your staff do? SOLUTION: Skype!
    29. 33. PROBLEM: Need marketing methods that take NO time and NO money once set up? Facebook – hey come over to my Twitter! Linkedin – hey come to my event – register here Emarketing – hey did you know we’re on social media? PR – see our website for more SOLUTION: Improve your email signature: Wisestamp.com
    30. 34. SOLUTION: Also autoresponders!
    31. 35. PROBLEM: Spending too much time on social networks? Need to monitor your online reputation on social media? SOLUTION: Hootsuite.com
    32. 36. PROBLEM: Need people to know where you are and come visit your store? SOLUTION: Foursquare (or Facebook Places)
    33. 37. PROBLEM: Need more sales and more customers? SOLUTION: Sell online (but ensure a seamless online experience…!!)
    34. 38. <ul><li>Live monthly webinars </li></ul><ul><li>Access past recordings </li></ul><ul><li>Get updates and ask questions in a group environment - learn from others </li></ul><ul><li>Access our online resources </li></ul><ul><li>Private Facebook Group </li></ul>FIRST MONTH FREE! PROBLEM: Need training on social media so you actually ‘get it’ and get results from your time spent on there? SOLUTION: Our social media success squad!
    35. 39. PROBLEM: Need the kids to help out more around the house??? SOLUTION: Chore Wars!
    36. 40. Debt management Reduce emails Hootsuite Every journey begins with the first step… Don’t know where to start?
    37. 41. <ul><li>http://www.thecreativecollective.com.au/technology </li></ul>Ready to get started???
    38. 42. www.facebook.com/thecreativecollective www.twitter.com/creativecollect www.linkedin.com/company/781000 www.youtube.com/dacreativecollective Join our database www.thecreativecollective.com.au 07 545 11315 SOLUTION: Get in contact! PROBLEM: Not sure what would suit you, how to set it up, not likely to have time to do it yourself?
    1. A particular slide catching your eye?

      Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

    ×