Jbi_plus guiadus2

536 views

Published on

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
536
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Jbi_plus guiadus2

 1. 1. Guia d’ús Duració del tutorial: 13’ Vr. 2 10/02/2011
 2. 2. Què és JBI COnNECT+? <ul><li>JBI COnNECT+ són les sigles del Joanna Briggs Institute C linical On line N etwork of E vidence for C are and T herapeutics (Xarxa Clínica en línia d’Evidència sobre Cures i Terapèutica), que depèn de la University of Adelaide, a Austràlia. </li></ul><ul><li>És un conjunt de recursos d'informació i d’eines per tal de facilitar als professionals de la salut que la seva pràctica quotidiana es basi en la millor evidència disponible. </li></ul><ul><li>El JBI està compromès amb la bona pràctica clínica, de cures basades en l’evidència , a través de l’anàlisi i divulgació de l’evidència com també a través de l’avaluació del seu impacte. </li></ul>
 3. 3. Accés a JBI COnNECT+ L’accés a JBI ConNECT+ és gratuït a través del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat del govern d’Espanya:
 4. 4. Portal de navegació La barra de nodes ens permet triar si interroguem tota la plataforma ( Todo ConNECT+ ) o bé algun node específic (Llevadores, Ancians, Cremats, Salut Mental, Aguts, etc.)
 5. 5. Nodes Si cliquem cada botó podrem: 1 ) accedir a la pantalla de cerca específica , o 2 ) obrir la finestra que descriu cada node i indica els seus col·laboradors .
 6. 6. Cerca bàsica / 1 Introduïrem per exemple el terme artritis i marcarem tots els recursos de JBI COnNECT+
 7. 7. Cerca bàsica / 2 Els resultats es poden veure organitzats per pestanyes i en detall, clicant el títol de la publicació o accedint al document en format pdf per poder-lo imprimir o arxivar
 8. 8. Cerca bàsica / 3 Enllaços a recursos externs
 9. 9. Cerca avançada / 1 La cerca avançada permet introduir més condicions a més a més del tema
 10. 10. Cerca avançada / 2 En la cerca avançada podem limitar els resultats utilitzant els menús desplegables
 11. 11. Límits en la cerca avançada / 3 Podem limitar els resultats a un determinat tipus de document o a un node
 12. 12. Límits en la cerca avançada / 4 També podem posar com a límit un interval de temps (de la data de publicació dels registres) o a un àmbit temàtic.
 13. 13. Límits en la cerca avançada / 5 Limitem una cerca pel terme “ a sthma” a la font externa de Pubmed , la base de dades de la National Library of Medicine.
 14. 14. Límits en la cerca avançada / 6 Els resultats mostren tres pestanyes amb els documents propis de JBI i una on s’incrustra Pubmed amb els seus resultats.
 15. 15. Descriptors MeSH / 1 La cerca pot afinar-se amb ajuda dels descriptors de PubMed, els Medical Subject Headings ( MeSH ) Per exemple, podem cercar articles sobre diabetes gestacional i discriminar-la de la de l’embaraç en malaltes diabètiques. Un cop localitzem el terme MeSH l’incorporem al buscador amb la icona
 16. 16. Resultats / 1 La cerca amb els descriptors MeSH ens torna els resultats de la forma habitual. El registre visible pertany al node “Llevadores” i és un full informatiu per a usuaris, però també hi ha tres resums d’evidència. La finestra PubMed incrustra el buscador de la base de dades.
 17. 17. Resultats / 2 El document en pdf es pot gravar o imprimir
 18. 18. Eines de JBI COnNECT+ A més a més del buscador de informació basada en l’evidència, JBI COnNECT+ ofereix eines per valorar-la, integrar-la, usar-la i avaluar-la Les eines de valoració, etc. que permeten canviar o interactuar el contingut de la web només són pels membres corporatius o acadèmics i pels subscriptors de JBI ( [email_address] ) ( usuaris avançats )
 19. 19. Eines de JBI COnNECT+
 20. 20. Més informació <ul><li>http://www.evidenciaencuidados.es/ </li></ul><ul><li>Manuals : http://es.connect.jbiconnectplus.org/userguides.aspx </li></ul>Anglès Castellà Clic Clic Clic Clic Coordinador JBI COnNECT+ España: [email_address]
 21. 21. Elaborat per: Marta-R. Domínguez ( mrdoming @ vhebron.net )

×