Your SlideShare is downloading. ×
0
Repte de l'educació,itineraris de futur
Repte de l'educació,itineraris de futur
Repte de l'educació,itineraris de futur
Repte de l'educació,itineraris de futur
Repte de l'educació,itineraris de futur
Repte de l'educació,itineraris de futur
Repte de l'educació,itineraris de futur
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Repte de l'educació,itineraris de futur

340

Published on

Presentació del projecte Supera't

Presentació del projecte Supera't

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
340
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. EL REPTE DE L’EDUCACIÓ, ELSITINERARIS DE FUTURSUPERA’TITINERARIS FORMATIUSCOMPETENCIALS7 DE MAIG DE 2013
  • 2. ELS REPTES EDUCATIUS ACTUALS
  • 3. Què hem d’entendre per competència?Saber utilitzar els coneixements i les habilitatsCom?Transversalment i interactivaEn quines situacions?En contextos on calgui l’ús de coneixementsvinculats a diferents sabers.Des de?La comprensió, la reflexió, el discerniment i ladimensió social de cada situació
  • 4. L’enfocament competencial• Una metodologia que afavoreixi:*La participació activa de l’alumnat en projectes,tasques i situacions reals que plantegen unproblema o qüestió que cal resoldre.*En contextos socials col·laboratius.*Amb un enfocament globalitzador.*L’avaluació dels processos de resolució de lessituacions-problema plantejades per a laconsecució del continguts curriculars.
  • 5. Els itineraris Formatius Competencials• Entorn virtual d’aprenentatge.• Treball individual i col·laboratiu.• Guiatge del docent: ritme de l’aula, organització delgrup-classe i avaluació competencial.Projecte Supera’t• 100 docents i 1 material que:• Adeqüen la gestió de l’aula als nous models educatius.• Modifiquen la relació professorat/alumnat.• Acosten la pràctica educativa al model competencial.
  • 6. BibliografiaSáenz Higueras, A. (2011). ABP. L’aprenentage basat en problemeshttp://www.barcanovadigital.cat/area/materials-superat/abp.pdfZabala, A. (2009) “Metodologia per a l’ensenyament de les competències” a Guix-359. Barcelona. Graó.Zabala,A. (1999) Enfocament globalitzador i pensament complex. Una resposta pera la comprensió i intervenció en la realitat. Barcelona. Graó.Ponències, 7 de maig de 2013, a l’acte acadèmic: El repte de l’educació, elsitineraris de futur.Editorial Barcanova: innovació, progrés i territori, a càrrec d’Eduard Cerreda,director d’Editorial Barcanova.Per què cal canviar el model educatiu?, a càrrec de Salvador Cardús, professor deSociologia de l’UAB i periodista.El canvi a l’aula, a càrrec de Ferran Ruiz, president del Consell Escolar de Catalunya.El projecte supera’t, a càrrec de JM Esteve, director de l’IES Jacint Verdaguer icoordinador del projecte, i de JM Rafí, director d’edicions escolars d’EditorialBarcanova.
  • 7. BibliografiaSáenz Higueras, A. (2011). ABP. L’aprenentage basat en problemeshttp://www.barcanovadigital.cat/area/materials-superat/abp.pdfZabala, A. (2009) “Metodologia per a l’ensenyament de les competències” a Guix-359. Barcelona. Graó.Zabala,A. (1999) Enfocament globalitzador i pensament complex. Una resposta pera la comprensió i intervenció en la realitat. Barcelona. Graó.Ponències, 7 de maig de 2013, a l’acte acadèmic: El repte de l’educació, elsitineraris de futur.Editorial Barcanova: innovació, progrés i territori, a càrrec d’Eduard Cerreda,director d’Editorial Barcanova.Per què cal canviar el model educatiu?, a càrrec de Salvador Cardús, professor deSociologia de l’UAB i periodista.El canvi a l’aula, a càrrec de Ferran Ruiz, president del Consell Escolar de Catalunya.El projecte supera’t, a càrrec de JM Esteve, director de l’IES Jacint Verdaguer icoordinador del projecte, i de JM Rafí, director d’edicions escolars d’EditorialBarcanova.

×