El nostre projecte. presentació mireia

1,014 views
877 views

Published on

Activitat escolar

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,014
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
43
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

El nostre projecte. presentació mireia

  1. 1. EL NOSTREPROJECTE EL TARONGER
  2. 2. EL TARONGEREls fruits del taronger són les taronges. Esun fruit molt conegut i que es menja a totesles estacions.El taronger es va veure per primera vegadafa milers d’anys a Xina, les taronges van serun fruit molt apreciat, tot i que, tenien ungust molt amarg. Es planta en jardins, parcso horts, per la seva bellesa i per la pell delseu fruit, amb la qual es fan melmelades,medicaments i licors.
  3. 3. QUIN ÉS EL NOM CIENTÍFIC DEL TARONGER AGRE? El seu nom científic és CITRUS AURANTIUM. El nom científic és com anomenen a les plantes i animals.Els científics, una altra manera d’anomenar-los científicament.
  4. 4. COM ES L’ARBRE?Es tracta dun arbre dalçada mitjana encaraque si es té cura pot arribar fins als 13metres dalçada. Necessita molta ombra, iha de ser fort per poder aguantar en elsmoments de molt sol , és un arbre que no liagrada el fred.Requereix terres de mitjanacapacitat, fresques, sense importar la sevanaturalesa.
  5. 5. LES SEVES FULLESArbre perenne, les seves fulles no es cauen encap estació, de copa gran, rodona opiramidal, de fullatge compacte, de tronc erectei curt, amb fulles ovals dentre 7 i 10 cm. demarge senceres i freqüentment estipulades ibranques usualment amb grans punxes (més de10 cm.).La part de dintre de la llavor és molt prima ieixuta, de color blanca i lendocarpi és molt grosi conté molta aigua. Les seves flors blanquesataronjades, neixen aïllades o en carrassos iprodueixen una olor intensa. Sónhermafrodites, no necessiten un pare i unamare, per formar altres arbres.
  6. 6. EL FRUIT*L’1 és l’endocarpi, que ésla part que protegeix lallavor.*El 2, és la llavor d’on surtl’arbre.*El 3, és la part que enspodem menjar, la taronja.*El 4, és la pell que cobreixel fruit.
  7. 7. COM CREIX L’ARBRE?·D’una llavor en surten les arrels, i de lesarrels surt el tronc. Normalment a dalt del’arbre hi surten les branques, i de lesbranques les fulles i les flors. El fruit surt deles flors que hi ha a les branques.Dintre del fruit hi ha els pinyols, que és lallavor que plantem, per tornar a començar elprocès.
  8. 8. GRACIES PER A LA VOSTRA ATENCIÓ FI

×