ghid ANAF

1,626 views
1,461 views

Published on

via - anaf.ro

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,626
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
23
Actions
Shares
0
Downloads
71
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ghid ANAF

  1. 1. GHID PENTRU REINNOIREA CERTIFICATELOR PE PORTALUL ANAFDescarcati un nou formular de document de confirmare, il completati cu datele dvs si semnatidocumentul cu NOUL certificat pastrand aceasi adresa de email folosita si la inregistrareacertificatului (adresa de email trecuta in formularul 150).Asigurati-va ca ati semnat cu noul certificat parcurgand urmatorii pasi:1 Apasati click drepata pe campul semnaturii din documentul de confirmare2 Alegeti a treia optiune “Show Signature Properties”
  2. 2. 3 Apasati butonul “Show certificate”
  3. 3. In aceasta fereastra puteti verifica perioada de valabilitate. Optional puteti apasa pe “Tab-ul”“Details” unde puteti vedea si Serial number-ul certificatului
  4. 4. Dupa ce v-ati asigurat ca ati semnat documentul de confirmare cu NOUL certificat, iltransmiteti la adresa de confirmare a autoritatii care v-a emis certificatul.Dupa ce primiti ca raspuns pe email documentul de confirmare semnat si de catre autoritateacare a emis certificatul, trimiteti acest fisier pe portalul ANAF, in sectiunea “Declaratiielectronice” si sub-sectiunea “Reinnoire certificate calificate”
  5. 5. De regula, dupa actualizarea datelor in sistem, care se face in maxim 4 zile lucratoare de latrimitere, se trimite automat un e-mail de confirmare, care va informeaza că noul număr alcertificatului a fost introdus în baza de date a ANAF şi că puteţi folosi noul certificat calificatpentru a accesa serviciile ANAF si a depune documente electronice. Neprimirea acestuia decatre contribuabil nu reprezinta un obstacol procedural, tehnic sau de alta natura, pentrudepunerea documentelor in format electronic. Dupa acest termen puteţi încerca sa utilizatiserviciul de depunere prin internet. Recipisa primita în urma depunerii este o confirmare aposibilitãţii tehnice de utilizare a serviciului "Depunere documente electronice".

×