Drietal leveranciers heeft driekwart markt UC & videoconferencing in handen

85
-1

Published on

Van alle Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers geeft 29 procent aan gebruik te maken van oplossingen op het gebied van Unified Communications of videoconferencing. De oplossingen die gebruikt worden door deze locaties betreffen voor driekwart van de gevallen een oplossing van Cisco, Polycom of Microsoft. Alle andere leveranciers kennen een aandeel van maximaal 5 procent. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 2.700 interviews met Belgische commerciële en publieke instellingen over het gebruik van telecommunicatie-oplossingen.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
85
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Drietal leveranciers heeft driekwart markt UC & videoconferencing in handen

  1. 1. Drietal leveranciers heeft driekwart markt UC & videoconferencing in handen Van alle Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers geeft 29 procent aan gebruik te maken van oplossingen op het gebied van Unified Communications of videoconferencing. De oplossingen die gebruikt worden door deze locaties betreffen voor driekwart van de gevallen een oplossing van Cisco, Polycom of Microsoft. Alle andere leveranciers kennen een aandeel van maximaal 5 procent. Dit blijkt uit analyse van Computer Profile van circa 2.700 interviews met Belgische commerciële en publieke instellingen over het gebruik van telecommunicatie-oplossingen. Analytics paper – 2013 – May – UC / VC
  2. 2. Het aandeel van Cisco in de geïnventariseerde oplossingen voor Unified Communications en videoconferencing is het grootst. Een kleine 31 procent van de oplossingen is afkomstig van deze leverancier. Het aandeel van Cisco bestaat uit twee componenten. Naast de eigen productlijnen vormt het Noorse Tandberg sinds 2010 ook onderdeel uit van de Cisco organisatie. De oplossingen van Tandberg op het gebied van Unified Communications en/of videoconferencing komen met een aandeel van 16 procent zelfs iets vaker voor dan die van Cisco, die 15 procent van het totaal vormen. Daarbij geldt wel dat het aandeel van Tandberg een paar procentpunten is gedaald waar Cisco in de periode 2011-2013 in aandeel is toegenomen; van 6 procent naar de huidige 15 procent. Met 27 procent van de oplossingen vormt Polycom de nummer twee op de Belgische markt. Met name bij bedrijfsvestigingen uit het segment Multinationals & Fortune 500 bedrijven is deze leverancier populair. Met een aandeel van ongeveer 21 procent vormt Microsoft de derde meest voorkomende fabrikant van oplossingen voor Unified Communications en videoconferencing. Met Office Communication Server en de opvolger Lync heeft Microsoft zich een aardig deel van de markt eigen weten te maken binnen alle segmenten van de Belgische zakelijke markt. Verspreidingsgraad Unified Communications & videoconferencing Het gebruik van oplossingen voor Unified Communications en videoconferencing verschilt nogal binnen de totale Belgische markt, afhankelijk van het segment waarin men zich bevindt. Overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en instellingen uit de gezondheidszorg maken in slechts 15 procent van de gevallen gebruik van een dergelijke oplossing. Voor bedrijfsvestigingen van Multinationals en (Global) Fortune 500 bedrijven is dat percentage meer dan drie keer zo hoog. Ook locaties van bedrijven met 250 tot 2500 medewerkers in België (aangeduid als National Enterprises) maken relatief vaak gebruik van Unified Communications en videoconferencing. Ongeacht het marktsegment is een duidelijk stijgende lijn zichtbaar in het gebruik van UC en videoconferencing.
  3. 3. Het zwaartepunt in het gebruik van Unified Communications en videoconferencing ligt daarbij nog altijd meer op videoconferencing. Van de geïnterviewde Belgische locaties geeft 24 procent aan videoconferencing oplossingen te gebruiken, terwijl het percentage locaties dat aangeeft gebruik te maken van Unified Communications maar 11 procent bedraagt. De penetratie Unified Communications & videoconferencing laat daarnaast een aardige split zien naar gewest. Veruit het vaakst worden deze toepassingen gebruikt in het Brussels hoofdstedelijk gewest, waar 39 procent van alle locaties aangeeft gebruik te maken van UC of videoconferencing. Voor Vlaamse bedrijfsvestigingen ligt deze penetratie op 28 procent en voor bedrijfsvestigingen in Wallonië op circa 23 procent. Gebruik Voice over IP Ook het gebruik van Voice over IP door Belgische bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers is in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat momenteel 42 procent van deze locaties aangeeft gebruik te maken van een VoIP-oplossing. Dat is ten opzichte van dezelfde periode één jaar geleden een stijging met 14 procent. Het segment dat het meest achter blijft is de bouwsector waar net iets minder dan een kwart van de locaties aangeeft VoIP te gebruiken.
  4. 4. In alle regio’s is het VoIP-gebruik in de afgelopen jaren blijven toenemen. Procentueel gezien is de groei van VoIP in de periode 2010-2013 het hoogst geweest in Wallonië.
  5. 5. Over Computer Profile Benelux Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 30.000 database met 150.000 contactpersonen van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks houdt Computer Profile duizenden interviews onder de Top 30.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied. Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie van andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com of www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via twitter.com/ComputerProfile.

×