SAP en Exact meest gebruikte financiële software

157 views

Published on

Van alle Nederlandse bedrijfsvestingen met 50 of meer medewerkers gebruikt een kleine 19 procent financiële software van SAP. Ook financiële software van Exact wordt gebruikt op een groot deel van deze locaties, namelijk door 17 procent. Daarmee ligt het gebruik van de top twee vendoren op ongeveer het dubbele van de nummers drie en vier, respectievelijk Unit4 en Microsoft. In totaal geeft 88 procent van de geïnterviewde locaties aan dat er gebruik wordt gemaakt van software voor de financiële administratie. Iets minder dan de helft van deze oplossingen wordt gevormd door op zich zelf staande financiële software. Het andere deel van de in gebruik zijn de financiële toepassingen bestaat uit financiële modules van een ERP toepassing. Maatwerkoplossingen voor de financiële administratie komt nog voor bij een kleine 6 procent van de locaties. Dit blijkt uit de circa 6.600 interviews die Computer Profile voerde met IT verantwoordelijke personen over het gebruik van bedrijfskritische applicaties.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
157
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

SAP en Exact meest gebruikte financiële software

  1. 1. SAP en Exact meest gebruikte financiële software Van alle Nederlandse bedrijfsvestingen met 50 of meer medewerkers gebruikt een kleine 19 procent financiële software van SAP. Ook financiële software van Exact wordt gebruikt op een groot deel van deze locaties, namelijk door 17 procent. Daarmee ligt het gebruik van de top twee vendoren op ongeveer het dubbele van de nummers drie en vier, respectievelijk Unit4 en Microsoft. In totaal geeft 88 procent van de geïnterviewde locaties aan dat er gebruik wordt gemaakt van software voor de financiële administratie. Iets minder dan de helft van deze oplossingen wordt gevormd door op zich zelf staande financiële software. Het andere deel van de in gebruik zijn de financiële toepassingen bestaat uit financiële modules van een ERP toepassing. Maatwerkoplossingen voor de financiële administratie komt nog voor bij een kleine 6 procent van de locaties. Dit blijkt uit de circa 6.600 interviews die Computer Profile voerde met IT verantwoordelijke personen over het gebruik van bedrijfskritische applicaties. Analytics paper – 2013 – March – Finance & HR
  2. 2. De vier meest voorkomende oplossingen voor de financiële administratie kennen elk een specifiek profiel als naar de deelmarkten wordt gekeken waarop deze worden gebruikt. Zo is bij locaties van Multinationals en Fortune500 bedrijven SAP, met 45 procent, veruit de meest voorkomende financiële oplossing. Bij National Enterprises (250-2.500 medewerkers) is dat 17 procent, in het publiek domein is dat 13 procent en bij medium sized businesses is dat 9 procent. Exact kent haar sterkste positie bij instellingen uit de publieke sector, waar een kwart van de locaties Exact draait, ook de bedrijven uit het segment medium sized businesses gebruiken bovengemiddeld vaak Exact, namelijk één op vijf locaties. Microsoft komt, met 13 procent, het sterkst naar voren bij bedrijfsvestigingen uit het segment National Enterprises (250 tot 2.500 medewerkers) en medium sized businesses (met 11 procent). UNIT4 kenmerkt zich doordat het gebruik binnen de diverse segmenten het meest kort bij elkaar ligt. Zowel bij Multinationals, National Enterprises, als publieke instellingen geeft 10 procent van de locaties aan dat er gebruik wordt gemaakt van UNIT4. Het gebruik van oplossingen uit de cloud voor de financiële administratie is nog zeer beperkt. Binnen de doelgroep ligt het gebruik op 3 procent van de geïnventariseerde financiële oplossingen. Veruit de meeste financiële pakketten, namelijk 57 procent, draait op de eigen locatie. Daarnaast draait 29 procent van de gebruikte financiële software op het hoofdkantoor of een zuster locatie (=remote). Ongeveer 1 op 9 van de geïnventariseerde financiële toepassingen draait in een datacenter van een externe dienstverlener.
  3. 3. De meest voorkomende financiële pakketten die worden gebruikt vanuit de cloud worden voor 16 procent van het totaal gevormd door oplossingen van Exact, voor 14 procent door AFAS, voor 12 procent door UNIT4 voor 7 procent door financiële software van TBlox, ook Twinfield vormt 7 procent van de financiële cloud oplossingen. HR software Ongeveer driekwart van de geïnterviewde bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van software voor de HR functionaliteit. Voor de HR software geldt dat ongeveer de helft van gebruikte oplossingen onderdeel vormt van een ERP toepassing, de andere helft betreft niet ERP gerelateerde HR software. De oplossing die het meest wordt aangetroffen betreffen de HR oplossingen van RAET. Een kleine 12procent van alle locaties geeft aan HR software van deze leverancier te gebruiken. Veruit de belangrijkste gebruikersgroep van de software van RAET betreft instellingen uit de publieke sector, bij 28 procent van alle geïnterviewde locaties bij de overheid, uit het onderwijs of de zorgsector wordt RAET HR software gebruikt (zwaarte punt bij zorginstanties). Oplossingen van ADP worden gebruikt door 9 procent van de bedrijfsvestigingen. ADP treffen we bovengemiddeld aan bij locaties in het segment National Enterprises (14 procent) en medium sized businesses (11 procent). AFAS komt het sterkst naar voren in het commerciële segment. HR van SAP en Centric komen het meest naar voren bij Multinationals & Fortune 500 locaties.
  4. 4. HR software wordt relatief vaak afgenomen in SaaS vorm. Waar dat voor Financiële software maar 3 procent van alle financiële applicaties betreft is dat voor HR toepassingen 13 procent. Om precies te zijn: 18 procent van de HR toepassingen bij publieke instellingen, 11 procent bij locaties van Multinationals en Fortune 500 bedrijven, 12 procent bij locaties uit het segment National Enterprises en eveneens 12 procent bij medium sized businesses. Als naar het totaal van de HR oplossingen uit de cloud wordt gekeken dan vormt RAET hierin met 40 procent de grootste groep, gevolgd door ADP met 21 procent, AFAS met 8 procent en SDWorx met 3 procent.
  5. 5. Over Computer Profile Benelux Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 30.000 database met 150.000 contactpersonen van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks houdt Computer Profile duizenden interviews onder de Top 30.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied. Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie van andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com of www.emi-group.com. Of volg Computer Profile via twitter.com/ComputerProfile.

×