Centre Wolfsburg Zaha Hadid
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Centre Wolfsburg Zaha Hadid

on

 • 774 views

 

Statistics

Views

Total Views
774
Views on SlideShare
578
Embed Views
196

Actions

Likes
0
Downloads
20
Comments
0

6 Embeds 196

http://compo3t.blogspot.com.es 112
http://compo3t.blogspot.com 75
http://compo3t.blogspot.com.ar 4
http://compo3t.blogspot.mx 2
http://compo3t.blogspot.com.au 2
http://www.compo3t.blogspot.com.es 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Centre Wolfsburg Zaha Hadid Centre Wolfsburg Zaha Hadid Presentation Transcript

 • Zaha HadidCentre de Ciència, Wolfsburg Gemma Guitart Maria Moragas Meritxell Perelló
 • EMPLAÇAMENTWolfsburg era un ciutat industrial que necessitava un punt d’atracció no només tecnològic i automobilístic sinóconvertit-se en un punt mediàtic i urbà per rescatar-la del caràcter industrial en el que estava submergida. És així com diversos arquitectesimportants del moment com Aalto,Sharoun i Shweger van començar a construir una cadena cultural. Zaha Hadid va voler acabar de completar-laintroduint una nova peça que s’adaptés a la monumentalitat dels edificis culturals existents. Phaeno Ciutat Volkswagen Centre cultural A.Aalto Museu d’art P.Shweger Teatre H.Sharoun
 • IDEES DE PROJECTE La inspiració de l’arquitecta ve donada per la voluntat de crear un volum sòlid horitzontal sostentat per una estructura amorfa i permeable que l’atravessa.
 • Paisatge de cràters com a simbolismedel tractament del terreny utliitzantuna malla plana que es deforma creantun panorama de desnivells.
 • FORJAT La deformació de la malla també es veu reflectida en el forjat aprofitant –la per col·locar-hi les instal·lacions.
 • FORMALITZACIÓ DE LA IDEAPer adaptar-se a l’entorn i a la resta de la cadena cultural Hadid potencia les línies que delimiten la parcel·la, creant un moviment en planta quesegueix la directriu de les vies de tren que té al darrera i obrint-se cap a l’eix de la cadena cultural amb un moviment sinuós que sadapta a lavegada amb el dels carrers de la ciutat. El resultat d’aquest últim moviment és la creació d’una plaça pública que crea també una relació visualamb l’antiga fàbrica d’automòbils VW.
 • Hadid crea tot un seguit de línies fictícies relacionades amb les visuals que s’obren cap a les preexistències donant forma i direcció al seguit de consque creen el paisatge de cràters.
 • MATERIALITAT S’escull l’ús del formigó perquè és eL material que permet adaptar-se millor a formes irregulars. Amb el mateix material, Zaha Hadid vol texturitzar el volum utilitzant dos encofrats diferents: un encofrat de fusta pels cons i un altre pel gran sòlid que s’eleva 8m del terra.
 • PERMEABILITAT vs MASSIFICACIÓAquests elements tan simbòlics alberguen diferentes funcions tant accessos com espais propis del museu. Els cons permenten organitzar les activitatsen el seu interior i deixar l’espai intersticial entre ells com a zona d’exposició a la primera planta i un espai protegit vinculat a la gran plaça del davant.
 • CONTINUÏTAT ESPAIALLa continuïtat espaia és fa molt evident en planta, creant un seguit depassos indefinits on l’usuari serà partícep en tot moment del’arquitectura essent protagonista del seu recorregut.Així mateix la continuïtat queda reflectida amb el material que esdoblega formant el mobiliari que crea també a l’interior la idea delpaisatge de cràter
 • LLUMINOSITAT I PERFORACIONS La paret perimetral queda interrompuda per un seguit de perforacions que permeten al ciutadà veure des de l’exterior el moviment interior de l’exposició com si d’una gran pantalla es tractés i a la vegada permet una il·luminació natural difusa a l’interior emfatitzada per alguns cràters de llum.