Dette Må Du Gjøre For å Komme i Storform!

40 views
27 views

Published on

De fleste av oss har lyst å ha mer energi i hverdagen. Fysisk trening er noe som kan hjelpe deg med dette. Spørsmålet er, hvordan komme i form?, Hvordan komme i form? Er du lei av å være i dårlig form? Da er det på tide å gjøre noe med det. Spørsmålet er, hvordan komme i form?

https://www.compareking.no/blogg/hvordan-komme-i-form-2

Published in: Economy & Finance
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
40
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Dette Må Du Gjøre For å Komme i Storform!

 1. 1. Hvordan komme i form? Det er på tide å gjøre noe med det!
 2. 2. Hvordan komme i form? Er du lei av å være i dårlig form? Da er det på tide å gjøre noe med det. Spørsmålet er, hvordan komme i form?
 3. 3. Det første er å se over hva du spiser for en dag, kosthold er det første og største skrittet mot en bedre kropp og helse. Det man gjør når man legger om kosten er at man kan tilføye mer sunn og næringsrik mat, og ofte variere kosten for å få nok av de forskjellige vitaminene. Man kutter ut det mettete fettet og erstatter det med sunt fett som kilder fra blant annet fisk, kyllingfilet og indrefilet.
 4. 4. Det er også viktig å tilføye grønnsaker til disse måltidene. En stor fordel er ofte å lære seg å telle kalorier, da kan du lettere holde orden på at du ikke overstiger dagsbehovet ditt. Hvis det derimot ikke er nok å bare opprettholde vekten din, og du ønsker å gå ned i vekt, må du trappe ned på kaloriene gradvis til du merker at vekten tar av. Hvis du skal bygge muskler derimot, er det viktig å ligge litt over det daglige kalorinivået ditt, for husk; man skal ha mer kalorier de dagene man trener, enn de dagene man slapper av.
 5. 5. Slik regner du ut dagsbehovet ditt: For menn: BMR=66.47+(13.75*vekt)+(5*høyde)-(6.75*alder) For kvinner: BMR=655.1+(9.56*vekt)+(1.84*høyde)- (4.67*alder) Et eksempel: Mann, 30 år, 180 cm og 80 kg. BMR = 66.47+ (13,75*80)+ (5*180)-(6,75*30) 66,47+1100+900-202,5 = 1863,97 kcal per dag.
 6. 6. Husk at for å holde forbrenningen oppe er det bedre å spise 5-6 mindre måltider delt på det daglige kaloribehovet, enn 2-3 store måltider. Det andre steget for å komme i god form er treningen. Det er veldig viktig at man vet hva man setter seg ut på, derfor vil jeg på det sterkeste anbefale en personlig trener for veiledning. Det er ofte veldig mange som bruker flere timer i uken på å trene helt feil, de trener ofte en eller to muskel grupper i lengre perioder, men glemmer å trene resten av kroppen.
 7. 7. En annen typisk feil er at mange glemmer å variere treningen, de tar bare de samme øvelsene over en lengre periode, som gjør at du ikke får maksimalt resultat. Så før du setter i gang med hardtreningen; skaff deg kunnskap om trening og kosthold, endre matvanene dine, sett deg klare mål for hva du ønsker å oppnå og skaff deg en personlig trener som kan veilede deg gjennom det første året.
 8. 8. Likte du denne artikkelen om hvordan komme i form? Les andre interessante artikler ved å trygge på den følgende linken: Hvordan komme i form
 9. 9. https://www.compareking.no/hvordan-komme-i-form-2

×