Conexion ordenador-movil-presentacion

 • 480 views
Uploaded on

Trabajo para la assignatura "Xarxes Multimèdia" para la UOC ( Universitat Oberta de Catalunya ).

Trabajo para la assignatura "Xarxes Multimèdia" para la UOC ( Universitat Oberta de Catalunya ).

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
480
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
6
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Última modificació: 31-05-2011
  XARXES MULTIMÈDIA – UOC
  PRÀCTICA 3
  Configuració d’una connexió ordinador-telèfon mòbil
  Carlos Nicolau Zugasti
 • 2. INTRODUCCIÓ
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  El tema a tractar en aquesta última pràctica de Xarxes Multimèdia es refereix a la connexió d’un ordinador amb un telèfon mòbil.
  El mòbil s’ha tornat una de les eines multimèdia més importants de la nostre època, el 90% de la nostra societat en té un o més al seu poder. Llavors es un món que es troba en un creixement increïble, abans només teníem un telèfon mòbil per trucar i enviar missatges i ara tenim un centre multimèdia a les nostres mans. I com a centre multimèdia podem realitzar fotografies, instal·lar aplicacions, carregar música, etc...
  Parlaré d’una de les connexions més utilitzades, ja que aquesta connexió ens serveix tant per a enviament de dades entre un ordinador i un telèfon mòbil que es el tema que tractaré, com l’enviament de dades entre dispositius mòbils. Parlo de la connexió per Bluetooth que incorporen la gran majoria de telèfons mòbils del mercat, encara que no tots de la mateixa forma.
  2
 • 3. CARACTERÍSTIQUES
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  Abans de començar amb el tema que tractaré, identificaré els dispositius que haig de utilitzar per tal de connectar el meu ordinador amb el Bluetooth del meu telèfon mòbil.
  Per tal de realitzar aquesta connexió necessitaré un ordinador, un dispositiu Bluetooth en el meu ordinador, ja sigui incorporat o per USB, i un telèfon mòbil amb dispositiu Bluetooth.
  En el meu cas tinc un ordinador:
  -Intel® Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2,26GHz 2,27 GHzamb 4 Gb de RAM.
  -Sistema operatiu Windows 7.
  -Dispositiu BluetoothBT-253 modul ( TDI Protocolo RFCOMM ) que es troba incorporat a l’ordinador.
  -I un telèfon mòbil BlackberryCurve 8520 amb connexiócuatribandaSM/GPRS/EDGE, Wi-Fi i Bluetooth A2DP.
  3
 • 4. ANÀLISI GENERAL DE MÒBILS
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  En aquest apartat el que faré es comparar sense entrar en tots els models d’una marca, els mòbils o dispositius mòbils que utilitzen Bluetooth, i estudiar si el Bluetooth que té es compatible per a poder connectar amb un altre mòbil o amb un ordinador.
  APPLE:
  -Si parlem de Apple en quant a telèfons mòbils, parlem de el famós Iphone4, el qual incorporà el dispositiu Bluetooth 2.1 + EDR .
  La peculiaritat que té aquest Bluetooth es que no serveix per enviar contactes, dades, o arxius multimèdia a l’ordinador o a un altre usuari, simplement ens serveix per a poder establir una connexió Bluetooth amb els auriculars especials de Apple o fer-ho servir de “manos libres”.
  Blackberry:
  -El model que analitzo a continuació es el que jo tinc, en aquest cas es el BlackberryCurve8520, ja que penso que es un dels més coneguts en aquest moment de la marca Blackberry.
  4
 • 5. ANÀLISI GENERAL DE MÒBILS
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  Com ja he dit abans aquest mòbil incorporà el dispositiu Bluetooth A2DP ( AdvancedAudio DistributionProfile). En aquest cas A2DP es el nom que correspon al dispositiu Bluetooth que permet transferir so estèreo d’alta qualitat de una font de so a un dispositiu Bluetooth. Amb aquest dispositiu també podem transferir a altres telèfons i enviar arxius al nostre ordinador.
  HTC:
  -Parlaré del conegut HTC Desire que té el dispositiu Bluetooth2.1 con EDR, A2DP, FTP i OTP. En aquest cas tenim un mòbilmoltpreparat, ja que tenim al igual que Blackberry la tecnologiaA2DP per a so d’altaqualitat, i a méstenimFTP i OTP que son protocols per a transferènciad’arxius, així que per transferir arxiusutilitzarem el Bluetooth del telèfon per connectar-nos al nostreordinador i transferir dades per exempleambFTP.
  5
 • 6. ANÀLISI GENERAL DE MÒBILS
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  SAMSUNG Galaxy:
  -El SAMSUNG Galaxyté un dispositiu Bluetooth 2.1. Al ser un telèfon amb sistema operatiu Android com HTC tenim les mateixes prestacions que el HTC Desire comentat.
  SAMSUNG WAVE:
  -Tenim el telèfon SAMSUNG WAVE, que té el sistema operatiu BADA, i a més incorporà un dispositiu Bluetooth 3.0. Aquest dispositiu incorporà totes les especificacions dels altres telèfons amb la peculiaritat que aquest es el nou model Bluetooth, per tant tenim una velocitat de fins i tot 24Mb/s gràcies al protocol 802.11 PAL, en comptes de la velocitat de 3Mb/s que té el protocol Bluetooth 2.1.
  6
 • 7. CONFIGURACIÓ DE CONNEXIÓ ORDINADOR-TELÈFON
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  El sistema operatiu el qual faig servir es Windows 7.
  En el meu cas, el Bluetooth be incorporat, però es pot donar el cas que no hi vingui, el que si que cal dir es que Windows 7 detecta la majoria de dispositius de forma totalment automàtica, i en el cas que no fos així recomano anar a la web del fabricant del dispositiu i descarregar l’última actualització.
  Com que el 99% dels casos es detecta automàticament no entraré en detalls de com instal·lar el dispositiu, simplement es tracta de descarregar alguna actualització per el sistema operatiu utilitzat.
  Ara bé el que si que veurem es que en la barra d’inici en la part esquerra ens surt la icona següent una vegada tinguem instal·lat el dispositiu:
  7
 • 8. ANÀLISI GENERAL DE MÒBILS
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  A continuació polsarem el botó dret del ratolí a sobre de la icona de Bluetooth i sortirà el menú següent:
  8
  Una vegada emergeix aquest menú el que farem es “Agregar un dispositivo”. Per aquest pas hem de tenir en compte que el dispositiu mòbil ha de tenir activat el Bluetooth. La raó per la qual hem d’afegir el dispositiu es per que si no hofem no podrem enviar arxius de dispositiu a dispositiu per que no s’hauran detectat entre ells.
  Una vegada detectat el dispositiu ja el tenim enregistrat a l’ordinador, per tant es el moment d’enviar l’arxiu al dispositiu mòbil.
  Així el que farem es identificar l’arxiu que volem enviar, polsar a sobre de l’arxiu amb el botó dret del ratolí i seleccionar la opció:
  “Enviar a” – Bluetooth
 • 9. ANÀLISI GENERAL DE MÒBILS
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  Una vegada escollida aquesta opció ja només haurem d’agafar el dispositiu al qual volem enviar alguna dada d’una llista que apareixerà, i el que veurem es que sortirà una barra amb un tant percent.
  En el moment que el tant percent estigui omplert ja haurem enviat correctament l’arxiu per Bluetooth al nostre dispositiu mòbil.
  9
 • 10. WEB’s D’INTERÈS
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  A continuació, esmentaré algunes webs que m’han facilitat dades alhora de realitzar la pràctica i que tenen molt informació útil:
  Les especificacions dels mòbils tractats:
  IPHONE 4: http://www.apple.com/es/iphone/specs.html
  BlackberryCurve 8520: http://www.smart-gsm.com/moviles/blackberry-curve-8520
  HTC Desire: http://www.htc.com/es/product/desire/specification.html
  Samsung Galaxy: http://www.samsung.com/es/consumer/mobile-phone/smartphones/android/MUGI7500WSASTD/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification
  Samsung Wave: http://www.samsung.com/es/consumer/mobile-phone/smartphones/bada/BGT-S8500/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification
  10
 • 11. REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  Les webs consultades per la realització de la pràctica son:
  Wikipedia: http://es.wikipedia.org/wiki/Bluetooth
  Blackberry: http://www.smart-gsm.com/moviles/blackberry-curve-8520
  Especificaciones A2DP: http://guia.mercadolibre.com.ar/bluetooth-a2dp-que-es-y-telefonos-tienen-tecnologia-23281-VGP
  Iphone 4: http://www.apple.com/es/iphone/specs.html
  Problemas Bluetooth Iphone 4: http://icuepda.blogspot.com/2008/10/el-bluetooth-del-iphone-de-apple.html
  HTC: http://www.htc.com/es/product/desire/specification.html
  Samsung Galaxy: http://www.samsung.com/es/consumer/mobile-phone/smartphones/android/MUGI7500WSASTD/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification
  Samsung Wave: http://www.samsung.com/es/consumer/mobile-phone/smartphones/bada/BGT-S8500/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification
  Bluetooth 3.0: http://www.xataka.com/otros/bluetooth-30-trae-un-aumento-de-la-velocidad
  11
 • 12. ADREÇA WEB DE LA PRESENTACIÓ
  XARXES MULTIMÈDIA - UOC
  He penjat la pràctica a la web Slideshare, i la direcció es la següent:
  12