• Like
Resum Reforç Escolar
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

Published

 

Published in Education
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
394
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2

Actions

Shares
Downloads
3
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Projecte “Servei de Reforç Escolar” (SRE)Des de el curs 2010-2011 es realitza el projecte de “Servei deReforç escolar” a les instal·lacions del C.P. Melcior Rosselló iSimonet, per tal de millorar el servei, i te la següent estructura:psicòloga de la escola, (Maria Alfaro) lemo (Cati Martorell)i lamediadora intercultural (Neus Melià) i la mestre que va tots els diesque es na Raquel Fortuny, ( na Maria hi va tots el dimarts, i elsdijous (Cati o Neus) daquesta manera oferim un servei multidisciplinar.Objectius: – Evitar i reduir elf fracàs escolar i social a letapa densenyament obligatori, realitzam un abordatge integral. – Millorar i facilitar la comunicació i col·laboració entre el diferents contextos educatius “Família-escola-comunitat” – Promoure i reforçar el paper educatiu de la família, en concret el seu suport competències en el infants per afavorir la seva integració escolar i social. – Dotar destratègies en normes i límits a les famílies. – Oferir al menor participant una horabaixa estructurada destudi.Lany 2011, SS.SS valora la necessitat de comptar amb el suport deles famílies dels infants que assisteixen al servei de reforç escolar iper això sofereix una escola de mares i pares gestionada perlajuntament i per lIMAS, per a consolidar els objectius abansesmentats,(acompanyament a leducació)Va dirigit a nins i nines de 6/7 anys a 12/13 anys es a dir des deprimària fins a lESO.La procedència daquests infants es de lescola pública, escolaconcertada i linstitut.Els circuits de derivació a naquest serveis es fa directament des dess.ss o des de lescola, via tutor o tutora.
 • 2. Els criteris de selecció daquests infants: – Manca de recursos socioeconomics – dificultats daprenentatge – Manca dhabilitats socials – Manca de supervisió parental per negligència i/o qüestions laborals. – Altres..Horaris:Es dur a terme dos dies per setmana, dimarts i dijous de 16 a 18h.Grups:Els grup son heterogenis, en principi lidea era formar els grupshomogenis, per edat i per cursos, però no es va porer fer perdiversos motius (germans de diferents edats i daltres)Dinàmica de lactivitat.Quan els infants arriben, lo primer es revisar lagenda, fer elsdeures, preparar controls o examen.... Si cal organitzam dinamicaslúdiques.Nombre de beneficiaris del servei – 10 nines (de 1er a 5è de primària) – 20 nins (de 2n, 3r, 4t, 5è i 6è, i 1r de lESO Hi participen unes 25 famíliesTemporalitzava De octubre a Maig/JunAssistència Entre el 60 i 70%Valoració Els canals de valoració bàsicament es a través de: -les tutores, amb els que hi estem coordinades. I demoment la valoració es positiva, amb uns nins mes que amb altres. -les famílies, també valora aquest servei de forma moltpositiva.Exposició de tres casos concrets com a molt positius.
 • 3. Cas den F (5è) Cas de na M.M(5è) Cas de nA (6é)Aquest tres casos son representatius de la feina en xarxa(psicòloga, emo, mediadora i tutora)