Uploaded on

 

More in: Education
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Be the first to comment
    Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
46
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
    No notes for slide

Transcript

  • 1. Указания• Учителят е приготвил въпроси;• Избира ученик, който ще отговорина първия въпрос;• Натиска се бутона “завърти”;• Учителят прочита въпроса спосочения от колелото на съдбатаномер;• Ученикът отговаря на въпроса.
  • 2. 1 2345678завърти
  • 3. 1 2345678
  • 4. Намерете НОК(24, 48)Ами сега?
  • 5. Решение:24, 48 2 НОК (24, 48) = 2.2.2.2.3 =4812, 24 26, 12 23, 6 23, 3 31, 148
  • 6. 1 2345678завърти
  • 7. 1 2345678
  • 8. Намерете НОК(144, 48)Ами сега?
  • 9. 144, 48 2 НОК (24, 48) = 2.2.2.2.3.3 =72, 24 236, 12 218, 6 29, 3 33, 1 31144144 Решение:
  • 10. 1 2345678завърти
  • 11. 1 2345678
  • 12. Намерете х в уравнението:(7,6 – х) : 0,4 + 11,2 : 2 = 9,6Ами сега?
  • 13. (7,6 – х) : 0,4 + 11,2 : 2 = 9,6(7,6 – х) : 0,4 + 5,6 = 9,6(7,6 – х) : 0,4 = 9,6 – 5,6(7,6 – х) : 0,4 = 4(7,6 – х) = 4 . 0,47,6 – х = 1,6Х = 7,6 – 1,6Х = 6Х= 6 Решение:
  • 14. 1 2345678завърти
  • 15. 1 2345678
  • 16. Напишете три числа, първотоот които е 25,5, а всякоследващо е с 3,7 по-малко отпредходното. Пресметнетепроизведението на първото итретото число.Ами сега?
  • 17. 25,5 – първо число25,5 – 3,7 = 21,8 – второ число21,8 – 3,7 = 18,1 – трето число25,5 . 18,1255+ 204025546,15546,155 Решение:
  • 18. 1 2345678завърти
  • 19. 1 2345678
  • 20. Автобус изминава за 3 часа223,5 км. Колко км ще изминеавтобуса за 4 часа, ако намалискоростта си с 15 км/ч?Ами сега?
  • 21. S = V . t → V = S : t223,5 : 3 = 74,5 км/ч- 2113 74,5 – 15 = 59,5 км/ч- 1215 59,5 . 4- 15 238,0 км ще0 измине автобуса238 км Решение:
  • 22. 1 2345678завърти
  • 23. 1 2345678
  • 24. Намислих едно число.Разделих го с 5 и полученаточисло намалих с 13,5.Разликата удвоих и получих16,6. Кое число съм намислил?Ами сега?
  • 25. (х : 5 – 13,5) . 2 = 16,6(х : 5 – 13,5) = 16,6 : 2х : 5 – 13,5 = 8,3х : 5 = 8,3 + 13,5х : 5 = 21,8 21,8 . 5х = 21,8 . 5 109,0х = 109109 Решение:
  • 26. 1 2345678завърти
  • 27. 1 2345678
  • 28. Лицето на трапец е 61,2 кв. см.Височината му е 1,7 дм, аедната основа 40 мм. Намеретедругата основа на трапеца.Ами сега?
  • 29. S = 0,5 . (а + b) . h D C61,2 = 0,5 . (4 + b) . 17 h61,2 = (4 + b) . 8,5 A H B4 + b = 61,2 : 8,54 + b = 612 : 85 612 : 85 = 7,2 1,7 дм = 1,7.10 = 17 см4 + b = 7,2 - 595b = 7,2 – 4 170 40 мм = 40:10 = 4 смb = 3,2 см - 17003,2 см Решение:
  • 30. 1 2345678завърти
  • 31. 1 2345678
  • 32. Моторна лодка се движи съсскорост 22, 6 км/ч. Скоростта натечението е 3,2 км/ч. Намеретеколко км ще измине лодката потечението за 5 часа. А срещутечението?Ами сега?
  • 33. S = V . tV = Vл + Vт – скоростта на лодката по течениетоV = 22,6 + 3,2 = 25,8 км/ч – по течениетоS = 25,8 . 5 = 129,0 = 129 км – пътя по течениетоV = Vл - Vт – скоростта на лодката срещу течениетоV = 22,6 - 3,2 = 19,4 км/ч – срещу течениетоS = 19,4 . 5 = 97,0 = 97 км – пътя срещу течението129 км – по течението97 км – срещу течениетоРешение:
  • 34. Замъкът на знанието –ОУ “Христо Максимов”град Самоков