Power de població(my part)

1,275 views
1,175 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,275
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
58
Actions
Shares
0
Downloads
18
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power de població(my part)

 1. 1. Helena,Eunises, Moha i Claudia
 2. 2.  1.Índex  2. Introducció  3. població mundial  4. Moviments migratoris i emigratoris  5. Models demogràfics: països rics i països pobres.  6. Un món de ciutats  7. Conclusions  (tots tenen subapartats... Sinó és faria molt llarg l'índex)
 3. 3.  Nosaltres parlarem sobre la població mundial. També us explicarem quins tipus hi ha, com són....
 4. 4.  Demografia  Estudi demogràfic  Població  Demogrà-  fica el  llargs de  milers  d’anys.
 5. 5.  Padrons municipals: relació dels habitants amb el municipi.  Registre civil: es un registre a on si posen els naixements, casaments i morts.  Escumene: conjunt de terra sempre habitada.
 6. 6. Molta gent creu que la tecnologia no ens treure endavant.
 7. 7.  “Cada vegada hi ha més natalitat però menys recursos” ONU.
 8. 8.  Ara ens hem trobat que la natalitat es baixa hi ha molta gent jubilada, qui els cuidarà?
 9. 9.  Mortalitat:  La taxa de mortalitat (TM) és el resultat de dividir el nombre de morts en un any entre la població total. Normalment, aquesta taxa es referència per cada mil habitants.
 10. 10.  Natalitat:  La taxa de natalitat (TN) és el resultat de dividir el nombre de naixements en un any entre la població total. Normalment, aquesta taxa es referència per cada mil habitants.
 11. 11.  La composició per sexe: L'estructura de la població respecte a la variable sexe és bastant estable. Neixen més homes que dones però a causa de la sobre mortalitat masculina aquesta relació s'inverteix. Aquest quadre general es pot veure modificat si es produeixen migracions massives.  La composició per edats:  En demografia es distingeixen tres grans grups d’edat:  Població jove: entre 0 i 15 anys.  Població adulta: entre 16 i 65 anys.  Població vella: més de 65 anys.
 12. 12.  Immigració:  Per definir el concepte d’immigració ens hem de situar en el lloc de destinació, ja que fa referència a les persones que, procedents d’un altre lloc, s’hi ha establert de manera permanent  Emigració: L’emigració es dóna quan una persona es trasllada del seu lloc d’origen a un lloc de distinció i canvia la seva residència habitual per una altra.
 13. 13.  Les causes que expliquen els moviments migratoris es poden classificar de la manera següent:  Econòmiques  Politiques i militars  Religioses  Altres causes
 14. 14.  La piràmide de població és una representació és una representació gràfica, en forma d'histograma, de l'estructura per sexe i edat de la població en un lloc concret i en un moment determinat.
 15. 15.  Cada barra horitzontal de l'esquerra representa el total el percentatge respecte a la població d'ambdós sexes de la població masculina d'aquest grup d'edat.
 16. 16.  Identifica el lloc i l'any en què ha estat elaborada la piràmide.
 17. 17.  L'eix vertical correspon a les diferents edats de la població, agrupades en intervals de 5 anys
 18. 18.  Cada barra horitzontal de la dreta representa el total el percentatge respecte a la població d'ambdós sexes de la població femenina d'aquest grup d'edat
 19. 19.  L'eix horitzontal indica els efectius de població de cada grup d'edat.
 20. 20.  L’estructura de la població. Piràmide de població de base estreta: natalitat baixa. percentatge reduït de població jove. grups d'edat adulta i avançada cada cop més important.  L’envelliment progressiu de la població. esperança de vida alta. Menor mortalitat infantil Baixa natalitat.
 21. 21.  Les politiques de foment de la natalitat. mesures anomenades natalistes: ajuts econòmics. deduccions d'impostos baixa de maternitat o paternitat.
 22. 22.  Diversitats de situacions demogràfiques. Poblacions estables (com l'Índia i la Xina): Reducció de la natalitat Taxa de creixement natural: < 1,5% anual. Països amb poblacions en creixement ( països africans i de l‘Amèrica Central): Reducció taxes de mortalitat. Natalitat alta. Països menys desenvolupats (Xina): Control de naixements.
 23. 23.  Piràmide de la població dels països desenvolupats: 4.549 milions hab.  Piràmide de la població dels països menys desenvolupats: 777 milions hab.
 24. 24. País Nombre d’habitants Xina 1.313.973.713 Índia 1.173.108.018 Estats Units 310.232.863
 25. 25.  Distribució de la població catalana: Catalunya densitat de població de 222,2 hab./ km2 (2006). Barcelonès, té una densitat de 15.358 hab./ km2 Pallars Sobirà, se situen Sobre els 5 hab./ km2. Les comarques de l'àmbit metropolità de Barcelona concentren dues terceres parts (4.841.365 hab.) de la població. Comarques menys poblades el 0,6% de tota de la població del Principat (una mica més de 43.500 hab.).  L’estructura de la població avui Població adulta Certa tendència de l'envelliment. Augment dels grups d'edat més jove (0-9 anys) i 25 - 40 anys. Increment esperança de vida
 26. 26.  Entre el desert i el delta del Nil: El CAIRE – Rosa Prim, enviada especial La fertilitat total Sequera extrema Espais buits i grans conurbacions urbanes Esterilitat de la terra i l'abundància desigualment repartida.  El Nil i el seu delta: Segon riu més llarg del món. Delta és on es concentra la major part de la població egípcia.
 27. 27.  La intensa ocupació de la vall i el delta: Concentren en un espai inferior al 5% de la superfície del país.  La gran capital: El Caire, amb més d'onze milions i mig d'habitants. Segona ciutat més poblada d'Àfrica Nucli urbà més gran del Pròxim Orient Creixement urbà desordenat.
 28. 28.  Quan parlem de població rural fem referència a viure al camp. Es caracteritza per un Baix densitat de població i un predominats de paisatges agraris.  Avui en dia cada cop es mes difícil predomina on comença i on acaba el mon rural .  La població viu en un lloc concentrat que hi han les cases agrupades  Espais dispers las cases es troben molt llunyanes la distancia que les separa varia de la grandària i la densitat de la zona a Catalunya las masies son un exemple de poblaments dispers.
 29. 29.  Un lloc que te alta densitat de població .Que tenen edificació molts grans i els seus habitants es dediquen activitats no agrícoles .que tenen els paisatge urbans : edificis, cares amples,  molt serveis i equipaments com universitat, museus etc.  La gent de població urbana es dediquen a la industria i els serveis i no al sector primari.  -Te influencia sobre un territori gran te mes polític econòmics  - Es molt divers ai parlen molts idiomes etc...
 30. 30.  Las grans ciutats es troben americà del nord , gran part dea marica del sud i a Oceania i els llocs on no hi ha son Grenlàndia i alguns països d’Africà.
 31. 31.  Es el territori que envolta una gran ciutat, i es diu zona metropolitana. Hi ha dos tipus:  La conurbacions: vol dir que es quan dos ciutats creixen i s’ajunten.  Las megalòpolis: creixen mes ràpid i agafen una territori molt mes gran.  La megalòpolis mes grans es trobes a estats units, Europa Occidental i al centre sud del Japó
 32. 32.  Barcelona va ser una colònia romana i estava envoltada de muralles. Ildefons Cerdà va dissenyar l’eixample de la ciutat que és la unió del nucli antic i els municipis industrials.
 33. 33.  Espanya la població urbana va créixer molt duran el segle XX, a causa de l’emigració rural. Les metròpolis mes importants son Barcelona i Madrid. la resta de ciutats importants estan situades a la perifèria.
 34. 34.  La població urbana mes important es troba a l’entorn metropolita de Barcelona, 4.500.000 debitant, paro també son importants Reus Tarragona, Manresa Girona i Lleida. A un nivell mes patit hi ha las capitals comarcals Vilanova i la Geltrú
 35. 35.  Les nostres conclusions són:  - Hi ha moltes persones que no tenen el mínim per viure.  - No tota la tecnologia ens farà més fàcil la vida.  -
 36. 36. Fi!

×