Panthera oncaAngel i Nil
Un felí d’Amèrica del Sud
DESCRIPCCIÓ• El jaguar és un animal compacte i musculat.• Hi ha variacions significatives en la mida:• El pes sol ser d’ e...
HÀBITAT• On viu? A l’ Amèrica central també al sud fins al• Paraguai i el nord de l’argentina ,al nord del• Equador
COM CAÇA• Com és?El jaguar és un predadormajoritàriament solitari,que para emboscades i• que és oportunista a l’hora de tr...
ALIMENTACIÓ• Què menja?Tortugues ,toros de 360 kg , óssos,• també,es menja espècies petites que puguicaçar ,incloent-hi gr...
ReproduccióLes femelles assoleixen la maduresa sexual aproximadamentals dos anys d’edat i els mascles als tres o quatre an...
TERRITORICom la majoria dels fèlids,el jaguar és solitari ,excepte en elsgrups mare-cadell.En general, els adults només es...
CostumsSovint es descriu el jaguar com a animalnocturn , però més específicament éscrepuscular (té al pic d’ activitat a l...
Felins america sud-j_aguar
Felins america sud-j_aguar
Felins america sud-j_aguar
Felins america sud-j_aguar
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Felins america sud-j_aguar

173 views

Published on

Published in: Lifestyle
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
173
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Felins america sud-j_aguar

  1. 1. Panthera oncaAngel i Nil
  2. 2. Un felí d’Amèrica del Sud
  3. 3. DESCRIPCCIÓ• El jaguar és un animal compacte i musculat.• Hi ha variacions significatives en la mida:• El pes sol ser d’ entre 56kg i 96 quilograms.• S’han observat mascles més grans, de fins 159quilograms (aproximadament com una tigressao una lleona)és l’única de les quatre espècies• vivents de panthera .Tot i que el jaguars’assembla molt al lleopard , és més robust• i pesant i resulta fàcil distingir amb dos animals.
  4. 4. HÀBITAT• On viu? A l’ Amèrica central també al sud fins al• Paraguai i el nord de l’argentina ,al nord del• Equador
  5. 5. COM CAÇA• Com és?El jaguar és un predadormajoritàriament solitari,que para emboscades i• que és oportunista a l’hora de triar lespreses.També és un predador alfa i clau i té unpaper important per estabilitzar ecosistemesirregular -hi les poblacions d’espècies presa.Eljaguar té una mossegada excepcionalmentpotent.
  6. 6. ALIMENTACIÓ• Què menja?Tortugues ,toros de 360 kg , óssos,• també,es menja espècies petites que puguicaçar ,incloent-hi granotes,ratolins,ocells,peixos,peresosos,micos i tortugues.
  7. 7. ReproduccióLes femelles assoleixen la maduresa sexual aproximadamentals dos anys d’edat i els mascles als tres o quatre anys . Escreu que aquest fèlid en estat salvatge s’aparella durant totl’any,l’astre de la femella dura 6-17 dies d’un cicle completde 37 dies i les femelles indiquen que són fèrtils ambmarques odoríferes urinàries i una majorbocalització.Durant el festeig, ambdòs sexes cubreixenterritoris més amples del que és
  8. 8. TERRITORICom la majoria dels fèlids,el jaguar és solitari ,excepte en elsgrups mare-cadell.En general, els adults només es troben pelfesteig l’aparellament (tot i que hi ha hagut casos anecdòtics desocialització fora d’aquest marc i es fan territoris grans.Elsterritoris de les femelles, que mesuren entre 25 i 40 quilometresquadrats, es poden encavalcar,però els animals se solen evitarentre ells.Els territoris dels mascles cubreixen aproximadament eldoble de superfície, amb una mida que varia segons ladispobinilitat de presses i espai i no s’encavalquen.
  9. 9. CostumsSovint es descriu el jaguar com a animalnocturn , però més específicament éscrepuscular (té al pic d’ activitat a l’alba i la posta de sol).Els mascles esmouen més que les femelles caçant .

×