Jeopardy!

1,338 views
1,253 views

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,338
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
39
Actions
Shares
0
Downloads
35
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Jeopardy!

  1. 1. JEOPARDY! CLICK HERE TO START
  2. 2. PLACES COSMOLOGICAL MIILITARY AND WAR SCIENCE MEDICAL TRIVIA JEOPARDY! OPTIONS T.V. SHOWS $100 $100 $100 $100 $100 $100 $200 $200 $200 $200 $200 $200 $300 $300 $300 $300 $300 $300 $400 $400 $400 $400 $400 $400 $500 $500 $500 $500 $500 $500
  3. 3. This planet is closest to the sun 1 $100 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Mercury
  4. 4. 2 What Nation's treasures include the Sistine Chapel? $100 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Vatican City
  5. 5. 3 What cat and mouse launched a cartooning career for William Hanna and Joseph Barbera? $100 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Tom and Jerry
  6. 6. 4 The most frequently diagnosed cancer in men? $100 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Prostate Cancer
  7. 7. 5 What two continents have never been the site of a major military conflict? $100 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Tom and Jerry
  8. 8. 6 What V-word is defined as "the ability of a liquid to resist flowing". $100 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Viscosity
  9. 9. 7 How old is the sun? $200 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: About 5 Billion Years Old
  10. 10. 8 What body of water is approximately nine times saltier than ocean water? $200 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: The Dead Sea
  11. 11. 9 What happy homemaker chirps on TV: "It's a good thing"? $200 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Martha Stewart
  12. 12. 10 This S-word is defined as "a lateral curvature of the spine"? $200 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Scoliosis
  13. 13. 11 This war was known as "The War to End All Wars"? $200 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: World War II
  14. 14. 12 What two-word term is defined as "the lowest possible temperature"? $200 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Absolute Zero
  15. 15. 13 How old is the earth? $300 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: About 4.5 Billion Years Old
  16. 16. 14 What U.S. state has the highest percentage of residents born in other countries? $300 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: California
  17. 17. 15 What's the "dimension of imagination, "according to the host of a classic TV series? $300 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: The Twilight Zone
  18. 18. 16 The medical term for low blood sugar? $300 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Hypoglycemia
  19. 19. 17 This war lasted from June 25, 1950 to July 27, 1953? $300 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Korean War
  20. 20. 18 What delta-winged supersonic transport is the fastest passenger plane? $300 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: The Concorde
  21. 21. 19 Does the sun rotate? Yes or No? $400 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Yes
  22. 22. 20 What's the only South American country that has both a Pacific and a Caribbean coast? $400 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Colombia
  23. 23. 21 How many fingers does Homer Simpson have? $400 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Eight
  24. 24. 22 The most widely prescribe antidepressant in the U.S. in the 1990s? $400 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Prozac
  25. 25. 23 This was the first state to secede from the Union? $400 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: South Carolina
  26. 26. 24 What does "SPF" mean on sunscreen containers? $500 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Sun Protection Factor
  27. 27. 25 What type of galaxy is the Milky Way? $500 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Spiral Galaxy
  28. 28. 26 What is the third largest U.S. city? $500 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Chicago
  29. 29. 27 What cable network drew twice its usual audience for a show called The Wonderful World of Dung? $500 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: The Discovery Channel
  30. 30. 28 Friedrich Serturner the first to extract from opium and use as a pain reliever? $500 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: Morphine
  31. 31. 29 This war was the first to be fought on the north American continent. $500 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: French and Indian War
  32. 32. 30 What time period is sandwiched between the Cretaceous and Triassic? $500 RETURN TO JEOPARDY BOARD Answer: The Jurassic
  33. 33. DAILY DOUBLE!
  34. 34. OPTIONS START OVER EXIT RESUME JEOPARDY! RETURN TO JEOPARDY BOARD
  35. 35. THANK YOU FOR PLAYING JEOPARDY! HOPE YOU ENJOYED PLAYING! CLICK HERE EXIT

×