Pnin poblet isaac&julen

221 views
108 views

Published on

Nom de l’espai protegit - On està situat - Quina és la seua extensió comparada amb la del delta de l’Ebre - Paisatges característics - Flora i fauna característica - Activitats que s’hi poden fer – Normes – Qui el gestiona

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
221
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
47
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pnin poblet isaac&julen

 1. 1. Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet Isaac i Julen
 2. 2. On està situat? Està situat al nord de les muntanyes de Prades. Poblet
 3. 3. Extensió   La extensió  és  de 2.640 ha.
 4. 4. Tipus de paisatge El paisatge que podem observar actualment és el resultat del poblament humà de l’indret, de la seva història geològica, del resultat de les nombroses tales, repoblacions i èpoques d’inactivitat al bosc que s’han anat succeint al llarg del temps, i de l’activitat agrícola.
 5. 5. Fauna característiques La fauna és típica de les serres mediterrànies. Cal destacar diversos invertebrats endèmics o mamífers com la musaranya menuda.
 6. 6. Flora característica El Paratge resulta un indret excepcional pel que fa a espècies i comunitats vegetals. Pel que fa a comunitats, la roureda de roure reboll.
 7. 7. Activitats
 8. 8. Qui se'n cuida o el gestiona? Se'n cuida la Generalitat de Catalunya a traves d'un òrgan format per representants com per exemple: hi han 7 representants de la Generalitat, 2 dels ajuntaments, 1 de la diputació, 4 dels sectors econòmics i altres persones.
 9. 9. Normes Entre les normes de comportament lògiques basades en el respecte per a l'entorn, en destaquen les següents: Tota la zona té un elevat risc d'incendi, per tant, és expressament prohibit fer foc. Cal utilitzar les àrees de lleure. No llenceu deixalles. Cal dipositar-les als contenidors adequats. L'acampada lliure és prohibida en tot l'espai natural. La circulació motoritzada només és permesa a les pistes forestals obertes a l'ús públic. Respecteu les senyals. Hi ha aparcaments senyalitzats per deixar-hi els vehicles, cal assegurar-se de no interrompre en trànsit. Respecteu la vegetació. El grèvol i el teix són espècies protegides i la recol·leció n'és prohibida. Si collim bolets, no s'ha de malmetre el bosc amb eines no normalitzades o excavant la terra.
 10. 10. Normes • Respecteu les fonts, no hi aboqueu sabons, detergents, ni altres productes que les puguin contaminar. • • Respecteu l'espai no feu sorolls que molestin els altres visitants i la fauna. • • Els animals domèstics s'han de tenir controlats. • • Respecteu la fauna. No està permès capturar o molestar els animals excepte les espècies cinegètiques i amb els permisos oportuns. El bosc de Poblet té la qualificació de Refugi de Fauna Salvatge. • • L'ús públic està regulat per una normativa específica.
 11. 11. Graciés per la vostra atenció

×