Violenţa 1(1)

541 views
432 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
541
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
50
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Violenţa 1(1)

 1. 1. VIOLENȚA ÎN RÂNDUL TINERILOR Realizator: Ghiţă Marius Clasa: a X-a D
 2. 2. Definirea violenţei s-a dovedit a fi o încercare extrem de dificilă din cauza asocierii şi, uneori, chiar a confundării violenţei cu agresivitatea. Rădăcina latină a termenului violenţă este vis, care înseamnă ,,forţă’’ şi trimite la ideea de putere, de dominaţie, de utilizare a superiorităţii fizice împotriva altuia.
 3. 3. VIOLENŢA IN FAMILIE  Se numeşte "violenţa în familie" orice act vătămător, fizic sau emoţional care are loc între membrii unei familii. Abuzul în interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni şi familie, ameninţări şi atacuri care în unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri. Deşi până de curând s-a presupus că femeia este cel mai adesea victima violenţei în familiei, în urma unor cercetări s-a descoperit că de fapt numărul bărbaţilor agresaţi este destul de mare. Experţii care cercetează această problemă sunt de acord că violenţa este un fenomen larg răspândit, mult mai răspândit decât arată sondajele, pentru simplu fapt ca unele fapte nu sunt raportate poliţiei sau spitalelor.
 4. 4. VIOLENŢA VERBALĂ, CERTURLE ÎNTRE PARINŢI AFECTEAZĂ COPIII MAI MULT DECÂT CREDEM
 5. 5. Certurile prea dese și de multe ori neîntemeiate pot duce copilul la disperare și la părăsirea domiciliului sau mai rău…
 6. 6. Într-o familie bântuită de violenţă, copiii cresc într-o atmosferă în care nevoile lor de bază (nevoia de siguranţă, de viaţă ordonată, de dragoste) sunt profund neglijate.
 7. 7. INFLUENŢE ASUPRA DEZVOLTĂRII COPIILOR  Funcţiile parentale nu mai pot fi împlinite. O mamă victimă a violenţei soţului este mai puţin capabilă să asigure îngrijirile de bază necesare copilului (hrană, casă, igienă, haine, sănătate fizică) sau să-l protejeze pe acesta de răniri, accidente, pericole fizice sau sociale. Copleşită de ruşine pentru ceea ce i se întâmplă, de sentimentul eşecului în cea mai importantă relaţie interpersonală, de teroare, de autoacuzaţii (Polman,1994) femeia nu mai este capabilă de a juca nici unul din rolurile impuse de viaţa familiei.
 8. 8. EDUCAŢIE FĂRĂ VIOLENŢA. Majoritatea copiilor din lume sunt lipsiţi de protecţie atât teoretic cât şi practic, oricine putându-i agresa fără frica de a răspunde în faţa legii pentru actele sale.  Prin urmare, se poate spune că pedepsele fizice şi tratamentele umilitoare aplicate copiilor sunt practicate în aproape toate societăţile. 
 9. 9. VIOLENŢA NASTE VIOLENŢA
 10. 10. •Așa că spuneți NU Violenței de orice fel. •Viața este frumoasă, trebuie să fim toleranți, înțelegători unii cu alții. •Și părinții trebuie să învețe să despartă problemele, și mai ales să vorbească foarte mult cu copiii lor.
 11. 11.  Activităţile sunt un factor de echilibru în orice familie, sunt momente în care părinţii si copiii se pot bucura impreună si crea amintiri frumoase.
 12. 12. Fii creativ, gândeşte logic, nu îi lăsa pe alţii să te conducă, ...şi încearcă pe cât posibil să le arăţi şi celorlalţi că aşa ne va fi tuturor mai bine !

×