Dana nou

950 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
950
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
554
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Dana nou

 1. 1. VIOLENTA in scoala Eleve:Marcu Ionela si Voican Andra clasa XII D Prof. Manafu Georgeta Prof. Popa Daniela L.T. Tudor Arghezi
 2. 2. Tipuri de violenta: •1. Copii expusi violentei fizice, •2. Copii expusi vilentei emotionale, •3.  C opii neglijati, •4.  C opii expusi violentei sexuale.
 3. 3. Copii expusi violentei fizice Categoria Copiilor abuzati fiziC îi inClude pe Cei Care au fost raniti în mod deliberat, preCum si pe Cei raniti datorita insufiCientei supravegheri.
 4. 4. Copii expusi violentei emotionale Dintre toate formele de violenta, v iolenta emotionala  este foarte greu de definit si poate sa apara în forme foarte diferite de viata. Violenta emotionala este definita ca o atitudine sau actiune cronica a parintilor sau altor persoane  îngrijitoare, care dauneaza sau împiedica dezvoltarea unei imagini de sine pozitive a copilului.
 5. 5. Copii neglijati • "Neglijarea copilului reprezinta o ucidere tacuta si necrutatoare a spiritului uman"(Daro si Mc Carthy-1991). • Neglijarea emotionala e definita ca fiind slaba abilitate a parintilor de a se angaja pozitiv, emotional în cresterea copilului. Semnele vizibile ale serioasei neglijari a copilului sunt multe astfel: copilul poate fi murdar si urât mirositor, poate fi înfometat, alb la fata si adesea nu câstiga in greutate, multi dintre ei chiar slabesc, urticaria poate fi atât de extinsa încât sa acopere tot corpul copilului, unii copii au fost lasati ore întregi sau chiar zile fara a fi schimbati.
 6. 6. Copii expusi violentei sexuale Copiii sunt dependenti de cei care îi îngrijesc pentru satisfacerea nevoilor fizice si emotionale, din aceasta cauza violenta (abuzul) sexual poate fi savârsit de parinti, bunici, alte rude apropiate precum si alti adulti de "încredere", profesorul, vecinul sau persoana care îngrijeste copilul. Violenta sexuala savârsita de cei ce îngrijesc copilul cuprinde un spectru larg de activitati, de la urmarirea împreuna cu copilul a filmelor si a revistelor pornografice pâna la privirea adultului în timpul masturbarii sau practicarea unor jocuri cu tenta sexuala precum pipairea, masturbarea sau intromisiunea orala, anala sau vaginala.
 7. 7. Toleranta • Toleranţă (lat.: tolerare = a suporta) este un termen social, etic şi religios aplicat la o colectivitate sau la un individ, care defineşte respectul libertăţii altuia, a modului său de gândire şi de comportare, precum şi a opiniilor sale de orice natură (politice, religioase etc.). Toleranta inseamna bunul simt de a nu fi egoist si a intelege ca ceva ce pentru tine este poate lipsit de importanta pentru altul vine pe primul loc. Lipsa tolerantei este egoism iar egoismul este sursa tuturor relelor din lume. .
 8. 8. •Toleranta este respectul, acceptarea si aprecierea bogatiei si diversitatii culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie si manierelor de exprimare a calitatii noastre de fiinte umane. Ea este incurajata prin cunoasterea, deschiderea spiritului, comunicatie si libertatea gandirii, constiintei si credintei. 
 9. 9. Competente sociale • Competenta sociala se refera la capacitatea unei persoane de a relationa intrun mod adecvat cu alte persoane, a avea capacitatea de a coopera si colabora in cadrul unui grup, precum si de a se face placut de ceilalti. Cercetarile realizate de-a lungul timpului au aratat ca sansele de a deveni un adult competent social cresc daca varsta la care se incepe educatia din acest punct de vedere este mai mica. Astfel, un copil de gradinita sau de nivel primar, cu cat a reusit sa relationeze cu alte persoane, sa coopereze si sa colaboreze in cadrul jocului, a unor activitati la grupa sau la clasa, se va descurca mai bine la activitati similare, desfasurate in timpul scolii, la liceu, in grupul de prieteni, la locul de munca si in societate. 

×