Customer Case Equinix en Nuon duurzame partners“ ij beschouwen dit datacenter als het groenste datacenter van Equinix. ...
Customer Case                             Equinix en Nuon - duurzame partners  2Maar ook de...
Customer Case                              Equinix en Nuon - duurzame partners   3Doelen en...
Customer Case                             Equinix en Nuon - duurzame partners  4Over Equini...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Equinix en Nuon over winstgevend verduurzamen

411 views

Published on

Nuon en Equinix hielden op donderdag 12 april een EnergieNetwerk sessie met het thema 'Winstgevend verduurzamen'. Equinix bewijst in haar datacenters dat duurzaamheid ook rendabel kan zijn.

Meer informatie? Kijk op http://www.nuon.nl/equinix.

Published in: Real Estate
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
411
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Equinix en Nuon over winstgevend verduurzamen

 1. 1. Customer Case Equinix en Nuon duurzame partners“ ij beschouwen dit datacenter als het groenste datacenter van Equinix. W Onze concurrenten zullen meekijken en dit concept absoluut gaan kopiëren.“ Niels Janssen, Financieel Directeur EquinixEquinix is een wereldwijde leverancier van datacenterdiensten en opent in het derde kwartaal van2012 een derde datacenter, de AM3, gevestigd op het Science Park in Amsterdam. Het is het meestduurzame datacenter van Equinix wereldwijd en wordt gebouwd volgens de Amerikaanse LEED-certificering (Leadership in Energy and Environmental Design).Waarom verduurzamen?Als internationaal bedrijf en ’s werelds grootste leverancier van datacenterfaciliteiten is het voorEquinix belangrijk duurzaam te ondernemen. Datacentra gebruiken veel energie. Alleen al om diereden wil Equinix bijdragen aan een groene toekomst. Daarnaast is het belangrijk om kosten omlaagte brengen voor klanten in tijden van stijgende energieprijzen. Door meer efficiency toe te passen inhet datacenter kunnen forse besparingen worden gerealiseerd.
 2. 2. Customer Case Equinix en Nuon - duurzame partners 2Maar ook de keuze van de locatie speelt een belangrijke rol in de beslissing om te verduurzamen.Het Science Park Amsterdam is een bedrijventerrein waar ook de Universiteit van Amsterdam isgevestigd en waar de belangrijkste internetknooppunten van Amsterdam zich bevinden. De gemeenteAmsterdam en het Science Park werken samen hard aan innovatie en stellen strenge eisen aan duur-zaamheid, design, bouw en operationele performance. De gemeente stelt daarom strenge eisen aan deenergienormering voor datacenters.Hoe wordt verduurzaming gerealiseerd?Volgens Michiel Eielts, Algemeen Directeur van Equinix, begint het bouwen van het groenste data­center van Equinix met een bepaalde ambitie en bekijk je wat haalbaar is. “Dan zie je dat er inNederland heel veel mogelijk is op het gebied van technologie en verduurzaming, waardoor we veelelementen succesvol hebben kunnen implementeren.” Zo is het kiezen van een energiepartner alsNuon die meedenkt over besparingen en het realiseren van een groene toekomst van groot belang.Het inkopen van groene energie is een belangrijk element dat bijdraagt aan de doelstellingen op hetgebied van besparingen en duurzaamheid. • ater, Koude en Warmte Management W • Zeer grote reserves van koud water • Betrouwbare technologie • Klimaat neutraal over 5 jaarAls er gekeken wordt naar technologische aspecten is, naast de innovatieve constructie van hetgebouw, de koude- en warmteopslag in de grond het belangrijkste element voor Equinix. De AM3locatie maakt geen gebruik van mechanische koeling. Dit is uniek in Nederland. Door het gebruikvan koude- en warmteopslag in de grond wordt restwarmte gebruikt om gebouwen in de omgeving,zoals de Universiteit van Amsterdam, te verwarmen. Door het hoge energieverbruik van een data-center komt er veel warmte vrij dat normaal gesproken verdwijnt in de buitenlucht. De Universiteitgebruikt een vergelijkbaar systeem en slaat ook warmte en koude op in de bodem. Uit de koudeput komt gekoeld water dat naar de warmtewisselaar stroomt. Het grondwater dient zodoende alsenergiebuffer. Door de onderlinge warmte- en koude uitwisseling in de bodem kan er veel energieworden bespaard.
 3. 3. Customer Case Equinix en Nuon - duurzame partners 3Doelen en resultatenDoor het kiezen van de juiste energieleverancier, het behalen van efficiency in de constructie van hetgebouw en efficiënt om te gaan met energie door middel van ondergrondse bronnen, komt Equinixtegemoet aan alle voorwaarden en voorgenomen doelstellingen en realiseert daarmee haar meestduurzame datacenter. Equinix reduceert hiermee niet alleen de CO2 uitstoot en haar CO2 footprint,maar ook de klanten van Equinix profiteren van lagere kosten.De geschatte besparing op jaarbasis• 2 miljoen Kilowatt uur• 30% van het normale gebruik• 100.000 tot 150.000 euro“Ik denk dat we een uniekdatacenter hebben gerealiseerd.”,aldus Michiel, “Het zal zeker eenvoorbeeld zijn voor de rest vande wereld.”Bekijk de video op www.nuon.nl/equinixDe rol van NuonNuon kan net als bij Equinix ook úw energieleverancierzijn. Als energiepartner kan Nuon een rol spelen inhet verduurzamen van vastgoed en u helpen met:• het zetten van stappen in het verduurzamen van uw vastgoed;• grip te krijgen op uw energiemanagement;• het realiseren van uw energie besparingsdoelstellingen en daarmee het reduceren van de CO2 uitstoot;• het bepalen van de juiste inkoopstrategie voor uw energie.Binnen de vastgoedmarkt heeft Nuon de afgelopen jaren ruime kennis en ervaring opgedaan. Niet alleenop het gebied van het verduurzamen van vastgoed, maar ook op het gebied van energiebesparing.Ook uw vastgoed verduurzamen of energie besparen?Kijk voor meer informatie op www.nuon.nl/duurzaamvastgoedOf neem contact op met één van onze vastgoedexperts via telefoonnummer 088 098 57 45.
 4. 4. Customer Case Equinix en Nuon - duurzame partners 4Over EquinixEquinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) is sinds 1998 actief op het gebied van dataverkeer en verbindt bedrijvenmet partners en klanten over de hele wereld door middel van een wereldwijd platform van high-performance datacenters, die dynamische ecosystemen en de breedste keuze in netwerken bieden.Kijk voor meer informatie op www.equinix.nlOver NuonNuon, onderdeel van het Zweedse Vattenfall, is een energieonderneming met 5.800 FTE’s dieongeveer 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en (publieke) organisaties bedient in Nederland.Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en biedt haar klanten een breedscala van energiebesparende producten en diensten aan.Nuon streeft naar een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening en wil zich onder­scheiden als duurzame onderneming. Een belangrijk uitgangspunt vormt het realiseren vanevenwichtige groei voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, aandeelhouders, het milieuen de maatschappij als geheel.Kijk voor meer informatie op www.nuon.nl/grootzakelijk

×