PROBLEM Game Concept Modules Further Development
 
 
 
 
 
 
 
Problem GAME CONCEPT Modules Further Development
 
 
 
 
 
 
 
Prototype Layouts
Problem Game Concept MODULES Further Development
Problem:  Boredom Solution:  The Activity Chooser <ul><li>Collection of simple games and how to play them </li></ul><ul><l...
Problem:  Overeating Solution:  The Tasty Snack Picker <ul><li>Collection of kid recipes (eg apple slices and peanut butte...
Problem:  Sleepiness Solution:  The Nap Machine <ul><li>Enter a start and stop time for the koala to nap </li></ul><ul><li...
Problem:  Shyness Solution:  The Social Calendar <ul><li>Plan a few activities per week for the turtle </li></ul><ul><li>C...
Problem:  Lack of exercise Solution:  The Jackrabbit Jump <ul><li>Collection of active games </li></ul><ul><li>Instruction...
Problem:  Anger Solution:  The Mood Manager <ul><li>Select moods that indicate how you are feeling </li></ul><ul><li>Brain...
Problem:  Sad Thoughts Solution:  The Thought Blaster <ul><li>Replace unhelpful thoughts with helpful ones </li></ul><ul><...
Problem Game Concept Modules FURTHER DEVELOPMENT
Website Contents Play:  Download link or browser window for gameplay About:  Overview of the project Extras:  Printouts an...
“ Zoo Escape Adventure” Catherine Harrell EDUC 391X Web-Based Technology Professor Paul Kim Digital Artifact November 2009...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Zoo Escape Adventure Idea Presentation

258

Published on

Game concept to combat childhood depression. Includes an overview of the problem and approach, some game art, and a few prototype layouts.

Published in: Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
258
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Zoo Escape Adventure Idea Presentation

  1. 2. PROBLEM Game Concept Modules Further Development
  2. 10. Problem GAME CONCEPT Modules Further Development
  3. 18. Prototype Layouts
  4. 19. Problem Game Concept MODULES Further Development
  5. 20. Problem: Boredom Solution: The Activity Chooser <ul><li>Collection of simple games and how to play them </li></ul><ul><li>Encourage group activities + active outdoor play </li></ul><ul><li>Game allows you to shuffle through your options </li></ul><ul><li>Create your own list of fun things to do </li></ul>Monkey
  6. 21. Problem: Overeating Solution: The Tasty Snack Picker <ul><li>Collection of kid recipes (eg apple slices and peanut butter) </li></ul><ul><li>Drag recipes into the elephant’s weekly meals </li></ul><ul><li>Throw away foods that aren’t good for you </li></ul><ul><li>Encourage eating with friends and family </li></ul>Elephant
  7. 22. Problem: Sleepiness Solution: The Nap Machine <ul><li>Enter a start and stop time for the koala to nap </li></ul><ul><li>Find all the objects he needs: pillow, dark room, etc. </li></ul><ul><li>Set a sequence of relaxing activities </li></ul><ul><li>Watch the sleep meter rise </li></ul>Koala
  8. 23. Problem: Shyness Solution: The Social Calendar <ul><li>Plan a few activities per week for the turtle </li></ul><ul><li>Choose from a collection of social activities </li></ul><ul><li>Match the turtle with other animals to play with </li></ul><ul><li>Make sure the turtle comes out of his shell </li></ul>Turtle
  9. 24. Problem: Lack of exercise Solution: The Jackrabbit Jump <ul><li>Collection of active games </li></ul><ul><li>Instructions that involve playing outside </li></ul><ul><li>Ways to move around inside the house </li></ul><ul><li>Keep an eye on the rabbit’s daily exercise meter </li></ul>Rabbit
  10. 25. Problem: Anger Solution: The Mood Manager <ul><li>Select moods that indicate how you are feeling </li></ul><ul><li>Brainstorm ways you can feel better </li></ul><ul><li>Keep a log of your feelings each day </li></ul><ul><li>See if you can tell how the crocodile is feeling today </li></ul>Crocodile
  11. 26. Problem: Sad Thoughts Solution: The Thought Blaster <ul><li>Replace unhelpful thoughts with helpful ones </li></ul><ul><li>Pick nice thoughts to replace sad ones </li></ul><ul><li>Identify the thoughts that don’t make sense </li></ul><ul><li>Help the polar bear make a new thinking pattern </li></ul>Polar Bear
  12. 27. Problem Game Concept Modules FURTHER DEVELOPMENT
  13. 28. Website Contents Play: Download link or browser window for gameplay About: Overview of the project Extras: Printouts and helpful information for parents Credits: Sources and reading materials Extra Features Printable booklet for families, with tear-out worksheets Information for parents seeking to learn more about depression Order a pack of cards for all the activities Further reading about childhood depression Online Presence
  14. 29. “ Zoo Escape Adventure” Catherine Harrell EDUC 391X Web-Based Technology Professor Paul Kim Digital Artifact November 2009 Stanford School of Education Learning, Design and Technology
  1. A particular slide catching your eye?

    Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×