Unicef proposta finalok

396 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
396
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unicef proposta finalok

  1. 1. ILLES BALEARS I CONGRÉS DE LA INFÀNCIADESENVOLUPAMENT DE LES REUNIONS PER ELABORAR LES PROPOSTES PER PARTICIPAR:: I CONGRÉS DE LA INFÀNCIA DE LES ILLES BALEARS Reunió de la JUNTA DE DELEGATS del dia 3 d’octubre, presideix la cap d’estudis i presenta als delegats la proposta de participar al I Congrés de la Infància de les Illes Balears. TUTORIES d’aula, data dia 5 d’octubre, els delegats exposen el tema en les aules i inicien un debat on surten les propostes. Reunió de la JUNTA DE DELEGATS, data 10 d’octubre, els delegats presenten totes les propostes de les TUTORIES i es fan les propostes de centre. Els membres del PLE INFANTIL MUNICIPAL presenten les propostes a l’ajuntament per elaborar les conclusions municipals Els delegats justifiquen les propostes i elaboren el document a entregar al I CONGRÉS DE LA INFÀNCIA DE LES ILLES BALEARS. Els delegats i subdelegats realitzen una gravació de les propostes per fer una emissió pública a tota la comunitat el dia 20 de novembre. Amb la col·laboració de la professora de música triaran la música per la gravació. JUNTA DE DELEGATS DEL CEIP PUIG D’EN VALLS 2012-13 “Els nens aprenen el que viuen”. Dorothy Law Nolte 1
  2. 2. AL MÓN MILLORAR SUPERVIVÈNCIA INFANTIL Com podem millorar la supervivència els infants al món? Participant en programes i campanyes d’ajuda. - Fer una campanya de recollida de taps d’ampolles i una empresa els dediqui els diners. - Campanya de l’escola de “Els nostres cèntims per la fam” fer-la extensiva a totes les escoles. Enviar més diners a les zones necessitades. - Fer campanyes de recollides a l’escola com naltros fem a la nostra: o Col·laborant amb Save de children, carreres solidàries. o L’entrepa solidari, campanya que col·laborem amb Mans Unides. o Festa de la Convivència i Mediambient, a la nostra escola recollim els diners per FONS PITIUS. Posar un import extra a les ampolles d’aigua que naltros compram i destinar-lo per què a ells els arribi aigua potable. 2 - Fer aquesta proposta a les empreses d’aigua o de refrescos per a què o facin possible.
  3. 3. AL MÓN MILLORAR SUPERVIVÈNCIA INFANTIL Dels impost que pagam, com l’IVA, dedicar una part per les zones necessitades per fer escoles i hospitals. - Fer la proposta al Govern autònom i al central. Enviar persones de les de l’atur: fontaners, picapedres, mestres, metges, etc; per ajudar a les zones necessitades. - Fer aquesta proposta a la gent de l’atur que de forma voluntària vagin a ajudar, això si cobrant les despeses de viatge i vivenda. - Anunciar aquesta possibilitat a través d ela ràdio, diaris i televisió. Enviar a les zones necessitades. més vacunes, medicines, aliments, jugarois, ... - Fer campanyes de recollida per les escoles i que una empresa de les Illes porti el que s’hagi recollit. Crear infraestructures per poder fer pous i canonades per portar l’aigua potable. - Enviar gent preparada per a que puguin ensenyar a fer pous i canalitzacions. Fer campanyes de sensibilització entre els escolars i enviar cartes d’ànim als nins d’altres països. - Fer cartes en diferents llengües per enviar als nens d’altres països. Fer-llo entre tots de les Balears, per exemple en Nadal. - Fer trobades entre escoles amb l’objectiu de fer un lema i donar a conèixer la situació d’algun país i així la gent sabrà el problema. - Fer més adopcions de nins del món - Cada aula de cada escola podria adoptar un nin i recollir entre els alumnes, de la nostra paga, per pagar la mensualitat. 3 - Els equips de futbol, basquet o handbol haurien d’implicar-se en la publicitat per recollir diners per ells.
  4. 4. DE LES ILLES BALEARS ENS DE LA PREOCUPA INFÀNCIA Què ens preocupa de la infància a les Illes Balears: La crisi que esta fent que més nins tenguin fam. Es finques que tenen molt haurien de regalar els aliments que els sobra. - Fer més sales socials, menjadors, etc Els perills de la societat: drogues, velocitat, robatoris, etc. - Seria necessari que la policia, les càmeres de seguretat i la gent pugues ajudar a que hi hagués més control i seguretat. Els pocs llocs de feina que tindrem. - El govern i les empreses han de crear més llocs de feina. La crisi està provocant que els pars no tenguin diners pel material escolar, el menjar, la roba les medicines, etc. - S’haurien de baixar els preus de les medicines, aliments i llibres. Les empreses de llibres haurien de fer els llibres més barats, tal vegada amb menys fotos. 4
  5. 5. DE LES ILLES ENS BALEARS DE LA PREOCUPA INFÀNCIA Els retalls dels pressupostos. - Ens preocupa hi hauríem de fer manifestacions i casserolades per que el govern ens escolti. L’atur que està provocant que molts de nins ho passin malament. - Crear llocs de feina i no despedir tanta gent. Hi ha infants que no respecten a les famílies, o als mestres. - Fer entendre als nens que han de portar-se bé, respectar als altres; dir-ho de forma amable i sense maltractaments. Hi ha falta de parcs pels infants. - Fer parcs i loocs habilitats per jugar al carrer i poder ajuntar-nos els nins al carrer Que els nins grans no aconsellen bé als petits ni donen exemples. - Els grossos han de ser exemple pels petits, han de respectar als altres i els petits aprendran d’ells. Dir coses bones dels altres, no utilitzar l’insult. 5 Fotos d’apadrinament lector entre 1r i 3r cicle.

×