Presentació a les famílies del nostre centre 2011

547 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
547
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
106
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació a les famílies del nostre centre 2011

 1. 1. Caracterìstiques del centre. Etapes educatives que s’imparteixen: Educació Infantil i Educació Primària. Actualment 18 unitats: 6 d’Educació Infantil i 12 d’Educació Primària. En l’actualitat hi ha …. alumnes. El 93% del professorat és definitiu. La plantilla és de 29 professors/es. Els patis tenen una superfície de 11.500 m2 i l’d’edifici 2.347 m2. Construit l’anys 1977. S’han realitzat dues ampliacions i una renovació del cabletjat elèctric i del sistema de calefacció. Necessitats: l’eliminació de barreres arquitectòniques, la construcció d’un gimnàs, la renovació de la tela asfàltica del terrat i la millora i adequació de les canonades. Projectes del centre: Projecte Xarxipèlag, Centre de Formació en Pràctiques, Projecte l’Aposta, Programa centres ecoambientals i Projecte l’Alimentació, Seccions Europees. Recursos d’atenció d’alumnes amb necessitats educatives. Instal·lacions: 6 aules Educació Infantil, 15 aulePrimària, taller, laboratori, aula de música, aula d’idiomes, aula d’informàtica, sala d’usos múltiples, biblioteca dins de la Xarxa de Biblioteques del Consell Insular, sala de professors, secretaria, direcciós d’Educació, sala de material, oficina de l’APIMA, hivernacle, dues pistes poliesportives, una pista de terra i parc infantil. El col·legi està obert cada dia, matí (activitat escolar) i tarda de dilluns a divendres i els dissabtes de matí, per a les activitats extraescolars organitzades per l’APIMA (Diverbasquet i Handbol), l’Ajuntament (Escoles obertes, atletisme, Conta contes i català) i el Consell Insular (Xarxa de Biblioteques).
 2. 2. INFORMACIÓ GENERAL DEL CENTRE. ESTUDIS QUE ES REALITZAN AL CENTRE: EI- EP. UNITATS. 6 D’EI, 12 D’EP, una menys que al curs passat. PROFESSORS. 29, HORARI: LECTIU, DE 9 A 14 H. COMPLEMENTARI DEL PROFESSORAT: DE 8 A 9 H. ESCOLA MATINERA. DE 7:45 A 9 H. – BIBLIOTECA PÚBLICA: 16:20 A 19:20. – SEGON PREMI NACIONAL 2008 PER BONES PRÀCTIQUES DE CONVIVÈNCIA. – SEGON PREMI NACIONAL 2010 MARTA MATA, PREMI A LA QUALITAT.
 3. 3.  http://www.cppuigdenvalls.com/ http://c07005091.eduwebs.caib.es/ http://apimapuigdenvalls.blogspot.com/ CEM Sta. Eulària des Riu http://cemsantaeulariadesriu.blogspot.com/ El centre en imatges http://imatgespuigdenvalls.blogspot.com/ Educació física http://efceippuigdenvalls.blogspot.com/ Música http://claudesolpdv.blogspot.com/ Hort escolar http://hortdepuigdenvalls.blogspot.com/ Seccions europees http://ecoartsandcrafts.blogspot.com Punt verd. Tallers http://puntverdpdv.blogspot.com/ http://vroigriera.blogspot.com/ Tutoria de 5è A http://carmenclapes.blogspot.com/ Tutoria de 5è B http://ticpdv.blogspot.com/ Activitats que realitzan els alumnes de 4t en la sessió de TIC http://catianasgpdv.blogspot.com/ Tutoria de 4 anys B
 4. 4. SERVEIS DEL CENTRE. PEDAGÒGICS:  COMPLEMENTARIS: Escola matinera. Equip de suport. Transport escolar. Anglés EI – EP. Biblioteca Pública. Música EI- EP. APIMA TICS EI- EP. Sol·licitud de menjador. REVISTA.
 5. 5. PROJECTES DEL CENTRE ECOAMBIENTAL: alimentació, hort, RRR, punt verd. EUROPEUS: Comenius i Seccions Europees. Xarxipèlag. Animació a la lectura. FONS DE LLIBRES. PROA. Centre col·laborador de funcionaris en pràctiques. Escoles en xarxa. PROJECTES NOUS: – QUÈ SONA A PUIG D’EN VALLS. – BON DIA, SALUT!
 6. 6. PUNTS FORTS DEL CENTRE L’estabilitat del professorat. Bon concepte de les famílies del centre. La trajectòria del centre. Reconeguda i valorada . L’edifici, instal·lacions, patis, … PLA DE CONVIVÈNCIA I MEDIACIÓ. Treball en equip. Innovació, iniciativa i investigació.
 7. 7. Caracterìstiques de les famílies. Han nascut a Eivissa: pares 45%, mares 54% i  Situació laboral: el 89% dels pares treballen tot fills 88%. l’any i el 57% de les mares també. És a Eivissa a on han residit més temps. Pares  Nivell d’estudis: Primàris el 49% dels pares i el 79%, mares 83% i fills 93% . 42% de les mares, estudis secundaris el 33% El 62% viuen a Puig d’en Valls, el 22% a dels pares i el 38 % de les mares, estudis Eivissa i la resta a altres municipis. superiors el 13% dels pares i el 16 % de les El 79% tenen vivenda pròpia. mares. El 93% tenen vesins a prop.  Les feines de casa són compartides entre el pare i la mare en un 51%. El número de fills: el 60% tenen dos fills, el 21%  L’ús del català segueix sent minoritari: un 35% un fill i 15% tenen tres fills. dels pares i mares el parla habitualment i un Conviuen amb el pare i mare un 82%. El motiu 31% dels fills. dels que no conviuen amb el dos és: el 54 %  Opinió sobre el centre: el 95% té una opinió per separació i el 22% per divorci. positiva, el 93% rep suficient informació, el 90% Quan no hi ha escola estan amb els pares o està d’acord en la convivència del centre, però avis/”güelos” un 85%. hi ha un 37% que desconeix les normes El 81% de les famílies pertanyen a l’APIMA, però només el 28% reconeix assistir a les reunions. El 68% revissa el treball diari del seu fill/a i el 75% es preocupa per que el seu fill/a dediqui un temps d’estudi diari (el necessari o un hora diària)
 8. 8. N /C NO SÍ 0 50 100 150 200 250 ESTÀ D’ACORD AMB LA DISCIPLINA I LA CONVIVÈNCIA DEL CENTRE REP SUFICIENT INFORMACIÓ PER PART DEL TUTOR/A DEL COMPORTAMENT I RENDIMENT ACADÈMIC DEL SEU FILL/A
 9. 9. -Comissió permanent -Comissió econòmica -Convivència. -Fons de llibres CONSELL ESCOLAR EQUIP DIRECTIU ALTRES COMISSIONS CLAUSTRE DE PROFESSORS DIRECTOR CAP DESTUDIS DEPARTAMENT DORIENTACIÓ SECRETARI EDUCACIÓ INFANTILCOMISSIÓ COORDINACIÓ PEDAGÓGICA PRIMER CICLE E.P. SEGON CICLE E.P. -Comissió ambiental. -Comissió lingüística. TERCER CICLE E.P. -Comissió revista. -Comissió programes europeus COMISSIÓ ECONÒMICA -Comissió TIC PARES / MARES ALUMNES JUNTA DE DELEGATS
 10. 10. Normes de Convivència del centre. Generals del centre. Relatives als alumnes. Relatives al professorat. Relatives a les famílies.
 11. 11. Accions del Pla de Convivència. Plans d’acolliment del professorat, de l’alumnat i de les famílies. Difusió del Pla de Convivència. Disseny d’activitats complementàries de tutoria. Programa d’habilitats socials. Foment de les relacions entre la comunitat educativa. Participació de les famílies: tutoria, protagonista, activitats complementàries, … Bústia de convivència dels alumnes i de les famílies. Carnet de convivència. Elaboració d’un CD “ “Junts per a la convivència”. Jornada de Convivència “Jocs en convivència”. Curs de formació de mediadors de conflictes per a professors, per a les famílies i per els alumnes.
 12. 12. Conductes i comportaments a observar pels alumnes. A LES ENTRADES I SORTIDES: - Hem de fer una fila.  DINS DE L’AULA: - Hem d’anar caminant i sense còrrer a la  - Hem de parlar fluix. fila i pels passadissos.  - Hem d’escoltar el mestre/a. - Hem de respectar el nostre lloc a la fila.  - Hem de respectar el torn de paraula. - Hem d’anar a la fila quan soni el timbre i  - Hem de treballar en silenci. entrar directament a l’aula.  - Hem de parlar amb respecte als companys.  - Hem de parlar amb respecte als  AL PATI: mestres.  - Hem de jugar amb els amics i amigues.  - Hem de dur-nos bé amb els companys.  - Hem de parlar amb bones maneres als companys.  - Hem de cuidar les instal·lacions, el  - Hem de parlar amb bones maneres als mobiliari i el material de les classes i mestres. del centre  - Hem de respectar els torns de pati.  - Hem de respectar les normes dels jocs.  - Hem de tirar els papers, plàstics, etc, a les papereres corresponents.
 13. 13. MEDIACIÓ.La mediació és més que una tècnica per afrontar conflictes.És una manera d’entendre les relacions personals.
 14. 14.  LA SEUA PARTICIPACIÓ EN LA VIDA DEL CENTRE ÉS IMPORTANT. JUNTS FEM ESCOLA. Moltes gràcies.

×