Màquines Tèrmiques

958 views

Published on

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
958
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Màquines Tèrmiques

 1. 1. MÀQUINES TÈRMIQUES CONSUMIDORES D’ENERGIA MECÀNICA Objectiu: REFRIGERACIÓ
 2. 2. La refrigeració consisteix a fer que la temperatura d’una càmara baixi i es mantingui per sota de la de l’ambient. Per fer-ho cal provocar un flux d’energia tèrmica antinatural, extraient la calor d’un focus fred i cedint-la a un de calent.
 3. 3. La refrigeració consisteix a fer que la temperatura d’una càmara baixi i es mantingui per sota de la de l’ambient. Per fer-ho cal provocar un flux d’energia tèrmica antinatural, extraient la calor d’un focus fred i cedint-la a un de calent. Això només és possible mitjançant una màquina que faci un treball sobre el sistema, segons el segon principi de la termodinàmica .
 4. 4. Aquestes màquines funcionen amb un circuit tancat, en el qual un gas se sotmet a una compressió que el fa condensar i a una expansió que el vaporitza. Durant la vaporització s’extreu calor de l’espai que cal refrigerar i en la condensació se’n cedeix cap a l’exterior o font calenta.
 5. 5. Aquestes màquines funcionen amb un circuit tancat, en el qual un gas se sotmet a una compressió que el fa condensar i a una expansió que el vaporitza. Durant la vaporització s’extreu calor de l’espai que cal refrigerar i en la condensació se’n cedeix cap a l’exterior o font calenta. El fluid refrigerant és un fluid criogènic , amb una calor latent de vaporitzacio elevada, una pressió d’evaporació superior a l’atmosfèrica i teòricament inocu pel mediambient, al contrari que els antics CFCs (clorofluorocarbonats), molt agressius per a la capa d’ozó.
 6. 6. Màquines frigorífiques
 7. 7. Coeficient d’eficàcia L’etiqueta energètica Màquines frigorífiques
 8. 8. Bombes de calor Són essencialment refrigeradors on s’aprofita la calor cedida al condensador per escalfar un recinte. S’anomena bomba perque bomba calor des d’una font freda a una de calenta. Tanmateix, també pot actuar a l’inreves, com a refrigerador. Aixi, hi ha sistemes que a l’hivern cedeixen la calor del condensador a un corrent d’aire i escalfen una estanca. A l’estiu es fa passar l’aire per l’evaporador i s’obte una refrigeracio.
 9. 9. Bombes de calor
 10. 10. En una bomba de calor ens interessa coneixer el treball necessari, no tant per extreure la calor Qc , sino per cedir-la a la font calenta Qh . Cal saber que en tota bomba de calor la quantitat cedida pel condensador Qh es la suma de la quantitat de calor absorbida per l’evaporador Qc mes el treball fet pel compressor W . Bombes de calor Coeficient d’eficàcia

×