Manual professorat castellnou_virtus
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Manual professorat castellnou_virtus

on

 • 1,028 views

Material per a

Material per a

Statistics

Views

Total Views
1,028
Views on SlideShare
1,022
Embed Views
6

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

2 Embeds 6

http://jujo00obo2o234ungd3t8qjfcjrs3o6k-a-sites-opensocial.googleusercontent.com 5
https://jujo00obo2o234ungd3t8qjfcjrs3o6k-a-sites-opensocial.googleusercontent.com 1

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Manual professorat castellnou_virtus Manual professorat castellnou_virtus Presentation Transcript

 • 1. On podeu trobar els llibres de text digitals de Castellnou Edicions? A l’adreça: www.virtusbooks.com  És una plataforma multieditorial.  S’hi accedeix des de qualsevol navegador.  El llibre es carrega ràpidament.
 • 2. Com s’hi accedeix?  El professor accedeix a un formulari de registre per obtenir el nom d’usuari i la contrasenya.  L’editorial li facilitarà un codi d’activació del llibre format per dos grups de 5 dígits cadascun.  El professor ha d’introduir aquest codi en el web http://www.virtusbooks.com.
 • 2. Com s’hi accedeix? Feu un clic aquí per crear un nou compte d’usuari a Virtus Books.
 • 2. Com s’hi accedeix? Accedireu al formulari de registre, on podreu escollir el nom d’usuari i la contrasenya. Un cop emplenat, feu un clic sobre Registrarse.
 • 2. Com s’hi accedeix? Un cop hàgiu introduït el text de la imatge, feu un clic sobre Aceptar.
 • 2. Com s’hi accedeix? Rebreu un correu electrònic amb un enllaç per activar el compte d’usuari.
 • 2. Com s’hi accedeix? Accedireu a una nova pantalla. Introduïu el text de la imatge.
 • 2. Com s’hi accedeix? Apareixerà una finestra per poder descarregar Silverlight, un plug-in gratuït que cal instal·lar per utilitzar la plataforma.
 • 2. Com s’hi accedeix? Descarregueu l’arxiu Silverlight.exe i, després, executeu-lo. S’obrirà la finestra d’instal·lació. Feu un clic sobre Instalar ahora i seguiu les instruccions.
 • 2. Com s’hi accedeix? A partir d’ara, ja podreu introduir el nom d’usuari i la contrasenya a la pàgina d’inici de Virtus Books.
 • 2. Com s’hi accedeix? Un cop hàgiu entrat a Virtus Books, introduïu el codi d’activació que us ha facilitat l’editorial.
 • 3. Com funciona el llibre de text digital? 3.1 Aparença del llibre de text digital MENÚ DE NAVEGACIÓ Permet desplaçar-se pel llibre d’una manera ràpida introduint els números de pàgina o avançant i retrocedint per mitjà de les fletxes. MENÚ DE RECURSOS ÍNDEX DESPLEGABLE Hi ha les diferents icones que permeten la interactivitat. S’hi veuen les unitats i permet navegar per les diferents pàgines.
 • 3. Com funciona el llibre de text digital? 3.2 Icones del menú de recursos Punter Tenir el ratolí en mode punter permet desplaçar-se pel document. Aquesta icona serveix per desactivar algunes eines de treball, és a dir, per recuperar el mode punter. Visualització del llibre 1. Pissarra. Es tracta d’una visualització pensada per a la pissarra digital de l’aula, que permet tenir una visió de tot el llibre. S’amplia i es redueix clicant sobre qualsevol zona o bé utilitzant la rodeta del ratolí. 2. Lectura. Es tracta d’una visualització pensada per a l’ordinador, que permet tenir una visió prou ampliada de la pàgina per poder-la llegir. Amb la rodeta del ratolí ens desplacem amunt i avall.
 • 3. Com funciona el llibre de text digital? Centra la pàgina Serveix per centrar la pàgina que apareix en el navegador. Recursos digitals o pins Els pins són els recursos que poden afegir tant l’editorial com el professor al llibre de text digital (vegeu l’apartat 5) .
 • 3. Com funciona el llibre de text digital? Subratllador  Permet marcar, en diferents colors, un fragment de text o part d’una imatge.  Quan es fa un clic sobre el subratllador, es desplega un menú de colors:  Tot el que es marca es pot esborrar amb la goma.  Per desactivar l’eina, cal fer un clic sobre la icona del punter.
 • 3. Com funciona el llibre de text digital? Llapis  Serveix per escriure, en diferents colors, sobre qualsevol part del llibre.  Quan es fa un clic sobre el llapis, es desplega un menú de colors:  Tot el que s’escriu es pot esborrar amb la goma.  Per desactivar l’eina, cal fer un clic sobre la icona del punter.
 • 4. Recursos digitals o pins  Els llibres poden tenir vuit tipus de recursos digitals o pins: lupa, vídeo, activitat multimèdia, arxiu, activitat interactiva de resposta oberta, enllaç, àudio i imatge.  Els recursos poden ser de dos colors:  Blau, si els ha afegit l’editorial.  Verd, si els ha afegit el professor.
 • 4. Recursos digitals o pins 4.1 Tipus de recursos  Lupa. Amplia una zona concreta prèviament establerta.  Vídeo. Permet enllaçar amb un vídeo extern o un de propi. S’obre un quadre de visualització. Si el vídeo és, per exemple, de YouTube, es pot visualitzar a pantalla completa.  Activitat multimèdia. Pot ser qualsevol animació o activitat.  Arxiu. Permet descarregar tota mena de fitxers, com ara solucionaris, activitats, presentacions…
 • 4. Recursos digitals o pins  Activitat interactiva de resposta oberta. Aquesta eina encara no està activada. L’alumne podrà fer les activitats des de casa i el professor en rebrà les respostes per correu electrònic.  Enllaç. Ofereix enllaços interns (a una altra pàgina del mateix llibre) o externs (a un web; en aquest cas s’obre una finestra nova del navegador, que es pot tancar un cop visitat l’enllaç per seguir consultant el llibre digital).
 • 4. Recursos digitals o pins  Àudio. Permet enllaçar amb un arxiu d’àudio extern o un de propi. Per controlar-lo, s’obre un quadre de comandaments: reprodueix, para i pausa.  Imatge. Permet enllaçar amb una imatge externa o una de pròpia. Cada imatge s’obre en un requadre.  Goma. Esborra els pins ja creats.  Edició de pins. Permet canviar la posició o les propietats d’un pin ja creat.
 • 5. Assistència tècnica personalitzada Per correu electrònic: info@castellnouinforma.com Per telèfon: 93 496 14 00 Informació general: Mireia Guerola mguerola@hermeseditora.com Aspectes tècnics: Ariadna Corominas acorominas@castellnouedicions.com Continguts didàctics: Oriol de Bolós odebolos@hermeseditora.com