Parts_de_l'ordinador_Carla

240 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
240
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
66
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Parts_de_l'ordinador_Carla

 1. 1. Parts d’un Ordinador.Més que una simple torre,un monitor,un teclat i un ratolí. Carla Sánchez Gómez 4rt ESO B
 2. 2. L’Ordinador per dintre.4. 1. 7. 1.Font d’alimentació 2.Ventiladors 2. 8. 3.Placa Base 6. 4.Els perifèrics 5.Busos 3. 5. 6.Targetes d’Expansió .9. 7.Disc Dur 10. 8.Disquetera 9.Els Ports 10. Els Slots
 3. 3. Els Ventiladors.Els Ventiladors: Impedeixen que s’escalfi la torre. A sobre delmicroprocessador hi ha un ventilador per evitar que s’escalfi.
 4. 4. La Font d’Alimentació.Font d’Alimentació: És un sistema que transforma el corrent alternde la xarxa de distribució denergia elèctrica en un altre tipus decorrent adequat per laplicació concreta.
 5. 5. La Placa Base.Placa base: La placa base és la targeta de circuits impresoscentral de lordinador que conté el microprocessador, lamemòria RAM del sistema, circuits electrònics de suport, la ROM iranures especials (slots) que permeten la connexió de targetesadaptadores addicionals.
 6. 6. Els Busos.Els Bussos: És un sistema digital que transfereix dadesentre els components duna computadora o entrecomputadores. Està format per cables en un circuitimprès, dispositius com a resistències i condensadors amés de circuits integrats. En els primers ordinadors elsbusos eren paral·lels de manera que la comunicacióentre les parts dordinador es feia per mitjà de cintes.
 7. 7. Els Slots.Els Slots: Es tracta de cada undels allotjaments que té la placamare on s’inserten les targetesd’expansió. Totes aquestesranures estan conectades entreelles i un ordinador en té vuitperò en poden arribar a tenirdotze.
 8. 8. Tragetes d’expansió.Targetes d’expansió: Les targetes dexpansió sóndispositius amb diversos circuits integrats i controladorsque, serveixen per ampliar la capacitat dun ordinador.Serveixen per afegir memòries controladores dunitat dedisc, controladores de vídeo. Solen ser utilitzadesindistintament els termes "placa" i "targeta" per referir-se atotes les targetes dexpansió.
 9. 9. Targetes de so. És el component que fa que lordinador pugui emetre sons. La majoria de les taregetes de so tenen tres forats. Un serveix per instalar-hi un microfòn, un altre és per connectar-hi un aparell per a ficar música i el tercer va destinat a connectar-hi el cable dels altaveus o amplificadors.
 10. 10. Targetes de Memòria. Memòria RAM: Quan es parla de memòria a seques ens referim a la memòria RAM, un tipus de memòria basada en els semiconductors caracteritzada per un accés ràpid però demmagatzemament temporal. Memòria RAMMemòria ROM: És un tipus de memòria electrònica de la qualnomés sen pot llegir la informació que du gravada. Per tant,sexclou la possibilitat descriure-hi un altre pic una vegadaaquesta hi sigui fixada. Memòria ROM
 11. 11. Disc Dur. Disc dur: Un disc dur és un dispositiu demmagatzemament no volàtil. Shi guarden grans quantitats de dades digitals en la superfície magnetitzada dels diversos discs. Dins els diferents tipus de memòries és classificat com a memòria secundària.
 12. 12. Disquetera. Disquetera: La disquetera és el dispositiu o unitat lectora/grabadora de disquets, i ajuda a introduir-lo per guardar la informació.
 13. 13. Perifèrics.  Perifèrics: Els perifèrics són tots aquells dispositius que tot i formar part de l’ordinador es troben fora del contenidor principal . Actualment es fa referència a perifèrics als dispositius que tot i estar inclosos dins d’aquesta caixa són elements complementaris al funcionament bàsic de l’ordinador.
 14. 14. Els Ports. Ports: En informàtica un port és una forma genèrica de denominar una interfície per la que diferents tipus de dades poden ser enviades i rebudes. Aqueta interfície pot ser física o a nivell de programari.
 15. 15. LAN. LAN: Són les sigles de Local Area Network. Una LAN és una xarxa que connecta els ordinadors en una area relativament petita, com una habitació, un edifici, o un conjunt d’edificis. Les xarxes LAN es poden connectar entre elles a través de línees telefòniques i onades de ràdio. Un sistema de xarxes LAN connectades d’aquesta manera s’anomena WAN que significa Wide-Area Network.
 16. 16. Tipologia en malla. Tipologia en malla: Cada dispositiu té un enllaç punt a punt i dedicat amb qualsevol altre dispositiu.
 17. 17. Tipologia en estrella. Tipologia en estrella: Cada dispositiu té un enllaç punt a punt i dedicat amb el controlador anomenat també concentrador. Els dispositius no están enllaçats entre ells.
 18. 18. Tipologia en arbre. Tipologia en arbre: És una variant de la tipologia de l’estrella.
 19. 19. Tipologia en bus.Tipologia en bus: Una tipologia en bus és multipunt. Un cablellarg actua com una xarxa troncal que connecta tots elsdispositius en la xarxa.
 20. 20. Tipologia en anell: Cada dispositiu té una línia de connexiódedicada i punt a punt només amb els dos dispositius que estàn alseu costat. La senyal pasa al llarg de l’anell en una direcció, o dedispositiu a dispositiu, fins que arriba al seu destí.
 21. 21. El Router. Router, que vol dir “encaminador”, el el món dels ordinadors és un dispositiu que selecciona camina o “rutes”en xarxes informàtiques per enviar per ells informació. En paraules tècniques es traspassen “paquets” de informació des de la seva font fins a un destí a través de “nodes” intermediaris, que en aquest cas correspon al router com a aparell fisc en qüestió. Aquest s’encarrega d’inspeccionar els paquets i també pot distingir rutes efectives i no efectives, a més a més pot escollir la ruta més ràpida.
 22. 22. Les Switch. Un commutador o switch és un dispositiu digital de lògica dinterconnexió de xarxes de computadors que opera a la capa denllaç de dades del model OSI. Serveix per a interconnectar dos o més segments de xarxa passant dades d’un segment a l’altre.
 23. 23. IP.  Una adreça IP és una etiqueta numèrica que identifica de manera lògica i jeràrquica, a una interfície (element de comunicació / connexió) dun dispositiu (habitualment un ordinador) dins duna xarxa que utilitzi el protocol IP (Internet Protocol), que correspon al nivell de xarxa del protocol TCP / IP. Mascara de Subxarxa.La màscara permet distingir els bits que identifiquen laxarxa i els que identifiquen el host duna adreça IP.
 24. 24. Els numeros IP. Les IP tenen 10 numeros i reben el nom de INTERNET PROTOCOL. Nombres Binaris i Decimals.Per passar un numero decimal a un binari em de dividir elnumero per dos fins que ja no el podem dividir més, llavorsagafem tots els residus i ia tenim el numero binari.

×