TREBALL C.C.S.S
  Tema 6

  Punt 4
4. El regne privatiu de Mallorca
       •  4.1 MALLORCA, REGNE INDEPENDENT.
          A l’ Edat Mitjana e...
4.2 LA INCORPORACIÓ DEFINITIVA DE REGNE
  DE MALLORCA A LA CORONA D’ARAGÓ
          •  Les dificultats del reg...
4.3 LES INSTITUCIONS

• Hi ha cuatre institucions principals:
 Les Corts: El regne de Mallorca no tenia Corts pròpies,sin...
Jaume I , El conqueridor .
Pere III, El Gran d’Aragó.
Carmen
Escobar
      Laura Llull
      Sergio
Valcarcel
Treball C.C.S.Spptx.Ppsxn
Treball C.C.S.Spptx.Ppsxn
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Treball C.C.S.Spptx.Ppsxn

329
-1

Published on

Published in: Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
329
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Treball C.C.S.Spptx.Ppsxn

 1. 1. TREBALL C.C.S.S Tema 6 Punt 4
 2. 2. 4. El regne privatiu de Mallorca • 4.1 MALLORCA, REGNE INDEPENDENT. A l’ Edat Mitjana els reis consideraven el seu regne com un patrimoni personal i per això era freqüent que el repartissin entre els fills. En morir Jaume I va disposar que el seu fill gran,Pere rebés en herència el regne d’Aragó, el Principat de Catalunya i el regne de València. Jaume,va eretar el regne de Mallorca,amb Menorca com a territori vassall, Eivissa les possessions de la corona d’Aragó al Migdia francès. El 1276, a la mort del seu pare, Jaume II va ser coronat rei del regne de Mallorca.Com a regne independent,Mallorca va viure els moments més gloriosos de la seva història. Jaume II y els reis que el varen succeir,Sanç I i Jaume III,varen continuar la repoblació de les Illes,fundaren noves viles i feren construccions d’edificis gòtics. Durant el regnats Ciutat de Mallorca era un centre de comerç internacional i competia amb Barcelona,les Ciutats Italianes i altres potències.
 3. 3. 4.2 LA INCORPORACIÓ DEFINITIVA DE REGNE DE MALLORCA A LA CORONA D’ARAGÓ • Les dificultats del regne de Mallorca varen ser constants perquè l’existència d’un regne independent a les Illes i al sud de França no va ser mai ben vista pels reis catalanoaragonesos ni pels francesos. Pere,el Cerimoniós,monarca catalanoaragonès,va ocupar l’illa de Mallorca el 1343 per desposseir-ne Jaume III,el seu rei. Jaume III va organitzar un exèrcit per recuperar les terres,però va ser derrotat i va morir a la batalla el 1349. A partir de aquest moment el regne de Mallorca va contribuir amb homes,vaixells i doblers a l’espansió de la corona catalanoaragonesa.
 4. 4. 4.3 LES INSTITUCIONS • Hi ha cuatre institucions principals: Les Corts: El regne de Mallorca no tenia Corts pròpies,sinó que enviava representants a les corts catalanes. El virrei: L’autoritat més important era el governador que s’encarregava de la direcció militar i tenia el poder judicial i legislatiu. El Gran i General Consell de Mallorca: L’òrgan del govern autònom més important de Mallorca era el Gran i General Consell ,s’encarregava de la hisenda pública i proposava noves lleis al rei. L’universitat i Consell General de Menorca: Represantava l’organisme,i Eivissa hi havia també universitat i col.laboraven en el govern de l’illa.
 5. 5. Jaume I , El conqueridor .
 6. 6. Pere III, El Gran d’Aragó.
 7. 7. Carmen Escobar Laura Llull Sergio Valcarcel
 1. Gostou de algum slide específico?

  Recortar slides é uma maneira fácil de colecionar informações para acessar mais tarde.

×