Your SlideShare is downloading. ×
CAT ’07  The Source* of Questions in English *the content is copyright of their respective owners Questions indicated are ...
Reading Comprehension Logological Investigations   By Barry Sandywell
Paragraph Completion Ans. 1. Looking Closer 5: Critical Writings on Graphic Design by Michael Bierut, Steven Heller, Willi...
Paragraph Completion Ans: 2 The No.1 Ladies' Detective Agency by Alexander McCall Smith
Building Process Theory with Narrative:  From  Description to Explanation   Brian T. Pentland The Academy of Management Re...
Brieger, Gert H. Bodies and Borders: A New Cultural History of Medicine Reading Comprehension the difficulties historians ...
Knowledge and Postmodernism in Historical Perspective   By Joyce Oldham Appleby  The structure of scientific resolutions R...
Correct and Appropriate sentences A. When I returned home, I began to read  B. everything I could get my hands on about Is...
A. It is sometimes said that democratic  B. government originated in the city states C. of ancient Greece and that democra...
Ngugi Wa Thiong'O: Texts and Contexts By Charles Cantalupo  Parajumbles Ans. 2.CBED
<ul><li>PS:  </li></ul><ul><li>Being well read helps… but not necessarily sufficient  </li></ul><ul><li>Some of the ambigu...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Cat 07 Questions Source Verbal Final

8,001

Published on

Sources of Verbal Section in CAT 2007 by Career Launcher

Published in: Education, Technology
1 Comment
1 Like
Statistics
Notes
  • sir,







    please can you send me the presentation regarding CAT/XAT to my mail id, coolgutz@gmail.com







    it will helpful for my cat preperations. please help me out on this.
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
No Downloads
Views
Total Views
8,001
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
1
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Transcript of "Cat 07 Questions Source Verbal Final"

  1. 1. CAT ’07 The Source* of Questions in English *the content is copyright of their respective owners Questions indicated are for Test form #333 Disclaimer: The answers are indicative and not Necessarily what the IIMs might use.
  2. 2. Reading Comprehension Logological Investigations   By Barry Sandywell
  3. 3. Paragraph Completion Ans. 1. Looking Closer 5: Critical Writings on Graphic Design by Michael Bierut, Steven Heller, William Drenttel
  4. 4. Paragraph Completion Ans: 2 The No.1 Ladies' Detective Agency by Alexander McCall Smith
  5. 5. Building Process Theory with Narrative: From Description to Explanation Brian T. Pentland The Academy of Management Review Paragraph Completion
  6. 6. Brieger, Gert H. Bodies and Borders: A New Cultural History of Medicine Reading Comprehension the difficulties historians face in establishing cause-and-effect relations in the history of human societies are broadly similar to the difficulties facing astronomers, climatologists, ecologists, evolutionary biologists, geologists, and palaeontologists. ….. In Darwin's Shadow: The Life and Science of Alfred Russel Wallace : a ... By Michael Shermer 2 close sources
  7. 7. Knowledge and Postmodernism in Historical Perspective   By Joyce Oldham Appleby The structure of scientific resolutions Reading Comprehension
  8. 8. Correct and Appropriate sentences A. When I returned home, I began to read B. everything I could get my hands on about Israel. C. That same year, Israel's Jewish Agency sent D. A shaliach , a sort of (roving ambassador and) recruiter,to Minneapolis (for the first time). E. I became one of his most active devotees ( -- organizing everything from Israeli fairs to demonstrations ) ( … ) not in the question Ans. E
  9. 9. A. It is sometimes said that democratic B. government originated in the city states C. of ancient Greece and that democratic ideals have been handed down to us from that time. D. In truth, however, this is is an unhelpful assertion. E. The Greeks gave us the word, but did not provide us with a model. Correct and Appropriate sentences The Concepts and Theories of Modern Democracy   By Anthony Harold Birch Chapter 6: Democracy Ans. 1. A,B and D
  10. 10. Ngugi Wa Thiong'O: Texts and Contexts By Charles Cantalupo Parajumbles Ans. 2.CBED
  11. 11. <ul><li>PS: </li></ul><ul><li>Being well read helps… but not necessarily sufficient </li></ul><ul><li>Some of the ambiguous answer choices can be verified. More often than not, what the source ‘says’ would be the right answer.. unless a significant portion has been knocked off or, there is much to be desired as far as the grammar is concerned. </li></ul><ul><li>All the best for a gr8 score….. </li></ul><ul><li>[for queries : [email_address] </li></ul><ul><li>[email_address] </li></ul><ul><li>[email_address] ] </li></ul>

×