Your SlideShare is downloading. ×
Power bronze final (4)
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Power bronze final (4)

41
views

Published on

Protecció de dades personals al "núvol". Pojecte digital del grup bronze. ÚS i aplicació de les TIC, 2013.

Protecció de dades personals al "núvol". Pojecte digital del grup bronze. ÚS i aplicació de les TIC, 2013.

Published in: Education

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
41
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. PROTECCIÓ DE DADES PERSONALS AL “NÚVOL” Ús i aplicació de les TIC GRUP: BRONZE
 • 2. El grup BRONZE està format per tres persones: - Marta Cortés Àlvarez - Jaume Costa Calsina - Carlos Caballero Ortega
 • 3. INTRODUCCIÓ  La societat evoluciona cap a la virtualitat.  Les noves tecnologies faciliten la possibilitat tècnica d´endinsar-se a l´ intimitat del individus.  Coneixement de la Legislació existent.  La ciberdelinquència genera greus problemes a nivell global. Els delictes ja no van encarats a la destrucció de dades sinó a la manipulació i divulgació per obtenir-ne un benefici.
 • 4. NOMENCLATURES Dades personals cookie Fitxer Clickstream Arxiu Log Xarxa Xifrat
 • 5. Tractament de Dades Personals  El consentiment. ha de ser : inequívoc, exprés i per escrit.  Consentiment per al tractament de dades de menors: Cal consentiment dels pares o tutors dels menors de 14 anys  Confidencialitat i seguretat de les dades personals. Els responsables del tractament han d’establir els mitjans tècnics i necessàris per garantir la confidencialitat i la seguretat de les dades personals que siguin objecte de tractament.  Transmissió de dades a tercers. Entenem per “tercer” la persona física o jurídica, pública o privada o òrgan administratiu diferent de l'afectat o interessat, autoritzades per tractar les dades sota l'autoritat directa del responsable del tractament o de l'encarregat del tractament.
 • 6. Marc Legal i Normativa Vigent  Llei 5/2002 del Parlament de Catalunya.  Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.  Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament que desenvolupa la LOPD.  Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.  Directiva 2002/58/CE del Parlament Europeu.  Directiva 95/46/CE del Parlament Europeu.  Entre els organismes oficials que tracten el tema: L'Agència Espanyola de protecció de dades a partir de " Ley Orgànica 18/1999 de 13 de desembre de 1999"
 • 7. Casuística i Jurisprudència El títol VII de la llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal estableix quines són les infraccions que es poden cometre al tractar les dades de caràcter personal de les persones físiques i les sancions aplicables per par de l’ agència espanyola de protecció de dades. - Les infraccions lleus : article 44.2 LOPD, multa de 601,01 euros a 60.101,21 euros. - Les infraccions greus : article 44.3 LOPD, multa de 60.101,21 euros a 300.506,25 euros. - Les infraccions molt greus : article 44.4 LOPD, multa de 300.506,25 euros a 601.012,10 euros. L’organisme encarregat d’aplicar les sancions és L’ Agència Espanyola de Protecció de Dades.
 • 8. Seguretat i Prevenció  Mesures de seguretat : evitar l’alteració, la pèrdua, el tractament no autoritzat i l’accés no autoritzat.  Nivells de seguretat (article 80 del RDLOPD) : -Nivell Baix -Nivell Mitjà -Nivell Alt  Totes aquestes mesures de seguretat aplicables per tal de protegir les dades de caràcter : Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei Orgànica 15 / 1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.”Article 9 . Seguretat de les dades.
 • 9. DRETS I ACCIONS Drets:  Protecció de la intimitat.  El Secret de les comunicacions.  Dret d´informació.  Dret d´accés.  Dret de rectificació.  Dret d´oposició.  Dret de cancelació. Accions:  Reclamació o denúncia a l´Agència Catalana de Consum o OMIC i a les juntes arbitrals de consum.
 • 10. Conclusions  Actualment és molt important la protecció de les dades personals a la xarxa. Per aquesta qüestió hem d´estar al cas de la normativa existent.  L´organisme encarregat de regular l´ús i aplicació d´aquesta normativa és l´ Agència Espanyola de Protecció de dades i a nivell autonòmic s´encarrega l’ Agència Catalana de Protecció de Dades.  Existència d´inseguretat a la xarxa. Necessitat de prendre mesures de seguretat.  S´han de tenir molt en compte les recomanacions i consells per a la protecció de dades personals.  Molt important: les obligacions i les conseqüents sancions als propietaris del magatzem de dades de caràcter personal.  Es necessari potenciar i generar confiança en l´ús i seguretat de la xarxa.

×