2011 09 28 Presentatie Parkeren 1

370 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
370
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2011 09 28 Presentatie Parkeren 1

 1. 1. Skålbijeenkomst camping Zeeburg
 2. 2. Parkeerbeleid Amsterdam. Daniel van der Ree Gemeenteraadslid VVD Amsterdam Presentatie Sk å l, 28 september 2011
 3. 3. Opbouw presentatie . <ul><li>Huidige situatie </li></ul><ul><li>Problemen huidige situatie </li></ul><ul><li>Wat wil de VVD? </li></ul><ul><li>Wat wil het College? </li></ul><ul><li>Discussiepunten </li></ul>
 4. 4. Huidige situatie . <ul><li>Eén van de drukste steden van Nederland </li></ul><ul><ul><li>1.000.000 bezoekers in auto per jaar </li></ul></ul><ul><ul><li>240.000 auto’s van Amsterdammers </li></ul></ul><ul><ul><li>133.000 parkeerplekken </li></ul></ul><ul><li>Streven naar minder auto’s in de stad </li></ul><ul><li>Grootste deel van de stad betaald parkeren </li></ul><ul><li>Tarieven tussen 1,10 (Noord) en 5 Euro per uur (Centrum) </li></ul><ul><li>7 P+R plekken (8 Euro per dag inclusief OV) aan rand stad </li></ul>
 5. 5. Problemen huidige situatie . <ul><li>Te hoge tarieven (zie kaartje volgende dia) </li></ul><ul><ul><li>Tarieven hoog vergeleken met andere steden (zie tabel 2 dia’s verder) </li></ul></ul><ul><li>Te lange tijden (betaald parkeren tot 00:00 uur) </li></ul><ul><li>Te weinig plaatsen (wachtlijst tot wel 5 jaar in sommige gebieden) </li></ul>
 6. 7. Parkeertarieven in andere steden . Plaats Stad Tarief per dag (USD) 1. Oslo 89,04 2. Kopenhagen 73,11 4. Sydney 67,42 5. London-City 65,11 6. Tokyo 62,00 8. Amsterdam 57,51 9. Wenen 57,51 10. Genève 46.98 15. New York 41,00 16. Parijs 40,26 44. Rome 27,32 48. Berlijn 25,88
 7. 8. Wat wil de VVD ? <ul><li>De VVD gaat voor een perfecte bereikbaarheid van A’dam: </li></ul><ul><li>door de lucht, over land, over water of ondergronds; </li></ul><ul><li>per vliegtuig, auto, trein, tram, bus, metro, taxi, fiets </li></ul><ul><li>of te voet; </li></ul><ul><li>met eigen vervoer, semiparticulier en openbaar vervoer; </li></ul><ul><li>met traditionele en nieuwe vormen van transport. </li></ul><ul><li>De VVD wil dat niet de overheid, maar Amsterdammers </li></ul><ul><li>en bezoekers van Amsterdam kiezen met welk </li></ul><ul><li>vervoersmiddel wordt gereisd </li></ul>
 8. 9. Wat wil de VVD ? <ul><li>Lagere tarieven: ‘Euro van Eric’ (helaas niet in collegeprogramma) </li></ul><ul><li>Parkeerinkomsten gebruiken voor parkeren </li></ul><ul><li>Geen uitbreiding tijden of gebieden betaald parkeren </li></ul><ul><li>Meer parkeerplekken. Dit door: </li></ul><ul><ul><li>Hogere parkeernorm bij nieuwbouw (nu soms maar 1,00) </li></ul></ul><ul><ul><li>Versnelde procedures voor bouw parkeergarages </li></ul></ul><ul><ul><li>Minimaal 4.000 extra P+R plaatsen </li></ul></ul>
 9. 10. Wat wil het college ? <ul><li>Beleid gericht op autoluw maken stad </li></ul><ul><li>32 miljoen extra investering in P+R plekken </li></ul><ul><li>Bevriezen parkeertarieven (dus ook inflatie correctie) </li></ul>
 10. 11. VVD motie bij Structuurvisie . <ul><li>Roept het College op: </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><li>Bij de uitwerking van het Uitvoeringsplan Autoluw als uitgangspunten mee te nemen: </li></ul><ul><ul><li>In buurten waar parkeerplaatsen op straat worden opgeheven (ondergrondse) bewonersgarages te realiseren en deze zoveel mogelijk gelijktijdig op te leveren met het opheffen van de parkeerplaatsen op straat; </li></ul></ul><ul><ul><li>Het ontzien van vitale economische verkeersstromen; </li></ul></ul><ul><ul><li>Het stimuleren van het gebruik van deelauto’s. </li></ul></ul><ul><li>Ook de Kamer van Koophandel te betrekken bij de uitwerking van het Uitvoeringsplan Autoluw. </li></ul><ul><li>  </li></ul>
 11. 12. Discussiepunten . <ul><li>P+R faciliteiten zijn de oplossing van het parkeerprobleem </li></ul><ul><li>Hogere parkeertarieven zijn nodig om de parkeerdruk in de stad te beperken </li></ul><ul><li>Toeristen horen niet in de stad te parkeren, maar bij de P+R plekken </li></ul>

×