Your SlideShare is downloading. ×
2012-07-24: Lean Canvas Pitch Template
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

2012-07-24: Lean Canvas Pitch Template

937

Published on

Presentation by Dan Lemberg …

Presentation by Dan Lemberg
Baltimore Lean Startup meetup
July 24, 2012

Published in: Business, Technology
0 Comments
4 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
937
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
38
Comments
0
Likes
4
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. LEAN PITCH TEMPLATE  Dan Lemberg Bal6more Lean Startup Meetup  @bmorelean 
  • 2. Agenda •  Our Business  –  What problems are we trying to solve?  –  Who will pay for solu6ons, and how much? •  Our Product  –  What is our solu6on, and what makes it unique?  –  Who will we be compe6ng against, and how? •  Our Execu6on Plan  –  How will we scale & deliver?  –  What funding are we looking for? 
  • 3. Market Overview •  Ques6ons to answer:  –  What is our target market?  –  How big is it and who par6cipates in it? 
  • 4. Business Drivers •  Ques6ons to answer:  –  What are the core things our market cares about?  –  How is the market evolving and why? 
  • 5. Market Challenges •  Ques6ons to answer:  –  What are the core things our market cares about?  –  How is the market evolving? 
  • 6. Impact by Segment •  Ques6ons to answer:  –  What will prospects pay to solve these  challenges?  –  How do we know that?  <‐ cri6cal!  –  If different segments will pay different amounts,  what are those segments? 
  • 7. Solu6on Overview •  Up to five slides… but no more! •  Ques6ons to answer:  –  What does your product do?  –  What does it enable your customers to do?  –  How is your product structured?  –  How is your product deployed? 
  • 8. Pricing Strategy •  Ques6ons to answer:  –  What components will you sell?  –  How much will you sell them for?  –  How have you validated the pricing?  <‐ cri6cal! 
  • 9. Compe66ve Assessment •  Ques6ons to answer:  –  Who will you be going up against?  •  If nobody, that’s a red flag!  •  Compe6tors validate that a market exists  –  How are you posi6oned against them?  –  Why won’t they just copy you? 
  • 10. Marke6ng & Sales Strategy •  Ques6ons to answer:  –  How are you going to reach the customer?  –  What does an ideal prospect look like?  •  If you can name the top 10, do so! 
  • 11. Execu6on Plan •  Ques6ons to answer:  –  How have you structured your team?  –  How will that team structure scale? 
  • 12. Key Dates & Metrics •  Ques6ons to answer:  –  How should your success be measured?  •  Name key dates that ac6vi6es need to occur by  •  Name key metrics that you need to meet  •  If you have mi6ga6on plans in place, name them too! 
  • 13. Financial Plan •  Ques6ons to answer:  –  What are your cost & revenue projec6ons?  •  Nobody actually believes these, but you have to show  that you’ve thought it through  •  Remember that you need to keep sufficient credit to  keep moving forward!  Don’t cut things too close. 
  • 14. Funding Strategy •  Ques6ons to answer:  –  How much will you need?  •  Remember that you need to keep sufficient credit to keep  moving forward!  Don’t cut things too close.  –  What are you looking to offer?  •  Ideas only – be flexible, they will tell you what they want  –  What is the end game?  •  Go public or sell out?  •  Sanity check – will your company be worth enough by that  point to return ROI to the investors? 
  • 15. Wrap‐UP •  Ques6ons to ASK:  –  Did we answer all your ques6ons?  –  Do you have any recommenda6ons for us? 

×