Kruispunt Brugsepoortstraat

328
-1

Published on

Ik heb een paar schetsen gemaakt van een kruispunt dat gevaarlijk is voor fietser. Ik heb twee scenario's getekend om dit kruispunt over te steken. De vragen die ik hierbij heb, zijn: "Heb ik de plicht om dit kruispunt op de gevaarlijke manier over te steken?" of "Heb ik het recht om dit kruispunt op de veilige manier over te steken?"

Published in: Travel
3 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • euh, begrijp ik het goed, willen ze je verplichten om te wachten tot alles groen is? Je mag toch door een kruispunt rijden als zijn lichten groen is? Anders moeten de lichten op elkaar afgestemt zijn en samen groen worden.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • In scenario 1 wacht je tot ALLE verkeerslichten groen zijn en steek je het hele kruispunt in één keer over (zonder stoppen). In scenario 2 steek je het kruispunt half over wanneer 1 verkeerslicht groen is, stop je, en doe je de tweede helft wanneer alle lichten groen zijn.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Hoi Bruno, ik heb het nog eens in detail bekeken. En ik zie het verschil niet tussen 1 en 2. Ik denk dat het iets te maken heeft met in het midden moeten rijden, maar dat is niet duidelijk op de tekeningen (in mijn browser)
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
328
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
3
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Kruispunt Brugsepoortstraat

 1. 1. 2 verkeerslichten: Vooraan auto’sKruispunt Achteraan zwakkeBrugsepoortstraat, weggebruikersBegijnhoflaan,Noordstraat,Nieuwe wandeling 2 verkeerslichten: Rechts zwakke weggebruikers; links auto’s2 verkeerslichten:Vooraan auto’sAchteraan zwakkeweggebruikers 3 verkeerslichten: Vooraan auto’s Achteraan zwakke weggebruikers
 2. 2. Scenario 1: gevaarlijk oversteken 1. Ongevaarlijk Parallel verkeer uit tegenovergestelde richting 2. Gevaarlijk Kruisend verkeer vanuit tegenovergestelde richting 3. Gevaarlijker Verkeer in de rug dat in de zelfde richting moet op een kruispunt met flessenhals. 4. Gevaarlijkst 3 Verkeer in de rug dat kan indraaien en op die manier de 1 weg kan afsnijden. 2 Een mens met twee gezonde ogen 4 heeft een zicht van ongeveer 60°. In scenario 1 is een zicht van minstens 180° nodig
 3. 3. Scenario 2: veilig oversteken deel 1 1. Ongevaarlijk Bocht van 180 graden kan in theorie leiden tot kruisend verkeer; komt in praktijk niet voor. Snelheid bij bocht 180 is zeer laag; zichtbaarheid van auto’s is hoog. 1 Een mens met twee gezonde ogen heeft een zicht van ongeveer 60°. In scenario 2.1 is dit voldoende
 4. 4. Scenario 2: veilig oversteken deel 2 1. Ongevaarlijk Parallel verkeer in tegenovergestelde richting 2. Ongevaarlijk Indraaiende verkeer uit tegenovergestelde richting, kruist je pad niet meer. 3. Gevaarlijk Verkeer in de rug dat in de zelfde richting moet op een kruispunt met flessenhals, 3 maar de fietser heeft voorsprong. 1 4. Ongevaarlijk Verkeer kan achter je rug indraaien zonder kruisen. 2 Een mens met twee gezonde ogen 4 heeft een zicht van ongeveer 60°. In scenario 2.2, volstaat achteruitkijken bij naderen flessenhals.
 5. 5. Hamvraag• Heeft een fietser de plicht om dit kruispunt op de gevaarlijke manier over te steken zoals in scenario 1?• Heeft een fietser het recht om dit kruispunt op de veilige manier over te steken zoals in scenario 2?
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×