Temps històric i fonts
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Like this? Share it with your network

Share
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
2,888
On Slideshare
2,828
From Embeds
60
Number of Embeds
4

Actions

Shares
Downloads
21
Comments
0
Likes
0

Embeds 60

http://llagosti.wordpress.com 50
http://elmondelessocials.blogspot.com 7
http://www.google.es 2
http://elmondelessocials.blogspot.com.es 1

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. El temps històric Cronologia: Què vol dir, cronologia ?................??? Quin és l’origen etimològic d’aquesta paraula?.... Per què estem al 2010 ? i no el 3542 o el 35? Què és un mil·leni ? I un segle ? I una dècada ? I un quinquenni ? Com es calcula en quin segle s’ha realitzat un fet o qualsevol esdeveniment ? Com es pot saber si una època és abans de Crist o després de Crist ? Com s’especifica en les publicacions ?
 • 2. Fem exercicis....sobre cronologia. És fonamental per a la història!!!!! La nostra història està en funció del naixement de Crist . Ara es discuteix el moment precís del naixement de Crist, però.... 1.- El naixement de Crist és al punt 0 (entre l’any 1 aC i el 1dC, perquè l’any 0 no existeix ) . - Per tant, després de Crist va des del naixement de Crist fins a l’actualitat.
  • Abans de Crist , va des de qualsevol any fins a l’any del naixement de Crist.
  Què vol dir això ? TOTA LA NOSTRA HISTÒRIA OCCIDENTAL ESTÀ EN FUNCIÓ DEL NAIXEMENT DE CRIST
 • 3. Abans de Crist Després de Crist Naixement de Crist Anem cap el naixement de Crist Ens allunyem del naixement de Crist Exemple: 1 fet és el 30000 abans de Crist Exemple: 1 fet és el 30000 després de Crist. S’ha d’arribar a l’any del naixement de Crist Per tant hem d’anar de més anys a menys anys fins arribar el naixement de Crist. Hem de sumar els anys que han passat des del punt zero (naixement de Crist), fins ara... 30000 2000........ De menys a més + -
 • 4. Exemples: Abans de Crist Després de Crist En Joan ha viscut del 234 al 154 En Joan ha viscut del 154 al 234 És a dir: 234 anys abans del naixe- ment de Crist fins el 154 a. C. (de + a -) És a dir: 154 anys després del naixement de Crist fins el 234 d. C. ( de – a + ) Aquest curs és el 2010-2011...No, el 2011-2010 !!! Aquesta data seria abans de Crist....!!!
 • 5. PERÍODES I LA DIVISIÓ DE LA HISTÒRIA Actualment es divideix en 5 períodes. 1.- La Prehistòria 2.- Edat Antiga 3.- Edat Mitjana . De l’origen de la Humanitat fins a l’aparició de l’escriptura... Des del tercer mil·leni (+ o - a.C .) fins a final de l’imperi romà d’occident al segle Vè d . C . (476) Des del s. Vè fins al descobriment d’Amèrica (1492). 5.- Edat Contemporània Des de finals del XVIII fins avui dia Edat Moderna Des del s.XVè fins a la Revolució Francesa (1789). 4.-
 • 6. Les fonts històriques Poden ser primàries o secundàries Primàries : és aquella informació realitzada durant la mateixa època. Secundària: és aquella que es realitza en una època posterior i que fa referència a altres èpoques anteriors. Exemples: Font primària : un document escrit en un moment determinat i que el seu contingut ens parla d’aquella mateixa època. Font secundària: un manua l de història, que ens parla des de la Prehistòria fins el món actual. Les fonts secundàries es basen en les primàries per conèixer uns fets o situacions històriques. Una pintura feta en una època i que representa quelcom d’aquell moment precís.