Hvorfor er innholdsprosjektet
i NBS viktig for Visitnorway?

Hvilke krav vil Visitnorway
stille til innhold fremover?
Hans...
•  Norges offisielle reiselivsportal
•  Avsender for all
  markedskommunikasjon
•  14 språk
•  Alt innhold er nytt i...
Visitnorway skal skape reiselyst
•Misjon: Gi turistene lyst til å
reise til Norge


•Ha god, troverdig og
dekkende informa...
Visjon 2010
” Visitnorway skal bli
den friskeste, mest
opplevelsesrike og
nyttigste nasjonale
reiseportalen i
verden.”
…og...
Det går fremover

•    Tildelt Merket for god design

•    Kåret til Årets nettsted av
    Kommunikasjonsforenin...
Content & context is king
Dagens kvalitetskrav
Informasjonen skal være god, dekkende og troverdig.

Innovasjon Norge har rett og plikt til å forbedr...
Dagens kvalitetskrav - destinasjon
Dette skal minimum være dekket:

•   Fakta: innbyggere, hvor ligger området geografis...
Dagens kvalitetskrav - produkter
•Partneren forplikter seg til å registrere minst 80 % av de
produktene som er relevante f...
Dagens kvalitetskrav: produkter
Innholdet skal til enhver tid være korrekt, utfyllende og av
god kvalitet:

•Navn, postadr...
Slik får dere max synlighet for produkter

•Kart: både koordinater og kategorier MÅ være på plass

•Produkter som er oppda...
20 % rabatt
Hvis kravene til kvalitet på innhold er oppfylt innrømmes
Partneren 20 % rabatt av avtalens årlige pris for de...
Fremtidige kvalitetskrav
Show don’t tell:

•Fokus på fasiliteter og fakta, mindre great” og ”fantastic”

•Bilder: Min 1 MB...
Nye maler for produktsider krever
panoramabilder
Hvorfor er kvalitet så viktig?
                 19
Fremtidige kvalitetskrav*
•Kravene i Partneravtalen MÅ oppfylles

•Generelt: Oppdatert i løpet av siste 12 mnd
- eldre opp...
Fasiliteter og fakta blir viktigere
Flere temasatsinger siste året – og flere kommer. Disse bygger
i økende grad på fasili...
Vi gleder oss

•Med Book Norway vil mye av innholdet på visitnorway ta et
kvantesprang med tanke på kvalitet
  •Det vil (...
Takk for oppmerksomheten
Spørsmål eller kommentarer?
hans.petter.aalmo@innovasjonnorge.no
twitter.com/hanspetteraalmo
twit...
Hans Petter Aalmo Innholdsseminar nasjonal booking VisitNorway
Hans Petter Aalmo Innholdsseminar nasjonal booking VisitNorway
Hans Petter Aalmo Innholdsseminar nasjonal booking VisitNorway
Hans Petter Aalmo Innholdsseminar nasjonal booking VisitNorway
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Hans Petter Aalmo Innholdsseminar nasjonal booking VisitNorway

810 views

Published on

Hans Petter Aalmo i VisitNorway understreket i sitt innlegg hvor viktig korrekt, troverdig og oppdatert innhold også er for VisitNorway. Kick-off innholdsprosjektet Nasjonal Booking 1.juni.

Published in: Travel, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
810
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hans Petter Aalmo Innholdsseminar nasjonal booking VisitNorway

 1. 1. Hvorfor er innholdsprosjektet i NBS viktig for Visitnorway? Hvilke krav vil Visitnorway stille til innhold fremover? Hans Petter Aalmo – Portalsjef visitnorway.com
 2. 2. • Norges offisielle reiselivsportal • Avsender for all markedskommunikasjon • 14 språk • Alt innhold er nytt i 2008 • Ny forretningsmodell • Merkevarestrategien er operasjonalisert
 3. 3. Visitnorway skal skape reiselyst •Misjon: Gi turistene lyst til å reise til Norge •Ha god, troverdig og dekkende informasjon •Skal være den komplette Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovation Norway oversikten over relevante norske reiselivsprodukter – alt på ett sted • Skape salgsmuligheter for deltakerne
 4. 4. Visjon 2010 ” Visitnorway skal bli den friskeste, mest opplevelsesrike og nyttigste nasjonale reiseportalen i verden.” …og 10 mill besøk Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Fjord Norway
 5. 5. Det går fremover • Tildelt Merket for god design • Kåret til Årets nettsted av Kommunikasjonsforeningen • Tildelt tre Official Honoree i Webby Awards • Best visual design – function, Best use of photography • Best site i kategorien Tourism. • Diplom i Gulltaggen
 6. 6. Content & context is king
 7. 7. Dagens kvalitetskrav Informasjonen skal være god, dekkende og troverdig. Innovasjon Norge har rett og plikt til å forbedre og oppdatere kvaliteten på innholdet på visitnorway. Dette innebærer at Innovasjon Norge vil kontrollere og om nødvendig endre, oppdatere og komplettere innholdet. Innovasjon Norge kan også sperre og/eller fjerne innhold hvis nødvendig. 7
 8. 8. Dagens kvalitetskrav - destinasjon Dette skal minimum være dekket: • Fakta: innbyggere, hvor ligger området geografisk, spesielle kjennetegn, kultur, mennesker, historie m.m. • Viktigste attraksjoner, opplevelser og aktiviteter • Nærmeste flyplass og flyselskaper som flyr dit • Hvordan tar man seg dit på vei, jernbane m.m. • URL 8
 9. 9. Dagens kvalitetskrav - produkter •Partneren forplikter seg til å registrere minst 80 % av de produktene som er relevante for turisten i Partnerens geografiske område, både kommersielle og ikke- kommersielle. Det er Partnerens ansvar å definere hva som er relevant for turisten, men dette vil i hovedsak være overnatting, transport, attraksjoner, aktiviteter, spisesteder, kultur og underholdning, turistkontor og turer/turforslag. For store byer og tettsteder kan det også være shopping. 10
 10. 10. Dagens kvalitetskrav: produkter Innholdet skal til enhver tid være korrekt, utfyllende og av god kvalitet: •Navn, postadresse, besøksadresse, kategorier, geo-koder / koordinater, telefonnumre, faksnumre, e-postadresser og webadresser MÅ være riktig. •Alle standard oppføringer skal ha minst to bilder av god kvalitet og minst 150 tegn relevant og beskrivende korrekt tekst av god språklig kvalitet •Utdatert, feilaktig eller misvisende informasjon skal ikke forekomme 11
 11. 11. Slik får dere max synlighet for produkter •Kart: både koordinater og kategorier MÅ være på plass •Produkter som er oppdatert kommer høyere opp i søk og listing •Produkter med bilder kommer høyere i søk og listing •Arrangement; bruk Tellus’ tidsfasiliteteter - ikke bare i brødtekst •Fyll ut DB owner navnet med et meningsfylt navn du vil ha synlighet i Google på – husk URL! •Språk; VN har 14 utgaver –produkter som er oversatt til disse kommer før produkter med engelsk tekst eller uten tekst 12
 12. 12. 20 % rabatt Hvis kravene til kvalitet på innhold er oppfylt innrømmes Partneren 20 % rabatt av avtalens årlige pris for det påfølgende året. Partner må selv opplyse om og eventuelt dokumentere at kvalitetskravene er oppfylt. Dette gjøres ved at Partner etter at ha gått igjennom innholdet sender en melding om dette til Innovasjon Norge, som kan foreta stikkprøver. 16
 13. 13. Fremtidige kvalitetskrav Show don’t tell: •Fokus på fasiliteter og fakta, mindre great” og ”fantastic” •Bilder: Min 1 MB i råformat •Piksler: minimum 740x334 •YouTube-Film og Google street view embedding via Tellus 17
 14. 14. Nye maler for produktsider krever panoramabilder
 15. 15. Hvorfor er kvalitet så viktig? 19
 16. 16. Fremtidige kvalitetskrav* •Kravene i Partneravtalen MÅ oppfylles •Generelt: Oppdatert i løpet av siste 12 mnd - eldre oppføringer vil bli slettet •Økt premiering av oppdatert kvalitetsinnhold ved søk og listing •Synkroniserte og felles krav med Book Norway •Felles import og datakilder for VN og BN for bookbare produkter *Work in progress 20
 17. 17. Fasiliteter og fakta blir viktigere Flere temasatsinger siste året – og flere kommer. Disse bygger i økende grad på fasiliteter •Spor •Meetings •Miljømerker: Svanen, Miljøfyrtårn, Ecotourism Norway, ISO •Temaprosjekter som vandring •Stjerneklassifisering 21
 18. 18. Vi gleder oss •Med Book Norway vil mye av innholdet på visitnorway ta et kvantesprang med tanke på kvalitet •Det vil (forhåpentligvis) bli færre utdaterte produktoppføringer med ett (eller ingen) stusselige bilder av en seng •Brukeren kan endelig sortere på pris og stjerner / rating •Vil prioritere å skape redaksjonelt innhold (artikler, bilder, film) som kan kjøpes og som driver trafikk til booking •Content is king – også i Google •Slutt på ”Mail delivery failed”…??? 22
 19. 19. Takk for oppmerksomheten Spørsmål eller kommentarer? hans.petter.aalmo@innovasjonnorge.no twitter.com/hanspetteraalmo twitter.com/visitnorway twitter.com/visitnorway_no 23

×