Instrumentos de política de innovación ligados al        mercado público  Instrumentos de Demanda         ...
La Compra Pública de Tecnología innovadora La compra pública de tecnología innovadora se produce “cuando una entidad púb...
La compra precomercial en la UE La contratación pública precomercial es una contratación de servicios de I+D en los que co...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Compra pública de tecnología innovadora / Sra. M. Josefa Montejo, assessora de la Fundació COTEC

980 views

Published on

Sra. M. Josefa Montejo,
assessora de la Fundació COTEC.
Presentació feta a la Taula rodona
Tecnologies mèdiques: compra pública i innovació.
La compra pública de tecnologies mèdiques es perfila com una eina clau per impulsar la innovació en aquest àmbit, en paral·lel a la innovació que la pròpia atenció sanitària precisa per respondre d’una manera eficient als requeriments de la societat. El marc normatiu europeu i espanyol permet que l’Administració pugui concertar contractes de compra de tecnologies que encara no són al mercat mitjançant acords amb empreses capaces de dur a terme l’R+D necessària. Aquesta ha estat una estratègia d’èxit a diversos països europeus i en alguns sectors, com l’aeronàutic, però encara poc utilitzada a casa nostra en el sector tecmed, malgrat el seu potencial. Són claus en aquest àmbit qüestions com la gestió del risc o la de la propietat intel·lectual dels nous productes desenvolupats.

La UE, a través de programa Competitiveness and Innovation Framework (CIP), promou l’ús de la compra pública i els partenariats públic–privats com una eina per fomentar la innovació. I el 7è Programa Marc per a la Recerca i el Desenvolupament preveu que els fons europeus puguin adreçar-se als partenariats públic-privats per proporcionar serveis innovadors a la ciutadania. Les fórmules contractuals poden ser diverses i, entre les fórmules més recents, hi ha els anomenats acords de risc compartit (Shared Risk Agreement), que poden ser especialment adients quan hi ha factors variables, com el volum de la demanda a cobrir.

La taula vol proveir un panorama de la situació actual de la compra pública per impulsar la innovació en el sector tecmed a Europa, Espanya i Catalunya, repassar les especificitats dels diferents instruments tècnics per promoure-la i recollir les expectatives i inquietuds de les empreses a través dels representants del sector.

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
980
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Compra pública de tecnología innovadora / Sra. M. Josefa Montejo, assessora de la Fundació COTEC

 1. 1. Instrumentos de política de innovación ligados al mercado público Instrumentos de Demanda Políticas sistémicas Regulación Contratación pública Compra Pública de Tecnología innovadora Compra Pública Precomercial Apoyo a la demanda privada Fuente: Jakob Edler, Luke Georgiou
 2. 2. La Compra Pública de Tecnología innovadora La compra pública de tecnología innovadora se produce “cuando una entidad pública aprueba un pedido de un producto o sistema que no existe en ese momento, pero que puede desarrollarse probablemente en un periodo de tiempo razonable. Requiere el desarrollo de tecnología nueva o mejorada para poder cumplir con los requisitos demandados por el comprador.” (Edquist y Hommen, 1999) La LCSP hace posible la CPTi Nuevos procedimientos que pueden ser apropiados para la CPTi Reconocimiento de la CPTi, al admitir contratos de colaboración entre el sector público y el sector privado, que comprendan... ... “ la fabricación de bienes y la prestación de servicios que incorporen tecnología específicamente desarrollada con el propósito de aportar soluciones más avanzadas y económicamente más ventajosas que las existentes en el mercado”
 3. 3. La compra precomercial en la UE La contratación pública precomercial es una contratación de servicios de I+D en los que comprador público no se reserva los resultados de la I+D para su propio uso en exclusiva sino que comparte con las empresas los riesgos y los beneficios de la I+D necesaria para desarrollar soluciones innovadoras que superen las que hay disponibles en el mercado. COM 2007 799 final Compras públicas pre-comerciales CPTi Fase 1 Fase 0 Fase 2 Fase 3 Fase 4 Exploración de soluciones Prototipos Productos /servicios productos/servicios pre-comercial comerciales Proveedor A Proveedor B Proveedor Proveedor C A,B,C,D,E Proveedor C Proveedor C oX Proveedor D Proveedor D Solicitud de ofertas Proveedor E (Se aplica el ACP) Proveedor E Proveedor E Solicitud de ofertas (No se aplica el ACP de la OMC)

×