ACTIVITĂȚILE ANULUI 2013
 
 
 

Bibliotecar Prof. Luminiţa Izdrailă
Un gând… (înainte de toate)
EMINESCU în constelația inimilor
Săptămâna 14 -18 ianuarie, dedicată
aniversării celor 163 de ani de la nașterea
dragului ...
Școlarii din Secătura la Bibliotecă
•

În 25 ianuarie, elevii școlii din Secătură, clasele I-IV, împreună cu
domnul învăță...
Valea Crișului și primul ghiocel

Ziua de vineri, în general, bibliotecata este cea
mai asaltată de cititori. Școlarii din...
Constantin Brâncuși

„Brâncuși s-a născut la Hobița și nu va muri niciodată” ."
Geo Bogza

Marți, 19 februarie, la anivers...
 
 

Poveștile sunt citite
  

Poveștile bibliotecilor din țară au adus
cu ele o viață noua care emană
bunătate, înțeleger...
Utile dulci
E o mare bucurie și mulțumire
sufletească să-i vezi cu câtă
seriozitate dezbat cele mai
diverse teme, cum se c...
Zilele francofoniei
•   

O „ provocare frumoasă ”, a fost, pentru elevii din Bratca ,
exersarea limbii franceze la activi...
BIBLIOTECA ALTFEL
Pentru școlarii și grădinarii școlii Gimnaziale nr.4 Beznea
Căbești, săptămâna ,,Școala altfel” a fost c...
 
Ziua mult aşteptată, ziua competiei, 2 mai, o zi superbă de
primăvară, a fost încărcată cu emoții dar, mai ales, cu
entu...
Clasa pregătitoare și biblioteca
•

•

La mijlocul lunii aprilie, peste 30 de școlari brătcani, au
,,inundat ” biblioteca ...
Activitatea bibliotecarei
• Vernisaj

Conferinţa
Prof. Luminiţa Izdrailă
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Biblioteca Bratca- 2013

1,096 views

Published on

Activitati in biblioteca Bratca in anul 2013.Prezentare in intalnirea metodica din 29 noiembrie 2013. Remarcabil- cursa Pegas, proiect de voluntariat .

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,096
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
751
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Biblioteca Bratca- 2013

 1. 1.       ACTIVITĂȚILE ANULUI 2013       Bibliotecar Prof. Luminiţa Izdrailă
 2. 2. Un gând… (înainte de toate)
 3. 3. EMINESCU în constelația inimilor Săptămâna 14 -18 ianuarie, dedicată aniversării celor 163 de ani de la nașterea dragului nostru poet MIHAI EMINESCU, a fost romantică, încărcată cu emoții, dar, veselă și activă, prin prezența și participarea afectivă a iubitorilor de poezie: școlari, liceeni, părinți, cadre didactice, oameni ai comunei noastre. Cinci zile, în bibliotecă a fost o atmosferă de sărbătoare și s-au auzit, recitate sau cântate, cele mai frumoase versuri eminesciene.
 4. 4. Școlarii din Secătura la Bibliotecă • În 25 ianuarie, elevii școlii din Secătură, clasele I-IV, împreună cu domnul învățător, VIOREL BILA, au sosit la Bratca, poposind mai întâi la atelierul de creație, apoi la bibliotecă. Câțiva elevi și-au ales cărțile preferate pentru lectură, cei mai mici cărțile de colorat și, prin rotație, cei mai mulți au navigat pe Internet, fascina ți și captivați de jocuri, de muzică, de filmulețe 3D, de informații noi referitoare la importantul eveniment de la 24 Ianuarie 1859, imagini cu Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și cu Moș Ion Roată. La 24 Ianuarie 1859, ALEXANDRU IOAN CUZA înfăptuiește Unirea Principatelor: Țara Românească și Moldova
 5. 5. Valea Crișului și primul ghiocel Ziua de vineri, în general, bibliotecata este cea mai asaltată de cititori. Școlarii din Valea Crișului au revenit, de data aceasta în 8 februarie cu mai mult curaj si cu preferințele pentru lectură clar exprimate. Pe mine m-au impresionat cu darul pe care mi l-au oferit primul ghiocel, superb, care mirosea a primăvară. Se pare că o păcălește pe baba Dochia și o grăbește să-și lepede cojoacele iar, primăvara să-și anunțe, triumfătoare, prezența.
 6. 6. Constantin Brâncuși „Brâncuși s-a născut la Hobița și nu va muri niciodată” ." Geo Bogza Marți, 19 februarie, la aniversarea celor 137 de ani de la nașterea marelui sculptor gorjean, CONSTANTIN BRÂNCUȘI, am transformat biblioteca într-o sală festivă, pregătită cu emoții și sfială : o expozi ție de albume, cărți biografice, desene, fotocopii ale lucrărilor artistului și minunatele lucrări, realizate cu talent, de școlarii din ValeaCrișului .
 7. 7.     Poveștile sunt citite    Poveștile bibliotecilor din țară au adus cu ele o viață noua care emană bunătate, înțelegere, prețuire, admirație, dar , mai ales iubire. Așa cum , frumos a concluzionat, în prefața cărții , Paul Andre Băran , directorul programului Biblionet în România: „Aceste povești vorbesc despre micile, dar neștiutele victorii ale unor oameni din zone cărora nimeni nu le dădea vreo șansă de reușită. Cuprinsul și culoarea istoriilor semenilor pot inspira oamenii să schimbe lumea în bine."
 8. 8. Utile dulci E o mare bucurie și mulțumire sufletească să-i vezi cu câtă seriozitate dezbat cele mai diverse teme, cum se consultă între ei, adesea cu domnii profesori aflați în sală. Dicționarele, fiind la îndemâna lor, sunt intens utilizate. Aici, pot lucra, în liniște, la proiectele pentru școală.
 9. 9. Zilele francofoniei •    O „ provocare frumoasă ”, a fost, pentru elevii din Bratca , exersarea limbii franceze la activitățile organizate, timp de trei zile, în sala de lectură a bibliotecii. Cei peste 150 de participanți au trăit bucuria de a conversa în limba franceză, de a citi texte scurte, poezii scrise de Baudelaire, Prevert, Rimbaud. Am cântat cu toții, melodiile lui JOE DASSIN, ,,Aux Champs Elysee. Cei mai mici au învățat poezii • scurte, usor de memorat : La fillette, Les jours de la semaine. Neam amuzat copios cu ,,amusettes”(încurcături de limbă) copiii fericiți că au învățat ceva nou, eu amintindu-mi de orele de limba franceză pe care le-am predat în calitatea mea de profesor de limba franceză.
 10. 10. BIBLIOTECA ALTFEL Pentru școlarii și grădinarii școlii Gimnaziale nr.4 Beznea Căbești, săptămâna ,,Școala altfel” a fost cu adevarat deosebită pentru că, au făcut o excursie relaxantă pâna la Bratca și, pentru că, au venit pentru prima dată la bibliotecă.
 11. 11.   Ziua mult aşteptată, ziua competiei, 2 mai, o zi superbă de primăvară, a fost încărcată cu emoții dar, mai ales, cu entuziasmul și nerăbdarea tinereții, cu dorința arzătoare de a câștiga. Concurenții, din Bratca, dar şi din Oradea și Timișoara (copiii veniți în vacanță la bunici) au parcurs traseul individual. Clasamentul s-a făcut în funcţie de timpul realzat.
 12. 12. Clasa pregătitoare și biblioteca • • La mijlocul lunii aprilie, peste 30 de școlari brătcani, au ,,inundat ” biblioteca asemenea exploziilor florale, multicolore și parfumate, ca superba primăvară, veselă, plină de bucuria vieții. Timp de trei ore, copiii ne-au uimit cu talentul lor actoricesc: „Fata babei, fata moșului”, „Nică” , de recitatori din versurile eminesciene, ale Anei Blandiana, George Topârceanu, Nichita Stănescu, din propriile crea ții Mera Alin.
 13. 13. Activitatea bibliotecarei • Vernisaj Conferinţa
 14. 14. Prof. Luminiţa Izdrailă

×